potrzebuję pomocy kogoś, kto mieszka w bydgoszczy i mógłby podjechać na ul. Dworcową.
PILNE!!!!!!!!!!! Może znajdzie się ktoś kto zechce pomóc ,to przedstawię wtedy szczeguły.
znalazłem tego gościa,napisałem e-maila do niego,czy wyflokuje mi słupki.Słupki wysłałem,potem przez 2 tygodnie zwodził mnie że reklamacje na poczcie można składać dopiero po upływie 2 tygodni.Któregoś dnia ,po mojej kolejnej wiadomości,gościu dzwoni do mnie i mówi że słupki się znalazły,że to na poczcie ktoś olał paczkę priorytetową i przeleżała na sortowni w bydgoszczy,i on ją zaraz wysyła pocztexem.Ok,myślę sobie,dobrze że się wogóle odnalazły.I to był mój ostatni kontakt z tym gościem,słupków jak do tej pory nie mam,a 6 czerwca minie miesiąc jak je wysłałem.Na e-maile nie odpowiada,w telefonie włącza się poczta głosowa,poprostu nastała głucha cisza,gościu chyba mnie przekręcił i pozbawił mnie słupków.Gdyby ktoś mieszkający w Bydgoszczy podjechał do niego to może bym się czegoś dowiedział,a tak to ogarnęła mnie niemoc,cholera nic nie jestem wstanie zrobić.
Przykra sprawa. Moja rada - zgłosić sprawę na Policję, wcześniej mailowo gościa o tym powiadom. To rozwiązanie prawne. Inne to wyjazd do Bydgoszczy i odbiór osobisty + koszty dojazdu, o czym też należy gościa powiadomić. Jest też trzeci, przeważnie skuteczny sposób, stosuje go mój koleżka w kontaktach z cwaniakami na Allegro. Ma znajomą adwokat i ona wysyła do gości odpowiednie pisma. Jak do tej pory sposób skuteczny. Bo pieczątki kancelarii i samego adwokata + odpowiednia treść wezwania do zapłaty potrafią czynić cuda.
Jeżeli kupiłeś usługę na allegro zgłoś sprawę do allegro. Możesz też się zapytać tego użytkownika co też kupił u niego tą usługę czy się z niej wywiązał bo widzę w screenie, że ktoś kupił, chyba, że to Ty byłeś. Widzę, że ten sprzedawca ma wszystkie pozytywne komentarze także wygląda na uczciwego. No ale niestety jak nie możesz się z nim skontaktować przez długi czas to pozostaje policja.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-06-03, 22:16
1. slaw71, zgłos do Allegro
2. Napisz do gościa maila i na GG, wykona jeszcze telefon
3. odczekaj jeszcze tydzień,
4. jak nie bezie odpowiedzi idź na policje mając ze soba wydruki waszych rozmów, potwierdzenie nadania paczki, wydruk z gg i podane dokładnie kiedy dzwoniłeś
Do Allegro zgłasza się sprawę i owszem. Ale konieczne jest załączenie dokumentów o zgłoszeniu sprawy na Policję + wszelkie kopie (wydruki) pism (maile) wysłanych do kontrahenta. Przede wszystkim wyślij mu wezwanie do niezwłocznego, powiedzmy w terminie 3 dni wywiązania się z usługi lub zwrotu słupków wraz z kosztami przesyłki i kosztami niewykonanej usługi. Jeśli nie poskutkuje to zgłaszasz na Policje, bierzesz dokument o zgłoszeniu, piszesz do Allegro, postępujesz wg ich wskazówek i ... czekasz na wynik dochodzenia Policji. Droga do odszkodowania z Allegro jest niestety długa. W najgorszym przypadku czeka Ciebie proces cywilny, jedyna pociecha, że to gość z Bydgoszczy będzie musiał fatygować się do Gdańska na przesłuchanie(a).
no niestety ,ale załatwiałem to poza allegro Na allegro jest aukcja na deski rozdzielcze,a ja pisałem do niego prywatnie czy mi oflokuje słupki,mój błąd bo mogłem się z nim dogadać żeby taką ofertę wystawił na allegro.Ale czy to by coś zmieniło,jak ma oszukać to i tak oszuka,też dla mnie to trochę dziwne że gość ma same pozytywy ,a tu nagle wywija taki numer.Codziennie do niego wydzwaniam i włącza się tylko poczta głosowa,na e-maile też nie odpisuje.
Codziennie do niego wydzwaniam i włącza się tylko poczta głosowa
Zadzwon do niego z innego numeru telefonu. Jesli odbierze (a chyba musi jakos z innymi klientami kontaktowac) no to z nim porozmawiasz albo i nie jesli rzuci sluchawka.
Nie ma co czekac tylko odrazu zglaszac sprawe na policje bo takie sprawy ciagna sie w nieskonczonosc niestety.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2009-06-04, 23:45
kurna nie ciekawa sprawa ,kolo sobie jawnie w hu.. leci ja niby mam 255 km do bydgoszczy a przydało by się do kolesia podjechać i powiedzieć mu co nieco bo inaczej się nie da skoro ma takie podejście do innych
Silnik: 1,9 tdi Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Sie 2007 Posty: 341 Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-06-06, 10:12
zadzwon np z numeru kolegi bo są w telefonach filtry połączen i ty moze nie dasz rady sie juz połączyc ze swojego numeru a inny numer będzie mógł ;] ja tak robiłem jak gdzieś jechałem na wakacje to blokowałem tylko numery z pracy i jak ktoś dzwonił z pracy to poczta a jak ktoś znajomy to bez problemu ;]
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2009-06-06, 21:36
ja zrobił bym tak ,zadzwonił do kolesia że w poniedziałek jedziesz do niego i dzwonisz na miejscu na policje ,lub napisał do niego obojętnie maila,sms i zobaczył czy się do ciebie kolo odezwie i dodał bym jeszcze że obciążysz go za koszty telefoniczne podróż itp
Koledzy, gołym okiem widać, że przekręcił slaw71. Nie ma co kombinować, jak pisałem już są dwa wyjścia: niezwłoczne zgłoszenie sprawy o wyłudzenie na Policję lub wyjazd do Bydgoszczy. Im szybciej tym lepiej.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-06-07, 15:55
Lepiej pierwszą propozycję wziąc na poważnie bo jak se pojedzie do gościa to może ise wywiązac awantura i potem problemy. poza tym kolo wcale nie musi mieszkac w Bydgoszczy, tylko podawać lewy adres.
sprawa się wyjaśniła sama,dzisiaj odebrałem paczkę i powiem szczerze że mało nie padłem na kolana.W paczce były moje słupki od gościa z Bydgoszczy,nadane wczoraj i dzisiaj już są w Gdańsku.Mój zachwyt skończył się jednak zaraz po rozpakowaniu,takiej tandety się nie spodziewałem,przypuszczam że dziecko z przedszkola lepiej by to zrobiło.Nauczka została,najważniejsze że mam swoje słupki i nikomu nie polecam tego pana jubilera.
A o to jak profesjonalnie flokuje się słupki
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: 1.9 Td 55Kw Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 809 Skąd: Litwa, Wilno
Wysłany: 2009-06-16, 22:33
slaw71, ciesz sie ze je dostales ale robota to ... pyp...
_________________ 1st. auto IZ Combi 1.5 benzyna white 85r. - Dead
2nd. Opel Ascona 1.6i GLS silver sedan 87r. - Almost Dead
NOW!!! VW Vento 1,9TD AAZ GL Blue Metalic FOREVER!
juby paczki powysyłał slaw też dostał swoje słupki... może w tym kraju nie jest tak źle Z aukcji można było się spodziewać czegoś więcej. Widok nieciekawy. Spray w rękę i malujemy na czarno
Spróbuj powalczyć jeszcze z gościem, może uda ci się uratować chociaż część kasy za "usługę" - takiego badziewia nie widziałem dawno. Napisz gościowi, żeby oddał ci połowę kasy przynajmniej, inaczej ostrzeżesz wszystkich jego kontrahentów i będziesz to robił aż do skutku. Ta metoda pomaga.
Wysłany: 2009-06-17, 16:28
Oddać to on powinien całą kasę a nie połowę.
Slaw, a wystawił CI jakiś paragon na to? Zagadaj, ze to wbrew prawu fiskalnemu i że chcesz zwrot kasy za cała usługę, wysyłkę i słupki i z chęcią odeślesz mu to badziewie.
No i wpisz gościa na czarną listę mechaników na forum, co prawda to nie mechanik, ale też warto omijać takiego szerokim łukiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum