Silnik: 1,9 tdi Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Sie 2007 Posty: 341 Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-05-06, 20:11 podświetlanie szyb nie działa
koledzy od pewnego czasu nie świecą mi sie przyciski od el. szyb ;/ co moze być przyczyną?? albo gdzie szukać prądu ;] moze ktoś posiada schemat szybek gdzie sa razem połaczone bo muszą gdzieś byc połączone kabelki od podświetlania bo nie działa mi tez podświetlanie nie tylko w tych przełącznikach w drzwiach ale i w kokpicie od sterowania tylnymi szybami ;/
drugie pytanie do posiadaczy el. szybek czy jak zamykacie szybe to musicie trzymać guzik czy sama sie zamyka po chwilowym przytrzymaniu?? bo u szwagra w golfie zamykają sie same a ja musze trzymać ;/
Zgadza sie jak pisał kolega wyzej nie trzeba trzymać .
W tym że działa to tak że trzeba właśnie krótko wcisnąc (przytrzymując dłużej szybka staje w momencie puszczenia) a tak wciskasz raz i jedzie np. do góry wciskasz drugi staje tam gdzie chcesz lub wcale nie wciskasz to sie zamknie do końca
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2009-05-06, 21:50
Cybul, auta z początku prdukcji maja starszego typu moduły (BROSE), i w nich tylko szyba kierowcy powinna sama się zamknąć po sekundowym naciśnięciu przycisku, pozostałe trzeba trzymać. Natomiast otwierać powinny się wszystkie po jednym naciśnięciu.
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2009-05-07, 09:14
Cybul napisał/a:
otwieraja sie po nacisnieciu do konca, ale zamykac musze trzymac
jeśli chodzi o szybę kierowcy to coś masz nie tak. Może problem będzie w złamaniu jednego z kabelków masowych (brązowego) do modułu lecą takie dwa o ile pamiętam. NIe wiem też czy na pzrykład nie masz jednego modułu innego typu. Proponuję sprawdź kabelki w wiązce do drzwi, a jeśli to nic nie da to pogódź się z tym co masz bo może być spory kłopot dojść co jest grane.
ja tez mam domykanie szyb z pilota i raz one mi sie domykaja a raz nie chca sie domknac z pilota;/
a co do trzymania guzika w srodku auta to od kierowwwcy szybka mi se domknie po nacisnieciu guzika a reszta to juz tzreba trzymac zeby sie dokonca domknely (
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum