Wysłany: 2009-04-15, 12:44 Jakie środki płyny do wyczyszczenia ventka ??
Witam jutro idę do sklepu i chce kupić kilka rzeczy ale zupełnie nie wiem co kupić tzn jakie srodki chce karoserie wypolerować w środku też deske całą , kilka plamek małych rdzy itp. i pytanie do was macie jakieś swoje ulubione środki możecie podac link z allegro
do czyszczenia lakieru używam "auto politury" - dostępna jest na stacjach benzynowych, właśnie zaraz się biorę za swoją ventkę. Do tego możesz dołożyć jakiś wosk koloryzujący. A jeżeli chodzi o deskę i plastiki to używam wszystkim znany plak
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-04-15, 13:12
kosmi napisał/a:
chce karoserie wypolerować
Do tego używam wosku w płynie...jest w takiej butelce jak płyn do mycia szyb....
coś takiego mam:
a tu link:
http://www.allegro.pl/ite...k_na_mokro.html
Najlepiej jak po myciu rozprowadzisz po karoserii...rozmażesz....i po kilku minutach przetrzesz furkę wilgotną gąbką, którą wcześniej należy na maxa wycisnąć.
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2009-04-15, 13:17
Ja używam wosku w sprayu (taka pianka) i fajnie sie czysci a na plastiki zewnetrzne i na tylnie lampy oraz uszczelki silikon spray na deske probowalm roznych rzeczy ,kuszac sie nawet na kosmetyki sonax ale jednak pozostaje przy zwyklym plaku
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-04-16, 22:30
Jak pracowałem na stacji to dużo się sprzedawało Plak-a do czyszczenia i odgrzybiania nawiewów i klimatyzacji. Ludziska sobie chwalili ten preparat http://www.allegro.pl/ite...iewy_500ml.html
Używałem ostatnio takiego PLAKA faktycznie jest dobry nieprzyjemny zapach został zlikwidowany ale do tego polecam od razu wymienić filtr kabinowy bo z niego idze dużo nieprzyjemnych zapachów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum