zapewne tak. Prawnikiem nie jestem, ale wydaje mi się że tak.
Raczej spyro nie koniecznie, mnie jak ukradli dokumenty i gościu zrobił z nich użytek na drugim końcu polski to tam nie jechałem tylko zgłosiłem się do najbliższego komisariatu i tam mnie przesłuchano. Komisariat na drugim końcu polski został poinformowany że chcę być przesłuchany w miejscowości w której mieszkam i nie robił w tej kwestii żadnych problemów.
Gościa trzeba odwiedzić w wa-wie i z nim osobiście pogadać. Jeśli ma już na tyle latek odwiedzić go w miejscu pracy i mu zrobić opinię. Oj pracodawcy takich spraw baaardzo nie lubią.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-05-19, 12:36
piru, ale Ty opisujesz inną sytuację. Jemu nic nie ukradli tylko go oszukali.
Wiem na 100% że jak kupisz coś na allegro i okaże się to coś innego to p gdy zgłosisz na policji zawiadomienie to gościu będzie przyjeżdżał do Twojego rejonu na przesłuchania.
Nie wiem jak to wygląda przy sprzedaży poprzez GG, bo w sumie tak on to kupił. Ale myślę, że tyczą się tego te same zasady - w końcu to sprzedaż na odległość i zawarli umowę poprzez GG.
W sumie spyro całkiem możliwe, tyle że jeśli zgłosi na policje to lepiej już go osobiście nie odwiedzać bo potem w rewanżu jeszcze powie że się go zastraszało albo co
Ostatnio zakupiłem na Allegro wkład lusterka podgrzewanego do Passata B5, z oryginału. Zapłaciłem przelewem i czekałem cierpliwie. Zero kontaktu z gościem, koma ktoś inny odbierał, na maile nie reagował. Straszyłem go policją a on nie wymiękał. W końcu napisał, że przelał mi kasę na konto, podał nawet nr konta i screen ze strony banku. Tyle, że to nie było moje konto, ale moje dane osobowe. Pomylił się gamoń po prostu. Wszelkie wyjaśnienia z mojej strony nie odnosiły skutku. W końcu pewnej soboty rano pojechałem do kolesia, kazałem go obudzić i ... oddał mi dobrowolnie lusterko. Darowałem mu nawet koszty wysyłki, 10PLN. Lusterko sprawne, stan idealny. Ale ja miałem do kolesia niedaleko.
I znowu lusterka....wasil1
Ja z wkladami lusterek tez mialem przeboje. Ale udalo sie wszystko zalatwic tylko szkoda nerwow.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2009-05-21, 10:54
piotr nowok, jesli masz całą rozmowę na gg zapisaną to plus dla Ciebie jeśli potwierdził że gwint jest sprawny ma obowiązek udzielic gwarancji rozruchowej. A to ze napisał "sprzedaje bez gwarancji" mozna rozumiec ze nie ma fabrycznej gwarancji gdyz powinien napisac "nie udzielam gwarancji"
ja sie nie boje jak co to oddam to do sadu cywilnego tak sie nastawilem
a co do wasila to to by byla prosta sprawa jak by mi tego ni wyslal bo to wyludzenie kaski a policja na to od razu reaguje bo mi tak na policji gadali ze jak by nie wyslal zawiecha to by bylo go latwiej dorwac a tak mam oszustwo i jest malutki problem ze trzeba mu to udowodnic ze mnie oszukal i prawdopodobnie bede sie sadzil
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum