Hejka wszystkim jestem nowy na forum bo niedawno zakupilem vento . Mam na imie Patryk mam 18 lat i jestem z wrocka . Moje vento zakupilem jakies 3 miesiące temu po okazyjnej cenie . Kupilem je wyłącznie dla silnika bo chcialem przełozyc do mojego golfa 3 unikata ( z otwieranym dachem jak w polo) lecz po kupnie stwierdzilem ze jednak nie bede nic przekladał i zostane przy vento
Moj ventyl posiada silnik vr6 bez zadnych przeróbek seria (174 KM)
jest to 1992 rok na wyposazeniu posiada:
termotronic
abs
2x airbag
4x el.szyby
el. lusterka
itp.
ma sprotowe zawiszenie na amorkach bilsteina i czerwonych spręzynach
oryginalny tłumik (jedynie bez kata) , oryginalne alu felgi z oponami dunlop.
vento posiada tez fron od golfa takiego go zakupilem lecz po kupnie odrazu załozylem mu nowe lapmy i kierunki .
Silnik został pomalowny na czarno
plany:
polerka i pasowanie kanałów głowicy i kolektorów, polerowanie gniazd zaworowych
jakies felgi 17''
wnętrze ze skóry i cilmatronic
a to fotki mam tylko 3 lecz jutro porobie i zaraz dodam
Witam widze ze kolejni mowią zebym zalozyl front od vento spokojnie dopiero co kupilem auto mysle ze do wakacji uzbieram troche kasy i zrobie wszystkie mody które opisal i załoze nowy front a tutaj daje wiecej fotek :
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2009-04-22, 22:20
Witam Kolege ładny furak widze ze coraz wiecej vr6 i kazdy ma w dupce kryzys i bedzie zalewal swoje 2.8 liitra Lampy od golfika zupełnie nie leża na venciakach niewiem czemu ale ja tego nie znosze moje osobiste odczucie No i dawaj foty srodeczka
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-04-23, 14:58
Przy tym zawiasie 17-stka jeszcze wejdzie, ale mało która....trzeba dobrze na parametry patrzeć....no i oponka tu musi być strasznie cieniutka.
Musze powiedzieć, że mi osobiście do venta najbardziej się widzi 195/45R16...ale jak się na tym śmiga to nie wiem-pisze tylko o moich wizualnych doznaniach
Tygrysisko, dobrze mowisz tylko ja bym dał 205/45/16 mam 215/40/16 na 9 calowe i miejsza opona niestety nie wejdzie ;/ 205 probowałem nie da rady.... kup najlepiej 16 7.5 cala i oponki do tego 205/45 jezdzi sie fantastycznie i dobrze wyglada wiem z doswiadczenia
koledzy doszło do małych zmian co do planu modów w mojej ventce , mianowicie silnik został juz rozebrany głowica została poprawiona (jeszcze nie do konca) czeka na uszczelke odpręzającą oraz zestaw turbo planowane doładowanie to 0.8 BARa . Mysle ze do lipca ruszy moj mały potwór pozdr
no to gratulacje ja nie potrafię się zabrać za turbo u siebie. Po pierwsze to nie mam kasiory na takie wynalazki. Działaj, zobaczymy ile wyskoczy na hamowni kuniów
zobaczymy co z tego wyjdzie. Też jakiś czas temu miałem ochotę na taki zabieg. Jestem ciekawy jak wytrzymają seryjne części. A jakiś przybliżony koszt montażu? Sam to będziesz robił, czy w jakiejś firmie tuningowej zajmującej się mechaniką silnika? A w jakim stanie masz obecnie vra?
no to powiem tak cena za robote bedzie zerowa bo sam to bede robil a co do tego ze jak silnik seria to nie wytrzyma to sie nie zgadzam bo jezeli bedzie odpowiednio odpręzony do doładownia to bedzie chodził lesz maxymalne goładowanie bez kucia silnika to kokoło 1.2 bara przy dobrym odpręzeniu ja daje 0.8 bara i wystarczy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum