witam wszystkich .. Panowie domyslam sie co to jest no ale nie wiem jak mam sobie z tym poradzic ... gdy jade załuzmy z predkoscia 100km/h wszystko w srodku az mi gwizdze jakies szumy w okoloicach szyb szyberdachu ... szyber mam zepsuty wiec pewnie dlatego ale jak poradzic sobie z szumem przy drzwiach??
Najbardziej prawdopodobne są u ciebie szumy między szybami a prowadnicami szyb w drzwiach. Jedyną radą jest wymiana prowadnic, tych z weluru na nowe. Podobno można kupić na metry i dopasować ale mnie się jakoś nie trafiły. Poradziłem sobie u siebie w inny sposób. Skorzystałem z przezroczystej folii samoprzylepnej, którą nakleiłem na szyby drzwi przednich, pasek szerokości ok 0,8mm. Chowa się on w prowadnicę, nie widać go przy zamkniętych szybach, ale tylko niestety przy zamkniętych. Szumy opływu powietrza zredukowały się znacznie. Na teraz mi to wystarczy, w lecie muszę coś innego wymyśleć.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-02-03, 13:37
Buli, a próbujesz dociskać do środka drzwi w czasie jazdy
możliwe że drzwi masz opuszczone na zawiasach...w sumie to przy twardym zawiasie to różne rzeczy mogą się dziać...
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2009-02-03, 13:39, w całości zmieniany 1 raz
to nie opuszczone drzwi, ja też mam szumy od uszczelek szyb, a już szczególne od przednich lewych drzwi. działo sie to nawet gdy nie miałem sportowego zawiasu. jak się lekko dociśnie palcem szybe podczas jazdy to szumy ustają. widać to nawet gdy się potraktuje karcherem szybe to woda do środka auta lubi sie dostawać. trzeba wymienić uszczelki szyb na nowe bo juz te oryginalne się powyrabiały, tylko gdzie je kupić? a wymiana na używki nie ma sensu
Ostatnio zmieniony przez 100P 2009-02-03, 16:55, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum