Jak sie z nim dogadałes daj nick z forum golfa jego i troche po nim moze pojedziemy na allegro nawet nie wystawił aukcji jak sprecyzował stan sprzedawanego przedmiotu i jaki jest jego rzeczywisty stan??
myśle że nic z tego - poprostu Cie zbyją ....
do tego potrzebny by był dobry prawnik - bo umowa słowna też jest umową na pelnych prawach tylko trudno to udowodnić... ale to gra nie warta świeczki niestety ze względu na kwotę....
spróbuj po dobroci jeszcze...jak nie to bedziemy
Umowa słowna jest jak najbardziej wiążąca. Masz zresztą zapisane wszystko w archiwum GG. Napisz gościowi, że ma ci oddać kasę z kosztami przesyłki, wyślesz mu na jego koszt. Poinformuj gościa, że masz zamiar zgłosić sprawę na Policję o wyłudzenie. Będzie to tylko wykroczenie, ale powiedz mu, że już będzie notowany. Zgłoś sprawę do Admina forum golfa. Nie wiem, jaka suma wchodzi w grę, ale nie ona jest tu ważna, ważne są zasady. Ja bym nie odpuszczał.
ja nie chce odpuszczac
koles na forum napisal ze nie daje gwarancji
ale na gg pytalem sie czy jest sprawny i napisal ze tak
prubuje ciagle po dobroci ale chba nic z tego
bylem na policji sie zapytac i powiedzieli mi ze przyjmna sprawe o oszustwie i bedzie sad jak wygram to potem do sadu cywilnegi o zwrot kasy i komornik idzie w ruch dzis mu to napisalem
a gwint ma tylnie amory maja gumy wyrabane te co sa nadole i przedni amor jest kompletnie rozlany
A ile mu zapłaciłeś za ten gwint. Z tego co widzę na forum golfa to mówił, że za 50 zł chce sprzedać?!
"Mam do sprzedania gwintowane zawieszenie. Nie jeżdżone po Polsce. Kupione w Niemczech z przebiegiem ok 30tys. km. Zawieszenie jest brudne gdyż leżało prawie całą zimę w garażu. Miało być do mnie. Ale jak dla mnie jest za twardo... Założone tylko na jeden dzień, nie sprawdzane w ekstremalnych warunkach:) Auto na tym zawiasie trzyma się gleby jak przyklejone. Regulacja chodzi dobrze. Sprzedaje bez gwarancji.
Silnik: PAROWY Pomógł: 10 razy Wiek: 49 Dołączył: 29 Mar 2008 Posty: 733 Skąd: POLSKA
Wysłany: 2009-05-15, 19:55
za taka kase to bym nie odpuscil to 650zl na drodze nie lezy ale watpie czy odzyskasz ja znam jednych co wlacili na konto jednemu gosciowi 2000 zl zaliczki za sprowadzenie samochodu a w tym czasie zatrzymala go policja za cos tam i potem byla w sprawa w sadzie o ta kase sedzina kazala oddać te piniadze a narazie do tej pory cisza nic chyba ze siedzi za jakies tam przekrety to narazie nie odda
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-05-16, 10:25
Jeśli gościu się nie odezwie powiedzmy przez tydzień to idż z tym na policję.
Ale po kolei.
Codziennie pisz do niego na GG i maile. Codziennie przez tydzień}.
Potem idź na policję z wydrukowanymi mailami i rozmowami y GG, takze tymi gdzie nie odpowiada Ci.
Zawarliście normalną umowę. Skoro gościu CIę oszukał to zrobisz mu kuku zgłaszając to na policję, bo:
policja przyjmuje od Ciebie zawiadomienie o przestępstwie i wzywa kolesia na przesłuchanie. Najlepsze jest to, ze jeśli gościu mieszka w drugim końcu Polski to na przesłuchanie musi przyjechać do jednostki, w której ty zgaszasz to. Czyli ile kasy straci na samo paliwo nie wspomnę o czasie.
No i jeśli mówisz prawdę, że Ci pisał, ze jest ideał itp a jest totalnie wyeksploatowany szmelc to wygrasz.
Tylko sprawdź czy na pewno Ci to napisał i obiecał, ze jest jak nówka.
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2009-05-16, 12:12
Kurde przykra sprawa no nie do pomyslenia ze takie walki kreca na forum no ale i tak bywa no ale ten Pan okazał sie zwykłym oszustem i jak mówi Buli, to tez bym po nim pojechał pewnie mysle tak samo bo te same pokolenie jestesmy ale to nie załatwia sprawy. Skoro byłes na policji to dobrze ja bym jeszcze napisał do admina forum golfa w tej sprawie niech zablokuja gosci aczy cos albo chociaz zawiesza do wyjasnienia sprawy aby kolo innym wałków nie krecił no i jak inni mówią dobijaj sie do niego przez 24 na 24 bo to juz jest nie mała kwota.
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
jak napisalem na forum napisal ze nie daje gwarancji na zawiecho a ja na gg pytalem sie czy jest sprawne dokladnie tymi slowami czy jest sprawne a on napisal ze sprawne
Moje zdanie jest takie: zgłaszaj niezwłocznie sprawę na Policję. Potem poinformuj gościa, że tak zrobiłeś. Dodaj jeszcze, że będzie wzywany na przesłuchania do Twojego miejsca zamieszkania, sprawa sądowa również odbędzie się w Twoim mieście. A to są koszty wcale niemałe. Z tego co piszesz, masz sprawę do wygrania. Podrukuj maile i archiwa GG, weź biling z komórki. To wszystko zanieś na Policję. Jeśli gość wymięknie i odda Ci kasę, zawsze będziesz mógł sprawę wycofać.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-05-17, 18:02
No jasne,m że lwomati żartował Ogólnie zgłaszaj to szybko na policję i teraz już czekaj. Chłopak się mocno zdziwi jak dostanie wezwanie na przesłuchanie do Twojej miejscowości.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum