Dzięki za słowa otuchy .
Autko mam niecałe pół roku. Był sprowadzony i stan auta zachęcił mnie do jakichkolwiek modyfikacji
Co jakiś czas staram sie coś w nim polepszyć aby wyglądał stylowo. Jak na chwile obecną skończyły mi sie pomysły.Jedyną rzeczą jak narazie to audio. Bo warto w to inwestować .
A felgi są polerowane . Znajomy zajmuje sie polerkami (motocykle) ale felgi od autek też daje rade
Jeżeli ktoś jest zainteresowany to mogę dać namiary.
Może wy koledzy podrzucicie mi pomysł co można tu zmienić
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2009-06-01, 18:50
Ja bym polecił kolego zmienic lampki tylne na ciemne Helli :Dznaczy sie przyciemnił bo originalne trudno znalezdz i drogie sa tak jak ma tez niedługo w wakacje bede przyciemniał
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Ostatnio zmieniony przez Rafik 2009-06-01, 18:51, w całości zmieniany 1 raz
Rafik, nie zawstydzaj nowych forumowiczów. To, że na ShoutBoxie dowiedziałeś się jakie kto miał obrazki to nic nie znaczy Widzę teraz w kółko walisz zamiast pisać Tygrysisko
Też polecam zmianę lamp na dymione helli, albo własnoręczną robotę sprayem.
Polerką felg to jestem zainteresowany cały czas, bo do tej pory nic mi z tego nie wyszło. Ile kasiorki życzy sobie Twój kolega za szt. ?
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2009-06-01, 21:39
zawsze tak walilem bo bylo latwiej i kolorowo i wcale nie dowiedziałem sie tego z shoutboxa No ale dobra przepraszam nigdy nie chcialo mi sie wciskac nazwy Tygrysisko, Znowu dostałem opierdziel od lwomati, Obiecuje poprawe A czemu ja ich zawstydzam
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Mam zamiar zakonserwować autko od spodu. W końcu idealna pogoda jest do tego. Co proponujecie i przez was jest dobrze sprawdzone?? Do malowania bębnów słyszałem o specyfiku (stalochron).Dobry jest???
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-06-09, 14:49
Kilmer napisał/a:
Do malowania bębnów słyszałem o specyfiku (stalochron).Dobry jest???
ja tym malowałem i jest ok...co prawda farba sie uszkodziła ale przy wymianie łożysk...o rdzy nie ma mowy.
Kilmer napisał/a:
Co proponujecie i przez was jest dobrze sprawdzone??
Ja też tym samym robiłem podłogę....gdyż farba ma gumowate właściwości....ale najlepszym rozwiązaniem będzie bitex lub bitguma....ogólnie to jedno i to samo....
Kilmer, jak już się zabierasz to podłogi to wywal wykładzinę ze środka i powyjmuj wszystkie zaślepki z podłogi i pozabezpieczaj te miejsca.....sam tak zrobiłem i podłogę mam zawsze suchą....nawet po deszczu.....jak nie chcesz ich "zakrywać" to kup nowe gumy gdyż stare bardzo lubią puszczać wodę do środka...oczywiście niewielkie ilości i tej wilgoci normalnie nie zauważysz....ale pod wykładziną widać ta wilgoć po deszczu.
Czy ktoś z was próbował wyciągnąć znaczek (emblemat) z tylnej klapy.Bo chciałbym go troche odnowić żeby świecił tak jak alusy tylko nie chce go połamać przy wyjmowaniu
ja wyjmowalem ... Tam masz pod znaczkiem taka jakby podkladke plastikowa (nie wiem jak to nazwac ) i musisz to razem ze znaczkiem oderwac [DELIKATNIE] bo to jest przyklejone ... a potem tasma dwustrona albo klej boll i zalatwione
_________________ Ventyl W Rekach Nowego Właściciela ...
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-06-17, 13:00
Dokładanie tak jak Sadzik napisał. Podważasz za ten plastik co pod znaczkiem jest i musi zejść. To jest przyklejone na grubej taśmie dwustronnej. Jak będziesz odnawiał Bo jak jakimś chromem w sprayu to dużo nie pomoże bo i tak oblezie potem a jak dasz na ten "chrom" lakier bezbarwny to się zrobi i tak szare. Lepiej chyba zainwestować i kupić takie coś: http://www.allegro.pl/ite..._logo_znak.html Tomek87 kupił na przód i mu nie złazi na razie ten błysk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum