Wysłany: 2009-02-26, 14:49 Jak przygotować spoiler do malowania???
Witam. Mam takie pytanko a mianowicie kupiłem uzywany spoiler na tylna klape do Vento juz lakierowany, zielony metalic. chce go przemalowac pod kolor nadwozia swojego samochodu. Pytanie teraz jak go przygotować do malowania i jaki podkład położyć przed lakierem - bazą???
A malowales juz kiedys cos??
Jesli lakier na spojlerze jest w dobrym stanie nie ma glebokich rys ani odpryskow to wytarczy zmatowic papierem 400, odtluscic, polorzyc podklad akrylowy, potem papier 600, odtluscic i lakier akrylowy czy tez baze i potem bezbarwny.
Ale jesli nigdy tego nie robilec a sadzac po pytaniu to nie to mozesz go radczej tylko zepsuc.
powiem Ci tak kolego,nie zakładaj takiego g...... na autko bo to tylko szpeci .Takie rzeczy to niecz sobie montują w WRC, no chyba że boisz się że ventyl Ci odleci i montujesz to coś.Ventka ma bardzo ładnie wyprofilowaną klapę i naprawdę szkoda ją oszpecić,dobrze Ci radzę i to nie tylko ja tak myślę.Pozdro
Zgadza się na temat gustów sie nie dyskutuje Więc nie będziemy mi osobiście bardziej się tył autka podoba z tym ORGINALNYM spojlerem niż bez , ale to moje zdanie.
Poza tym nie bawiłbym się sam w malowanie takiego spojlera tylko oddał jakiemuś fachowcowi , lub jak masz jakiegoś znajomego co już malował, wspólnie zrobicie i na pewno będzie taniej i nie ma to jak ktoś kto ma choć trochę pojęcie o malowaniu
spyro zawsze mi się podobał kolor twojego autka (opserwujac ftki ) ale te zdjęcie teraz mnie powaliło takiego kolorku można jedynie pozazdrościć (podobają mi się jasne i ciemne auta ale twoje
A jeśli chodzio spojler to teraz się zastanawiam czy mój jest orginalny czy może przerobiony przez kogoś z wyglądu jest identyczny jak twój ale mój ma końce też przykręcone nie tylko te dwa środki wiec chyba jest niższy no i mam na środku trzecie światło stop pod spojlerem, ma on tam specjalne wytłoczenie na ta stopke . A tak to mniej więcej wygląda :
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2009-03-02, 14:54
adam-358 na oryginalnesa to ten Twój mi nie wygląda bo oryginalne były chyba tylko takie jak ma Spyro i bez stopu.
Twój jest chyba taki jak mój czyli wyraźnie szerszy od tego Spyrowego.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-03-02, 20:07
adam-358 napisał/a:
spyro zawsze mi się podobał kolor twojego autka (opserwujac ftki ) ale te zdjęcie teraz mnie powaliło takiego kolorku można jedynie pozazdrościć (podobają mi się jasne i ciemne auta ale twoje
dziękuję za miłe słowa
Co do spojlerka to tez mi sie wydaje, że to był dodatkowy z oferty jakiejś firmy anie VW.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum