Wysłany: 2009-04-05, 16:17 Vw Vento '95 1.9 TDI Red Devil
Witam
W pierwszym poście na forum, krótko o mnie i moim Ventylu.
Vwjami jeżdże od 2001 roku, vento to mój 4, miałem golfa mk2,mk3 mam mk1 w trakcie restauracji i Vento zakupione niedawno. Jestem wieloletnim userem forum Autocentrum.pl i vwgolf.pl.
Teraz pare słów o Vento.
Rok produkcji 94 (modelowy 95) 1 wsza rejestracja styczeń 95.
Kolor czerwony.
Silnik 1.9 TDi 1Z po chipsie u LEO...
Wersja wyposażenia GL (el. szyby z przodu i z tyłu, el. lusterka, centralny zamek, moduł komfortu, welurowa tapicerka) dołożone bi-xenony.
Planowana zmiana wtryskiwaczy (od ASV-a) po tym oczywiście modyfikacja softu, lampy dymione z tyłu, z przodu klary z ringami czarne, blendy z halogenami dymione, atrapa bez znaczka, gleba -40.
Teraz pare fotek:
_________________ Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez PrusaX 2009-04-05, 16:17, w całości zmieniany 1 raz
slaw71, jednak bym wolal jakby do naszych bud wkladali AGRa ;P
Szkoda, ze nie dorwalem wersji z AFNem, to znacznie lepsza baza
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
PrusaX, problem z 1Z jest taki, ze nikt nie bedzie sie bawil w wielkie lochy sterowane na WG chyba ze lubisz ekstremalnego laga. Trzeba zmieniac na VNT.
A VNT wiaze sie z instalacja akumulatora podcisnienia, wymiana n75, wezyki troche inaczej podolaczac.
1Z jest slabsza baza tak samo jak AHU poniewaz pomimo posiadania pompy 10tki nie jest tak wydajna cisnieniowo jak AFN, ktory tez ma 10tke.
Chocbys sie dwoil i troil magicznej liczby 150KM nie przekroczysz na seryjnej pompie wtryskowej.
PrusaX napisał/a:
160-170KM
I wlasnie w taka liczbe celuje tylko funduszy brak
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
AGR to taka alternatywa dla silnikow 90KM jeszcze starszego typu. Bo z 90tek to bym najbardziej wolal ALH ale tam dwumas out
ja zrobie kolo 130 km i styka, robię golfa mk1 i z tego bede wyciskał max ale najpierw bude zrobię, tu pare fot z postepu w pracach:
http://picasaweb.google.p...racjaGolfMK181#
No to zamontowałem nowy alarm w aucie RTX Protector , i zrobiłem podświetlenie zegarów , do poprawki jeszcze jest ale rozsądnie świeci, jutro zrobię fotki i wstawię
No to dzisiaj popełniłem polerkę na aucie, od razu czerwień stała się jeszcze bardziej ognista oraz zamontowałem kierunki przednie dymione i klary boczne, właśńie dogadałem się z kolegą dzolo i biorę od niego lampy tylne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum