A coś więcej bo chciałem aby znajomy tokarz dorobił mi
nie radze bo oryginalny hak ma gwint walcowany co nie narusza struktury materiału a co z tym idzie jest wytrzymalszy , tokarz natnie gwint ale nie będzie on tak wytrzymały
proponuje udać sie na szrot i za parę groszy kupić oryginał taki jak powinien być ,w końcu tu chodzi o bezpieczeństwo
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2009-05-26, 22:39
nie opłaca się tego dorabiać skoro to tanie jak barszcz - na szybciocha za 15 zł na allegro: http://allegro.pl/item645702295.html
a na jakimś szrociku to pewnie i taniej dałoby radę wyrwać
na pewno jest to gwint lewy jak kolega Gavel, pisał, do tego jest to gwint okrągły lub coś bardzo zbliżonego nie mogę znaleźć żadnej normy dla takiego gwintu
z tego co mi sie udało namierzyć mogel tylko dodać że
d=13,3mm
d1= 10,5mm
P=3mm
L= 25.6mm
ucho haka zrobione z pręta Q=12mm
długość całego wałka stopniowego do którego dospawane jest ucho L=55mm
pozostałe dwie długości i średnice wałka (Q-średnica ,L-długość)
Q=20mm , L=10.7mm
Q=15.8mm. L=18.5mm
Ale ja dalej obstawiam kupno oryginału
Wachcio napisał/a:
Tu w pełni się z Wami zgodzę ale teraz jestem w Norwegii... A tutaj nie uświadczysz takich cen ani szrotów.
w to nie wierze akurat bo i w Finlandii i w Szwecji są szroty tylko w innym trochę tego słowa znaczeniu , bo nie można wszystkich części kupić (jak to ma miejsce w PL), a przynajmniej tych które bezpośrednio wpływają na bezpieczeństwo podróżowania
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum