Silnik: w planach Pomógł: 17 razy Wiek: 45 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 943 Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-02-26, 18:20 ZAGADKA DLA PIERWSZOKLASISTY
jak w temacie, jest zagadka, którą dziecko ma rozwiązać ale za cholercie nikt nie wie o co może chodzić
może ktoś z was będzie wiedział
Zagadka:
ROSNĘ W WIERZBIE
ROSNĘ W BRZOZIE
LUBIĘ BURZĘ
LUBIĘ MORZE
JESZ MNIE Z CHRZANEM
I GRZYBAMI
Z CZERWONYMI PORZECZKAMI
MA MNIE ORZECH
TALERZ, ZWIERZ
CZYM JA JESTEM
CZY JUŻ WIESZ
szwagier, a znasz odpowiedz czy to zagadka jak narazie nie rozwiazana to poglowkuje mocniej
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Dziękuję za tak wspaniałe powitanie. Przybywam tu do was nie całkiem przypadkiem,
moja dama dworu, Katarzyna obchodzi dziś swoje imieniny i bardzo chciałaby poznać wszystkie wyrazy, które podobnie jak i ona mają w swojej nazwie pewną głoskę, a jaką zgadnijcie sami.
"Rosnę w wierzbie, rosnę w brzozie,
lubię burzę, kocham morze.
Jesz mnie z chrzanem i grzybami
z czerwonymi porzeczkami.
Ma mnie orzech, chrzan i perz.
Czym ja jestem, czy już wiesz?"
piotrek_inf, z tym opisem na poczatku to juz latwiej
W sumie dzieci inaczej postrzegaja swiat, wiec nie wszystko musza brac doslownie "rosnie" nie oznacza, ze "rosnie tylko ze jest"
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Silnik: w planach Pomógł: 17 razy Wiek: 45 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 943 Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-02-26, 20:16
Tygrysisko napisał/a:
szwagier, to daj chłopakowi plusika skoro udzielił dobrej odpowiedzi
nie musisz nawet przypominać
zasłużył :d, chociaż skubaniec miał dobrą podpowiedź
u edytki ta zagadka jest wyrwana z kontekstu dlatego tak się zakręciłem o co chodzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum