Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2009-03-19, 20:58
Trochę już szukałem o tym bo sam byłem zainteresowany ale nie znalazłem. Na forum elektrody była wzmianka o przestaweniu tego naprężenia sprężyny w celu przystosowania przepływki z MK2 do MK3 (czyli również Vento). Inny powód grzebania to może być chęć wzbogacenia mieszanki - czyli taki pseudotuning, albo ktoś grzebał niewiedząc sam po co.
Gdybym miał taki problem to wziąłbym z drugiego auta sprawną przepływkę, zmajstrował jakąś wagę sprężynową i przykładał ją do klapki starając się ustawić tak siłę sprężyny żeby przy tym samym naciągu klapka uchylała się tak samo. Ale gotowego opisu nie spotkałem.
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2009-03-19, 21:27
Mogę ci machnąć fotkę ale dopiero w sobotę , ale wątpię czy coś na podstawie tego wywnioskujesz, podejrzewam że te przepływki są jakoś fabrycznie kalibrowane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum