Odwiedziłem dzisiaj mojego rodzinnego mechanika Na mój widok już się uśmiechał bo wiedział że pewnie znowu jakaś pierdoła Poinformowałem go że chyba pompa mi siada bo to i owo zaobserwowałem. Więc dajesz na kanał i działamy. Zaczęło się, zdjęta osłona, zdjęty pasek iiiiiii ? Prawie zero luzu na łożysku tylko się pasek poluzował Pasek uciągnięty i jest A ja już panikę siałem i w koszta chciałem iść. Przy okazji się dowiedziałem że wszystkie pompy zamienniki to regenerowane i stąd też tylko ich roczna gwarancja. Byle bym sobie nie wykrakał tej pompy
Drodzy koledzy ostatnio zaobserwowałem iz wspomaganie w moim ventku zaczyna ciezej chodzic, mialem okazje przejechac sie innym vento i nie tylko i wspomaganie leciutko chodzilo nawet jak byl silnik zimny, a w moim wyczuwam opór jakis, nie wiem czego jest to przyczyna czy pompa siada czy tylko wymienic plyn od wspomagania, prosze pomozcie!!!!
Mam takie same objawy jak kolega timi9999. Jak kupiłem moja ventke w czerwcu rok temu to malo bylo plynu i dolalem plyn do wspomaganie Prestone. Gosc mi powiedzial ze on tez uszczelnia caly uklad i nie bedzie go ubywalo i od tamtej pory ani 1mm na wskazniku nie ubylo czy to normalne?? Jest mozliwosc ze cos tam sie zatkalo i moze za malo plynu podaje i dlatego kierownica ciezej pracuje?? Bo mam nadzieje to nie koniec pompy albo czegos drozszego jeszcze w ukladzie wspomagania....a i jak skrecam kierownica czuje tak jakby o cos tarlo tak co ok 180 stopni jak do konca skrece w obojetnie ktora strone...
mi tez sie wydaje ze cos sie dzieje zmoj apompa wspomagania, troszke jeczy i ciezko chodzi, tyle ze mam kapcie 195/50/15 i wydaje mi sie ze to przez to, sprawdze sobie ten luz na pompie dla spokoju
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-05-28, 08:18
buli1108 napisał/a:
195/50/15
Też sie niedawno przerzuciłem na ten rozmiar i nie czuję różnicy w wspomaganiu...no może może minimalna ale w zasadzie niewyczuwalna.
A płynu Wam nie ubywa \
Taka ciekawostka odnośnie płynu...w zimie zauważyłem że poziom owego płynu u mnie spadł (jakieś 2-3mm)....nawet coś o tym na forum wspominałem...a teraz w lecie gdy jest ciepło znowu się podniósł....czyli widac że jego objętość zależy od temperatury...tak jak np przy oleju silnikowym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum