Pomógł: 2 razy Dołączył: 09 Kwi 2008 Posty: 99 Skąd: stalowa wola
Wysłany: 2009-04-07, 19:04
To ja moze zadam kilka pomocniczych pytań-czy to szarpanie jest takie same na obydwu paliwach czy może bardziej na gazie lub odwrotnie,czy może na którymś z nich nie wystepuje? czy na wolnych obrotach silnik pracuje stabilnie?czy na 1 biegu tez szarpie czy moze im wyzszy bieg tym ten objaw bardziej się nasila oraz czy nie ma problemu z zapaleniem silnika jeśli tak to na jakim paliwie jest odpalany?
na obydwu paliwach szarpie niemam problemu z odpalaniem odpalam na benzynie wzasadzi zbójnięciem nima problemu gdy przełanczam biegi na wysokich obrotach to znaczy 3 przy 60 km\h
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-04-07, 20:26
agata13, mi tez szarpało...wymieniłem przewody i po problemie...ogólnie to przy padniętych przewodach szarpie przy dolnych zakresach obrotów i gdy silnik jest nagrzany.
Ale świece i resztę elektryki tez bym sprawdził.....dolot....uszczelkę pod wtryskiem...
1) może zatankowałaś lipnego gazolu - przegoń wozik pare ładnych kilometrów na benzynie nie żałując mu obrotów - jak bedzie lepiej to znaczy gaz felerny
2) jak bedzie ciemno podnieś maskę i jak masz odpalony wóż to zobacz czy sie kable zapłonowe nie iskrzą - bo mogą mnieć mocne przebicie i dupa z jazdy
3) wentylator świece gasi..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum