Wysłany: 2009-01-26, 23:55 Problem ze strażą miejską,albo głupi dowcip
Witam, dzisiaj rano jak wchodziłem do mojej Ventki znalazłem za wycieraczką coś takiego:
Nie wiem co z tym zrobić. Auto parkuję tam często,gdyż pod blokiem nie ma miejsca. Tam jest trawa,ale strasznie dużo osób tam zostawia swoje auta. Co o tym sądzicie? pozdrawiam
Olej to.
Pójdziesz do nich a oni Ci wypiszą mandat.
Kumpla tak kiedyś załatwili.
Najlepiej udać głupa że jak coś to dzieciaki wyrwali zza szyby i nic nie było. A nic Ci nie mogą zrobić jeśli nie złapią Cię za rękę lub nie mają dowodu na popełnienie wykroczenia.
Także: olej to
_________________ Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-01-27, 00:15
Dokładnie, niby jak Ci udowodnią że ci to ktokolwiek wsadził.
Chyba że fotki robią. W Łodzi np jak nie masz kwitka parkingowego za szyba to gościu wystawia Ci d razu mandacik na 50 zł i robi fotke auta z widoczna rejestracją. W szoku byłem jak to zobaczyłem.
Ale podejrzewam, że Straz miejska nie robi fotek a jak pójdziesz to dokładnie jak Thoerity piszę - wystawia Ci mandat.
musieli by mieć aparaty o wysokiej rozdzielce a ich na to nie stać
Nie wiem jak u Was, ale w małym Koszalinie SM dorobiła sie aparatu, bo mi kiedyś zostawili taką karteczkę, tylko było zaznaczone, że wykroczenie jest udokumentowane fotografią.
Ale pojechałem tam porozmawiać to tylko zapisał sobie moje dane i że niby mnie pouczył że nie można się tam zatrzymywać.
No i niestety w małym Koszalinie SM dorobiła sie aparatu, bo mi kiedyś zostawili taką karteczkę, tylko było zaznaczone, że wykroczenie jest udokumentowane fotografią.
miejscowość przywakacyjna to się dorobili skubańcy
_________________ Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło
Silnik: 1.9TDI 110KM Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Sie 2008 Posty: 91 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2009-01-27, 19:42
Witam koledzy.Wywal to do śmieci brak foty bo zazwyczaj zaznaczają że jest fota ,a taka mała rada jak parkujesz tam gdzie nie wolno to wsadz sobie trujkąt za szybę nawet jak cykną fote to oddaj sprawe do Sądu grodzkiego i wygrasz sprawe bo czekałeś lub poszedłeś po pomoc drogową,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum