_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Ja to rozumiem, ale jak wymieniales sam koncowki to cisnienia nie sa sprawdzone, a to sa wtryskiwacze dwusprezynkowe, wiec bez specjalnych przedkladek i maszyny nie wyregulujesz tak jak ma byc.
Oby korekcje chociaz byly dobre
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Na jednym wtryskiwaczu korekcje były koło 2 ale uważamy że to wyklepana spręzyna jest, teraz w trasie jestem, będe w domu za miesiącwtedy zobaczę i może podjade do pompiarza żeby mi wyregulował wtryski lub wymienił tą spręzynę
pod antena, pod podsufitką, to jest wzmacniacz sygnału do radia i do tel. kom
- no patrz a ja sie zawsze zastanawiałem jak to wygłada
a jak ja nie mam anteny to gdzie ona jest bo musi gdzieś być przecież ? słyszałem że niby gdzieś pod szybą czy coś? orientujesz się?
zlotykamil, antene to Ty masz w paskach ogrzewania. Ja tez
zlotykamil, popatrz sie na tylna szybe. Paski ogrzewania masz w poziomie. A dwa paski w pionie to antena.
Masz antene w dachu, ktora podlaczana jest dodatkowo do wzmacniacza, potem to leci do radia. Ja anteny na dachu nie mam, w blotniku nie mam, a radio dziala
PrusaX, sprawdz swoja wiazke licznika czy masz pod MFA. Ja nic u siebie zmieniac nie musialem bo wszystko bylo, 96` (oprocz podlaczenia czujnikow temperatury oleju, zewnatrz oraz wskazania zuzycia paliwa - te rzeczy musisz sam pociagnac i polutowac kabelki). Co do wiazki: manetka - skrzynka bezpiecznikow, to juz mialem poprowadzony kabel do manetki
Tempomat mialem jak kupilem samochod
W razie pytan o instalacje MFA sluze pomoca
Zegary kupilem z Ibizy. Biale tarcze i czerwone wskazowki gratis
Tylko zabraklo kadru dla kompletu manetek na full wypasie.
Bardzo ciezko dostac licznik bezposrednio z vento/golfa. MFA do benzyny mozna dostac juz za 100zl a z TDI zaczynaja sie od 200, a z bialymi tarczami to juz w ogole smiech na sali. Mnie udalo sie za 200 z wysylka.
Szkoda, ze PrusaX, zmienil juz wtryskiwacze bo chcialem porownac jak MFA pokazuje spalanie na absolutnej serii. Z moich "badan" wychodzi, ze do tego co komputer pokazuje trzeba dodac ok 1l.
ja też będe brał zegary od ibizy bo od golfa to w ogóle rarytas, akurat na aledrogo są od golfa tdi z mfa ale cena 299 więc wole poczekać na takie od ibizy ładniejsze są
_________________ Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez PrusaX 2009-05-10, 18:43, w całości zmieniany 1 raz
Szkoda, ze PrusaX, zmienil juz wtryskiwacze bo chcialem porownac jak MFA pokazuje spalanie na absolutnej serii. Z moich "badan" wychodzi, ze do tego co komputer pokazuje trzeba dodac ok 1l.
teoretycznie spalanie powinno być takie same bo wtryskiwacz dostaje taką samą ilośc paliwa, a rozpyla po prostu lepiej, a z drugioej strony u mnie jest auto po chipie i ma dawki podniesione
Jakis taki podobny licznik, hehe Cena tez
Tak pozniej z ciekawosci sprawdz jaki masz WGSZ licznika, pozycja nr 1 w serwisowce licznika.
Wskazowke temperatury musialem lekko wykalibrowac bo zanizala wskazania w stosunku do mojego oryginalnego licznika, a paliwa tez bo tu jest ciekawa sprawa. Tam gdzie jest czerwona kreseczka to juz jest 0 w baku a nie poczatek rezerwy. Ale SEAT ma bak mniejszy o 10l i jak sie zatankuje do pelna to wskazowka leci poza skale. Kwestia przyzwyczajenia i wstepnej kalibracji. Akurat te male wskazowki sa na sprezynie wiec mozna je bez obaw przestawiac. Natomiast predkosciomierz i obrotomierz sa juz na serwo. Nie ruszalem bo nie ma sensu.
zastanawiam się, tak jeżdzi ok ale zawsze mocy mało, zastanawiam się nad pompą wtryskową od afn-a a póżniej nad turbiną ze sterowaniem od niego, ale to na razie przyszłość, co do mocy to jak dam więcej na tym co mam to zacznie więcej palić i batory się powiększy
_________________ Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez PrusaX 2009-05-22, 20:11, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum