Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 41 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2009-04-19, 19:48 VW VENTO by Hormon
Po tym jak już w miarę się oswoiłem z autkiem przedstawię moje Vento. Autko z 96r praktycznie brak rudej, prócz tylnej klapy, nigdy nie bite, hehe no ale dzień przed zakupem jakiś debil wjechał w tyłeczek, delikatnie zagiął klapę pchnął zderzak i poszły dwie lampy. Stary właściciel kupił w zamian prze cudowne światełka, aż mnie korci żeby je jakimś bejsbolem potraktować. Może nieźle by wyglądały na innym kolorze auta, ale mnie się wogóle nie podobają.
Wyposażenie:
-elektryczne szyby
-elektryczne lusterka
-elektryczny szyberdach
-klima
-ABS
-dwie poduchy
O to fotki:
Plany:
-gleba
-vr6
-wymiana wszystkich lamp
-przyciemnienie szyb - tył
Sorry za otoczenie wokół auta, ale nie miałem kiedy pojechać w jakieś lepsze miejsce.
Witam kolegę z moich stron. Ventka prezentuje się bardzo fajnie. Co do lamp zgadzam się w 100% do wymiany. A tak poza tym to widzę że nawet bogate wyposażenie: klima elektryczne szyby poduchy, fajnie. Pozdrawiam.
Wszystko naprawde ładnie pieknie kolorek wypas:) te lampy naprawwde bleee:P mam orginały pomaranczowe jak chcesz to moge sprzedac za grosze:) pozdrawiam i zycze powodzenia w modach:)
autko ladne .
zajebista zawieszka .......szkoda ze zejdzie nizej .
starci duzo na wygodzie .
VR`ek to bardzo ambitny plan .
pewnie taniej wyszloby kupic Vr`ka , a tego sprzedac .
bardzo , bardzo duzo do zamiany .
praktycznie caly przod lacznie z wozkiem .
pozdro.
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 41 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2009-04-21, 08:46
Zawieszenie dopiero na końcu zostanie zmienione. Jeśli chodzi o VR to mam kumpla który robił kilka przekładek, podejrzewam że pójdzie nam to sprawnie. Na razie priorytetem jest wymiana lamp, i przyciemnienie szybek. W bagażniku wożę też nowe amortyzatory, odboje na tył, i jakoś nie mam czasu za to się zabrać :/.
Hormon, pomaluj jeszcze przednie zaciski, ja pomalowalemtyl na niebiesko a przod tarcze i krawedzie tarcz na niebiesko a zaciski na czerwono (nawet fajny efekt)
Wysłany: 2009-06-03, 09:01
Z nowości jakie ostatnio sie przydarzyły, to wymienione zawieszenie z tyłu. Teraz czuje że auto płynie. Czekam na zawias do przodu, ponieważ po wymianie tyłu, przód wygląda jak by siedział wyżej.
Wczoraj jakiś kretyn rozwalił mi obudowę lusterka od strony pasażera.
Fotki dam później.
Wysłany: 2009-06-03, 21:36
Spręzyny wzmacniane, amortyzatory kyaba gazowe. Siedzi troszku niżej. Zrobiłem wymianę ponieważ w zakrętach nie było prawie trzymania, a bezpieczeństwo przede wszystkim.
co do planow to zmiana lamp bardzo duzo da ja u siebie bede wsadzal na tyl cleary Ciebie namawiaja do ciemniejszych... nie podoba mi sie o ze chcesz tylko tyly przyciemniac mi osobiscie na zadnym aucie sie to nie podoba przemysl to...a co do silnika to ambitnie:)
Wysłany: 2009-06-09, 22:37
Co do tych lamp to jeszcze nie jestem przekonany. Myślałem nad takimi jak piszesz, teraz to ja już zgłupiałem. Na dniach będzie zamontowany centralny zamek z pilota, klapa albo nowa albo pójdzie do malowania. W przyszłym tygodniu szyby idą do przyciemnienia, i czekam na zawias do przodu.
Wysłany: 2009-06-22, 21:46
Dziś został zamontowany centralny zamek na pilota, teraz mam domykanie szyb i inne bajery w pilocie . Kupiłem też owiewki i w końcu w czasie deszczu można odsunąć sobie szybki i oddychać świeżym powietrzem..
no to bardzo fajnie. Też mam domykanie ale tylko z kluczyka a owiewki to nie wiem czy dobry zakup w czasie jazdy napewno się przydadzą, ale wizualnie lipa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum