dziś przyszło do mnie zdjęcie zrobione przez straz miejska 16 kwietnia (tydzien temu). na ograniczeniu do 40 mialem 61. ile moge dostac mandatu? wiem, ze wg taryfikatora 200-300 zl, punktow 6, ale interesuje mnie ile tak naprawde wystawiaja za takie cos
dokładnie mandat wypiszą Ci na 200 zł i 6 pkt. Ja kiedyś na 60 miałem 98 i dostałem 100zł i 4 pkt. i nic się nie targowałem. Wszystko zależy od pana władzy co Ci będzie świstek wypisywał
czyli kwote mandatu ustala dopiero przy mnie? no to mam nadzieje, ze beda sklonni zejsc do tej stowy. a jezeli dostalem wezwanie na 4 maja, to musze tam isc tego 4 maja czy moge stawic sie wczesniej?
Ma, ma i ustawia sie w absurdalnych miejscach a limity fotoradary czesto ustawione na blad pomiarowy +1
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: 2.0 115KM Pomógł: 3 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 195 Skąd: Legionowo
Wysłany: 2009-04-23, 22:36
A mi dzisiaj fotoradar cyknął fotkę ale za to z nowa szybą, będzie mnie lepiej widać ;P
Niestety miałem koło 80 na 40 - stce będzie ze trzy stówy i 8 pkt, czyli w sumie 18 punktów a 8 się odejmie dopiero w październiku za poprzedni fotoradar
witaj w klubie, też tydzień temu dostałem 8 pkt i 300zł (95km/h na 50-tce) i też razem mam 18 pkt. Teraz trzeba wyjątkowo uważać. Tylko, że mnie za tym ostatnim razem zaatakowali suszarką.
Wy to macie widze z tymi pkt ja mam 8 chyba i juz sie boje ... gdybym miał teraz stracic prawko na B .C i niedługo E to bym sie chyba na sznurku znalazł:)
A właśnie jak to jest jak ktoś ma różne kategorie i przekroczy pkt.? Musi zdawać wszystko jeszcze raz, czy jak, np. ostatni mandat dostał w polonezie to zabierają tylko B?
Bo znam przypadek, że gość miał różne kategorie i złapali go jak jechał po pijaku na...rowerze i zabrali mu na rok tylko kat. B. Jakieś podobieństwo w tych dwóch przypadkach dla mnie występuje.
jechał po pijaku na...rowerze i zabrali mu na rok tylko kat. B
to miał szczęscie że trafił na dobrego policjanta - może koleś jezdził zawodowo i zlitował sie nad nim pan władza - ja znam przypadek że zabrali dla znajomego C za punkty bo szczekal za mocno i koleś ponad pół roku był bezrobotny - czyli to pewnie kwestia interpretacji przez policjanta. Czyli panowie nie ma co cwaniakowac przy naszych psiakach - zawsze jest jakieś wyjście z sytuacji.
Ja też mam 17 pkt i widze że sam nie jestem A więc panowie uwaga - bo jeden dobry mandat i po prawku
To jak zlapia kogos po pijaku to zabieraja mu kategorie B a jak przekroczy kategoria T limit punktow to zabieraja mu wszystkie ktore ma cyzli np A, B, C, D, T ? Paranoja
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Czytalem na jakims forum o kolesiu. ktory jechal na rowerze i zabrali mu tylko jedna kategorie (?)
Buli dziwne, ale tak jest. Pracowałem z tym gościem w firmie on był kierowcą ciężarówki. Jaja były z niego bo nie mógł dojechać do pracy swoim autem bo mu zabrali B, musiał do pracy z kapcia zasuwać, a w pracy normalnie w ciężarówkę wsiadał i śmigał.
Koleś mi mówił, że tak samo miał kolega jego taty z PKS, osobówką nie mógł, autobusem mógł.
Wiem, dziwne i nie dorzeczne, ale widocznie tak można.
wracajac do tematu wczoraj bylem u panow straznikow powiedzieli mi, ze jezeli ktos chce mozna smialo przychodzic wczesniej, a dostalem 100 i 4 pkt bez zadnego targowania. zaskoczylo mnie to jak koles mi powiedzial ze punkty skasuja mi sie 16 kwietnia 2010 roku, czyli rok od popelnionego wykroczenia a nie od daty wystawienia mandatu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum