Wysłany: 2009-01-27, 20:45 Zbierzność kół - problem Vento 2.0
Witam ostatnio wymieniałem sprężyny na obniżające o 30 mm po wymiane zauważyłem że jedno koło (lewe przednie) jest bardziej wysunięte na zewnątrz, jest prawie na równi z nadkolem, a prawe jakby schowane.
Co zrobiłem źle że jest taki efekt?
Dokładnie. Po każdej wymianie amorków czy sprężyn trzeba podjechać na geometrię kół. Też tak kiedyś miałem jedno koło wychylone poza nadkole a drugie jak do driftu hehe teraz mam ustawione obydwa do driftu
Silnik: ABS Pomógł: 5 razy Wiek: 49 Dołączył: 19 Lis 2006 Posty: 315 Skąd: internet
Wysłany: 2009-01-28, 18:42
lwomati napisał/a:
Dokładnie. Po każdej wymianie amorków czy sprężyn trzeba podjechać na geometrię kół. Też tak kiedyś miałem jedno koło wychylone poza nadkole a drugie jak do driftu hehe teraz mam ustawione obydwa do driftu
Nie prawda , nie musisz jezdzic na sprawdzenie .
jest na to sposob zeby nie zmienilo sie geometria z sprzodu .
ja wymieniałem juz amory i sprężyny i najpierw zaznaczyłem w jakim położeniu są i zaznaczyłem sobie , i po wymianie pojechałem na sprawdzenie i było oki . Wiec jaki morał z tego .......
_________________ Vw Vento 1,8 GT 93r
Ostatnio zmieniony przez gucio 2009-01-28, 18:43, w całości zmieniany 1 raz
albo nie już wymyśliłem... zaznaczyłeś sobie na starych amorkach a później przekopiowałeś na nowe... ojojoj ale patent. Ja jednak wolę podjechać na geometrię.
witam i proponuję jechać na ustawienie geometrii, średnio 100 zł za ustawienie, własnie wymieniałem całe zawieszenie z przodu i podglądałem jak oni to robią , naprawde nie ma szans aby samemu na jakieś znaki to ustawić, także nie zastanawiaj się i wal do mechanika. aha jeżeli masz rozbite końcówki lub sworznie albo jakieś tam gumy to Ci nie ustawią i jak możesz to odrazu wymień łączniki stabilizatora - komplet 20 zł i sam to zrobisz. pozdrawiam
witam i proponuję jechać na ustawienie geometrii, średnio 100 zł
jakie 100zł
50zł kosztuje ustawieniezbierznosci i ustawienie katow pochylenia koła stary a za 80zl wymienia ci odrazu kancowki drazkow:) wiem b0 praktyki mam na warsztach szkonych:) a opłaca sie to robic uwierzcie mi
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-02-01, 14:30
Buli napisał/a:
mam na warsztach szkonych
no właśnie... Geometrie i zbieżność lepiej ustawiać w profesjonalnych warsztatach, gdzie robią ta na komputerze, a nei na ręcznych maszynach. Np. tam gdzie ja jeżdżę kosztuje to koło 150 zł w tej chwili ale robią Ci na sprzęcie za pół bańki, także coś za coś...
no właśnie... Geometrie i zbieżność lepiej ustawiać w profesjonalnych warsztatach, gdzie robią ta na komputerze, a nei na ręcznych maszynach. Np. tam gdzie ja jeżdżę kosztuje to koło 150 zł w tej chwili ale robią Ci na sprzęcie za pół bańki, także coś za coś...
wybacz spyro ale tez robimy to na komputzerze:) oczywiscie na szkolnych warsztatach lepiej sie przygladac co uczniowie robia bo ostatnio jak ktos z mojej szkoły zmieniał klocki przy jakiejs vektrze to jakims cudem załozył je blacha do tarczy hehehehehe cyrk jak holera był:)
Dupa, nie komputer. I tak trzeba ręcznie ustawiać. Pic na wodę i płacenie za bajer. A komputer niby tylko popatrzy na samochód? Ludzie, więcej zdrowego rozsądku.
Silnik: 1,9 tdi Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Sie 2007 Posty: 341 Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-02-04, 21:12
no chyba proste ze recznie ;/ komputer ci srubami nie kreci ty troche pomysl albo rozkrec cały zawias i skrec na oko ciekawe po jakim czasie ci opony powyciera powkładaj patyki w opony i ustaw na wprost budy reksia na podworku na pewno bedzie git ty chyba nie wiesz na czym to w ogóle polega człowieku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum