Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-05-02, 13:45
No faktycznie, powiedział że to Vento...ale.... to jest na rynku Płd Ameryki. Tam przez okres produkcji Passata II w wersji sedan nazywano Santana A niczym się nie różnił od zwykłego paska.
To jest Jetta.
no faktycznie identyczne jak Jetta - i pewnie tak jak mówisz na pewne rynki wychodzi pod nazwą Vento - bo emblemat widoczny na klapie to jednak "Vento"
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-05-02, 20:57
Powiem Wam, że szkoda, że ta nowa odmiana nazywa sie Jetta a nie Vento. Z drugiej strony to od początku nie powinni kombinować z nazwami tylko kontynuować nazewnictwo, jak w golfach.
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2009-05-02, 21:36
już o tym było kiedyś na forum - tak jak Cinek napisał w Ameryce Południowej (dokładniej to chyba w Argentynie z tego co pamiętam ale może i w przyległych państwach też) nowa Jetta sprzedawana jest jako Vento
że szkoda, że ta nowa odmiana nazywa sie Jetta a nie Vento
a ja sie zasmuciłem jak zobaczyłem - nazwa Vento wszystkim sie kojarzy z jedynym modelem samochodu - czyli NASZYM
spyro napisał/a:
nie powinni kombinować z nazwami tylko kontynuować nazewnictwo, jak w golfach.
- to była by poraszka a na forum śmietnik by sie pewnie zrobił a tak posiadamy jedyne w swoim rodzaju auta których nie trzeba nikomu dłużej określać bo to poprostu Vento
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-05-03, 20:58
zlotykamil napisał/a:
spyro napisał/a:
nie powinni kombinować z nazwami tylko kontynuować nazewnictwo, jak w golfach.
- to była by poraszka a na forum śmietnik by sie pewnie zrobił a tak posiadamy jedyne w swoim rodzaju auta których nie trzeba nikomu dłużej określać bo to poprostu Vento
to prawda Ale z drugiej strony GOLF jest ciągle jeden tylko przybywają numerki wersji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum