Wysłany: 2009-05-12, 23:03 da sie z tym coś zrobic??
chłopski znowu mam pytanie mój venciak przed kupnem był cały malowany i ktos go lipnie pomalował bo takie jakby małe dziurki sa widoczne i na tylnej klapie widać ze ktos ją szorował papierem wodnym 150-200 i zdarł tym samym cały połysk brzydko to wygląda moze da sie przywrócic jakos ten połysk chociaż klapa jest cała matowa
jak kolor trzyma bez przebarwien, odpryskow , rys itp to mozna zmatowic i bezbarwnym polakierowac. Ale jak nie trzyma koloru lub widac niedociagniecia w przygotowaniu pod lakier to tylko lakierowanie z kolorem i klarem.
Nie wiem tak ci nie powiem czy da sie czy nie bo nie widze tego. Nawet jak dasz zdjecie to to niewiele pomoze bo wiadomo ze na zdjeciach troche inaczej wszystko wychodzi. podjedz do jakiegos lakiernika i spytaj co on by zrobil z tym fantem albo nawet do kilku zeby wykluczyc probe naciagniecia
no dobra cos z tym po próbuje zrobić a co mi doradzicie bo ogólnie to cały samochód jest w takich delikatnych malutkich dziurkach bo ktos zle go pomalował mozna to jakos spolerowac albo cos??
Mozesz papierem ale raczej 2500 i uwazaj zeby nie przetrzec zwlaszcza na kantach.
A potem pasta np. automax i gabka na wiertarce. Cos pomuc powinno ale na ile to juz zalezy jak bardzo to ktos spartolil.
Moze i dla amatorow nie znam sie bo amatorem jestem. I moge sie odrazu przyznac ze polerka to moja najslabsza strona co nieznaczy ze wogole tego nie robie i mi nie wychodzi. Robilem juz nieraz i roznymi srodkami i wlasnie AutoMax jak dla mnie spisywal sie najlepiej i ma jeszcze jedna zalete - cene. Tybka kosztuje okolo 3 zeta a nie 30 czy 50 w przypadku innych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum