Wysłany: 2009-02-19, 21:34 Problem z centranym zamkiem
Miał z was ktoś podobnie, że podczas otwierania autka centralny się załancza otwiera szybko wszystkie drzwi ale problem tkwi w bagażniku... centralny go nie otwiera (dopiero z kluczyka można otworzyć) słychać przez około 1 minute jeszcze po otwarciu lub zamknięciu drzwi wycie centralki i syk powietrza w bagażniku. Nie wiem co to może być przewody są całe powietrze syczy po prawej stronie bagażnika gdzie jest taka mała puszka plastikowa, po lewej jest chyba cała centralka bo z stamtąd dochodzi wycie. Jak miał ktoś coś podobnego napiszcie bo nie wiem czy mam myśleć o nowej centralce czy to tylko jakaś wada która można usunąć...[/b]
Silnik: 1.9 GTD AAZ Pomógł: 36 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 1323 Skąd: St Gieląd/Gdańsk
Wysłany: 2009-02-19, 21:41
znając życie masz nieszczelny siłownik od klapki paliwa, to będzie to na 99%, najszybciej jest zaślepić ten przewód ale wtedy klapka będzie nie zamykana
Właśnie o to chodziło spoko już doszedłem, interesuje mnie jeszcze cena takiego siłownika bo na allegro nie mogłem znaleźć jak ktoś wie to napiszcie albo dajcie linka jakiegoś
Gumka jest cała, ale widać że ktoś coś tam kombinował przy tym bo puszka jest sklejona silikonem i problem tkwi raczej w wewnątrz tej puszki ale spoko narazie wymontowałem działa ok, jak będę miał trochę czasu to popytam po sklepach i może zamówię
nie chce zakładać nowego tematu więc podłączam się tutaj...
mam następujący problem, ostatnio zepsuł mi się zamek z przodu od strony kierowcy(pękła mała głupia sprężynka) no więc wymieniłem na na inny używany od golfa III z tego co wiem to bez różnicy i do vento też pasuje...po złożeniu wszystkiego do kupy okazało się że samochód nie chce się otwierać ani zamykać od strony pasażera po prostu przekręcam zamek w jedna i w druga i nic:/od strony kierowcy wszystko jest w porządku...może ktoś wie co nie tak??może coś z elektryka przy tym zamku co zakładałem??
to zawsze jest możliwe z prawej strony wymieniałem klamkę ale to już dawno no ale przed wymiana zamka było wszystko git a po już dupa więc zeby się tak od razu zepsuło
z reszta nie problem sprawdzić więc będzie chwila to zajrzę
a może wie ktoś do czego służą te 2 kostki które do się wtyka do zamka??
[quote="devill4"]to zawsze jest możliwe z prawej strony wymieniałem klamkę ale to już dawno no ale przed wymiana zamka było wszystko git a po już dupa więc zeby się tak od razu zepsuło
z reszta nie problem sprawdzić więc będzie chwila to zajrzę
a może wie ktoś do czego służą te 2 kostki które do się wtyka do zamka??[/quote
Czesc jesli piszac 2 kostki masz namysli dwa kabelki kture podłaczasz pod zamek w drzwiach to sa to kabelki od sygnału kiedy otwierac centralny kiedy zamykac bez tego nie zamkniesz ani nie odtworzysz drzwi. Mam nadzieje ze o to ełasne ci chodziło i pomogłem pozdrawiam do klik klik
Wysłany: 2009-03-29, 20:39 Re: Problem z centranym zamkiem
tomi napisał/a:
Miał z was ktoś podobnie, że podczas otwierania autka centralny się załancza otwiera szybko wszystkie drzwi ale problem tkwi w bagażniku... centralny go nie otwiera (dopiero z kluczyka można otworzyć) słychać przez około 1 minute jeszcze po otwarciu lub zamknięciu drzwi wycie centralki i syk powietrza w bagażniku. Nie wiem co to może być przewody są całe powietrze syczy po prawej stronie bagażnika gdzie jest taka mała puszka plastikowa, po lewej jest chyba cała centralka bo z stamtąd dochodzi wycie. Jak miał ktoś coś podobnego napiszcie bo nie wiem czy mam myśleć o nowej centralce czy to tylko jakaś wada która można usunąć...[/b]
Czesc jesli niemozesz znalesc inego siłownika wez tasme klejaca i szczelnie oklej do okoła siłkownik po sama gumke oczywiscie bez mijsca ruchomego pozdrawiam powodzenia:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum