Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-04-11, 18:03
No mam wszystkie i każda ma ikonę "unknown" i nie da się rozpakować. Można zobaczyć co jest w danej paczce ale nie może rar ani zip tego wypakować. Próbowałem naprawić archiwum WinRar-em ale nie udało się.
Silnik: w planach Pomógł: 17 razy Wiek: 45 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 943 Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-04-11, 21:09
Michcik napisał/a:
u mnie niestety rez nie da sie rozpakowac wszystkch plikow ;/ (
zaraz usunę tamte pliki z serwera bo w czasie wysyłania jakiś błąd się wkradł i nieda się wypakować
wrzucam od nowa
a na pocieszenie kilka fotek VENTO XP
menu i panel sterowania
a to ten dodatkowy skrypt ze zmianą tła w folderach
a tak wygląda nowy kalkulator i notatnik
a to tapety
Silnik: w planach Pomógł: 17 razy Wiek: 45 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 943 Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-04-12, 11:47
Jak nie urok to ....
w nocy miałem brak neta i zerwało połączenie z netem
no ale dzisiaj z rana ziołem się w kupę i zacząłem wysyłkę od nowa
pierwsza część już na serwerze, druga w trakcie
jak teraz coś pójdzie nie tak to chyba roztrzaskam kompa
Wysłany: 2009-04-12, 14:05
no w końcu wsadziłem na serwer
teraz pobieram i sprawdze czy wszystko ok, dopiero w tedy wstawie linka
bo tak to niema sensu żebyście znowu pobierali uszkodzoną wersję
Jak tak wymodził i wycacał vento-xp'ka to powiedz mi (albo ktokolwiek wie), jak po włączeniu komputera, gdzie pojawia się na początku logo windowsa z tym ładowaniem wyłączyć po tym ładowaniu ten niebieski ekran z napisam "zapraszamy"? oczywiście można w ten sposób, żeby przełączyć się ze sposobu logowania użytkowników w aplecie konta użytkowników. Ale nie o to chodzi. Chcę mieć ten normalny interfejs (nie ten klasyczny), ale żeby po załadowaniu win nie było tego zapraszamy tylko od razu ładował się pulpit z ikonkami. Kombinowałem trochę i wykombinowałem, że aby pozbyć się tego windows "loading", co te kreseczki się ładują na początku uruchamiania się, to w bliku boot.ini dopisać trzeba /NOGUIBOOT i zamiast tego mamy przez chwilę ciemny całkowicie ekran (co już się przestraszyłęm, ze coś skopałem, hehe). Ale jak pozbyć się tego zapraszamy?
ak po włączeniu komputera, gdzie pojawia się na początku logo windowsa z tym ładowaniem wyłączyć po tym ładowaniu ten niebieski ekran z napisam "zapraszamy"?
wiem oco ci chodzi można to usunąć podczas tworzenia instalki ale też w rejestrze
z tym że teraz ci nie powiem bo już procenty dają się we znaki i mogę ci źle podpowiedzieć
na trzeźwo podam później odpowiedź
na zainstalowanym windowsie to można wszystko, ale co innego wsadzić coś w instalkę, tam większość plików jest spakowana i połączona ze sobą i musisz najpierw dobrać się do nich
Wysłany: 2009-04-12, 21:38
silverek,
Podmiana ekranów startowych własnym obrazem
CYTAT
To już to takie proste nie jest bo Windows tego zabrania i wymagane jest shackowanie jego chronionych plików (ntoskrnl.exe oraz logonui.exe). Koniecznym do tej akcji jest: wyłączenie Windows File Protection oraz Przywracania Systemu (patrz dalse opisy) bo zmiany nie zostaną zaakceptowane. Dokonuje się tego za pomocą specjalnych aplikacji. Linkuję darmową kolekcję programów które to umożliwią przez hack lub też innymi metodami. Na własne ryzyko.
to jest cytat z tego forum co podałeś linka, i z jednym się z godzę z tą podmianą że ekran startowy jest w ntoskrnl.exe z tym że oni zapomnieli dodać że prawidłowo jest w
ntoskrnl.exe, ntkrnlmp.exe, ntkrnlpa.exe, ntkrpamp.exe oraz ntoskrnl.ex_ i ntkrnlmp.ex_
z tym że te 4 pierwsze znajdują się w zależności od tego czy mamy windę z sp2 lub3 w folderze instalacyjnym SP2.cab, SP3.cab natomiast 2 ostatnie w i386
a co do zmiany w zainstalowanym systemie to wystarczy program bootscin czy jakoś tak i zmieniamy jak chcemy
to tam na sronce pisze jak mozna to wyłączyć dokladnie nie czytalem tamtego
jest napisane tam, ale ja już pisałem, że to można łatwo zrobić zmieniając opcję logowania i zamiast tego ładnego graficznego interfejsu mamy klasyczny a'la win 2000. Mi chodzi o to, by miec ten ładny, graficzny, ale nie mieć "zapraszamy"
szwagier napisał/a:
a co do zmiany w zainstalowanym systemie to wystarczy program bootscin czy jakoś tak i zmieniamy jak chcemy
dzięki
miałem kiedyś coś w stylu "stylexp" i przez takie cudo musiałem reinstalowac system bo mi się doszczętnie wysypał. a chciałem tylko zmienić jakąś fajowską skórkę...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum