Pytanko jest takie: Czy daloby rade do mojego ventylka 1.9tdi zalozyc zbiornik paliwa od paska b3 lub b4 (ok 70l), a jesli tak to co wtedy z paliwomierzem? czy ktos moze to probowal? zwiekszylo by to znacznie zasieg kochanego ventylka...
kompletnie nie rozumiem,po co sobie utrudniać życie i wymyślać takie rzeczy.Tdi i tak ma ładny zasięg na swoim zbiorniku,a do tego stacji benzynowych jest taka ilość,że nie ma problemu z tankowaniem.Dla mnie ten pomysł jest bezsensu.
ja mieszkam w strefie nadgranicznej i u nas w modzie bylo rozdmuchiwanie zbiornikow w celu zwiekszenia mozliwosci samochodu na importowanie tanszego paliwa zza bugu hehe ale wtedy napewno wskaznik nie pokaze prawdy...
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-05-08, 09:00
Też mieszkam na wschodzie...Ci co zwożą ropę z Ukrainy to mają minimum po 100 litrów w zbiorniku-są ludzie którzy przerabiają zbiorniki....przynajmniej tutaj na wschodzie.
Za to Ukraińcy to potrafią jednym kursem przewieść po 200 litrów ropy.
Ja widzialem jak na Ukrainskiej stronie przy granicy byla stacja, gosc podjechal starym mercedesem, stanal bokiem na skarpie i ladowal paliwo pod korek. Jak sie wyprostowal to sciekalo z zakretki ale co tam, pod korek a raczej za korek
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum