Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2006-05-02, 19:04 Podłokietnik
Kiedyś myślałem że to taki zbędny gadżet. Zrobiłem swoim AX'em ponad 80 tysięcy i jakoś nie czułem potrzeby montowania czegoś takiego. Ale w Vento jakoś brakuje mi czegoś pod łokciem podczas jazdy. W związku z tym poszukiwania na ten temat już rozpocząłem
Oto co znalazłem na razie:
http://www.allegro.pl/ite...res_od_ss_.html http://moto.allegro.pl/sh...?item=100004765
No i pytanie do Was: co sądzicie o zamontowaniu podłokietnika w Vento?
Może ktoś ma jakieś doświadczenie z kupnem i montażem? Rady i porady mile widziane
8)
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2006-05-05, 00:36
marmarmarek napisał/a:
i tak trzymam prawa reke na galec od biegow Smile
Ja też trzymam na gałce ale łokieć mi w dól ucieka
Dziś nawet przyłapałem się na tym że cały sie przekrzywiam na prawo. Chyba bede musial jednak kupić coś takiego bo jeszcze skrzywienia kręgosłupa dostane...
Z tego co się dowiedziałem z innych źródeł to podłokietniki z tych aukcji co podałem są kiepskiej jakości i szybko się zużywają...
Podobno lepiej kupić troche droższy ale za to dużo lepszy: http://www.allegro.pl/ite..._vw_i_inne.html
..Witam..Koledzy..i juz odpowiadam, a więc według mnie same pozytywy:
bardzo fajnie się prezentuje,nie ma jak na razie sladów zużycia (mam go
juz ponad 2 lata),bardzo wygodny podczas dłuższej eskapady (nie mogę
trzymać ręki na drążku zmiany biegów,ponieważ mam bardzo krótki) można
zobaczyć na fotkach ,ma skrytke dosyc pojemną (komórka,okulary,
i pare innych rzeczy)zmieści bez problemu ,kosztował jedyne 90 zł..co nie
jest zbyt wygórowaną ceną ,posiada z tyłu 2 uchwyty na napoje (wysuwane),
łatwy montaż (aczkolwiek musiałem wymontować obydwa przednie fotele),
..Co do ręcznego: w moim przypadku przeszkadza w zaciągnięciu ponieważ
popchnąłem podłokietnik maksymalnie do przodu (max wygody) tz nie muszę
cofać łokcia do tyłu ,aby połorzyć ręke na luzie i wygodnie.Oczywiście można
go zamontować tak ,aby wogóle nie przeszkadzał(wtedy nie będzie jednak
taki komfortowy)Lekki problem ze zmiana biegów,ale się przyzwyczaiłem
W moim przypadku nie urzywam także uchwytów na napoje ponieważ przeszkadza
panel środkowy(schowek)...
..Kończąc pragnę powiedzieć,że są to tylko i wyłącznie moje odczucia,ale
wszyscy którzy mieli okazje siedzieć w moim samochodzie byli pod wielkim wrażeniem
..Pozdrawiam..
[ Dodano: 2006-05-08, 00:33 ]
marmarmarek napisał/a:
i tak trzymam prawa reke na galec od biegow - a pozatym jak sie jedzie z sympatia moze przeszkadzac hih. pozdrawiam
..Musze powiedzieć,że sympatji także jest wygodniej ponieważ z niego korzysta
..Pozdrawiam..
[ Dodano: 2006-05-08, 00:35 ]
admin napisał/a:
Popieram przedmówcę:-)
Niby przydtane., ale jakoś nie podobają mi się te podłokietniki, które się dokłada, jak jst fabryczny to co innnego...
..Wiele osób zadawało mi pytanie: "Czy ten podłokietniek jest fabryczny... ? " :wink:
Wysłany: 2006-05-08, 01:13
Tego mi było trzeba - wywołany nieco do tablicy limahl oddał pozytywny głos pomagający podjąć prawie podjętą decyzję
A tak na poważnie to dziękuje oczywiście (plusik się należy) i jakby ktoś jeszcze chciał się podzielić swoimi spostrzeżeniami to chętnie posłucham (tzn. poczytam)
Wysłany: 2006-08-17, 19:57
Dlugo to trwało ale w końcu podłokietnik zamówiłem, odebrałem i dzisiaj zainstalowałem w Ventce
Jakby to kogoś interesowało to mam taki jak TUTAJ
Czy wygląda fajnie? Oceńcie sami. Mi się podoba
Na razie zrobiłem z nim kilkanaście kilometrów i jestem zadowolony. Co prawda troche inaczej musze teraz ręke układać żeby biegi zmieniać ale pewnie po paru dniach się przyzwyczaje i nie bede miał na co narzekać
Pomógł: 4 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Mar 2006 Posty: 72 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2006-08-17, 21:12
jasne podłokietnik jak najbardziej. Jestem za. Mysle o zakupie tylko że jakoś od dłuższego czasu mam deficyt budżetowy. Tak więc jak tylko zjawi się jakiś dodatkowy hajs w moich łapkach to kupuje montuje i śmigam
Silnik: 1,9 TDI Pomogła: 3 razy Wiek: 44 Dołączyła: 10 Sie 2006 Posty: 270 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2006-08-18, 10:46
ciekawe tylko ile mi zajmie czasu przyzwyczajanie sie do nowego sposobu zmiany biegow :?
a wiecej wypowiem sie jak zobacze (osobiscie a nie na zdjeciu) i sprawdze funkcjonalnosc podlokietnika
Silnik: 1,9 TDI Pomogła: 3 razy Wiek: 44 Dołączyła: 10 Sie 2006 Posty: 270 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2006-08-21, 11:16
w rzeczywistości lepiej wyglada i pasuje do reszty wnetrza niż na zdjeciu
podłokietnik, po tym jak juz wsiąde i rozbije sie swoim łokciem o niego :wink: ,spelnia swoje zadanie
Wysłany: 2006-08-21, 15:06
w rzeczywistości faktycznie troche lepiej wygląda
ale najważniejsza jest tu funkcjonalność a pod tym względem podczas wczorajszej wyprawy do Poznania i z powrotem spisał się znakomicie
nie żałuje tego zakupu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum