Wyswietla pusta biala strone. Pisze tutaj bo mialem zapisany link do tego dzialu forum w pasku adresowym i odziwo dziala, ale jak przejde do strony glownej forum to mam biala strone
O co chodzi?
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Strona główna jak zapewne zauważyłeś nie działa od wczoraj. Rozmawiałem z Gavelem i powiedział, że puścili maila do serwerowni w tej sprawie. Narazie trzeba czekać.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-06-15, 12:32
Forum już śmiga a mamy nie lada problem ze stroną główną klubową, dzisiaj wieczorkiem będzie naprawiona.
A problemy wyszły z tego, że pojawił się jakiś nowy wirus, który sam się loguje na ftpa i wkleja do każdego pliku HTML złośliwy kod prowadzący gdzieś do Chin do stronki z robakami i wirusami. nie wiedziałem nawet, że wirusy są już tak mądre...
Swojego kompa przeskanowałem już i powinien być czyściuti...
A problemy wyszły z tego, że pojawił się jakiś nowy wirus
To znaczy jak? Próba wejścia na forum czy stronę to od razu łapie mi wirusa? Skanuję właśnie sobie NOD-em, ale jakimś jeszcze skanerem Online też przeskanuję dla pewności
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-06-15, 15:22
sebastian napisał/a:
To znaczy jak? Próba wejścia na forum czy stronę to od razu łapie mi wirusa?
nie. Na kompie w domu złapaliśmy jakiegoś wirusa/robala. Jako, żę w programie do FTP mam na stałe zapisane hasła to ten wirus sam wszedł na nasz serwer i pozmieniał to i owo w plikach html.
Forum jest czyste i nie było z nim problemów a biały ekran zrobił się właśnie przez to że ten wirus próbował edytować główny plik forum.
Wysłany: 2009-06-16, 12:29
kurcze, nie wiem co się dzieje, że musicie przez antycenzora wchodzić. Ja teraz wchodzę bez żadnych cenzorów, zobaczę wieczorem jak w domu będzie widać forum.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-06-16, 14:08
Mi też stronka główna wchodzi bez problemowo..za to forum już tylko z antycenzorem....ale strona główna czyli www.vwvento.org przez antycenzora już nie hula ....wiem ze bardzo wiele osób nie może wejść gdyż piszą do mnie na gg....przypomina mi się sytatacja z przed jakiegoś czasu kiedy to serwery tp coś szwankowały.
Natomiast w sobotę zauważyłem że forum smigało ale oprócz sttrony głównej forum....taki przykład....wystarczyło sobie wpisać w google np vento by Cinek....temacik wyskakiwał i można było do niego bez problemu wchodzić....a potem przeskakiwać po kolejnych działach (byleby nie wchodzić na stronę główną forum) teraz już tak nie ma....przynajmniej u mnie,
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2009-06-16, 14:12, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: Pasek 1,9TDI Pomógł: 19 razy Wiek: 43 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3791 Skąd: Stare Iganie
Wysłany: 2009-06-16, 15:06
Tygrys mi podał tą stronę i muszę przez nią wchodzic www.antycenzor.pl żeby wejść na forum, życzę powodzenia i oby jak najszybciej bo to już jest męczące
a spróbujcie usunąć wszystkie templorary internet, cache, temp itp. i ponownie spróbować wejść?
Tygrysisko napisał/a:
wystarczyło sobie wpisać w google np vento by Cinek....temacik wyskakiwał i można było do niego bez problemu wchodzić....a potem przeskakiwać po kolejnych działach (byleby nie wchodzić na stronę główną forum)
też tak miałem, podstrony działały, a strona główna już nie. Ale na chwilę obecną w dalszym ciągu mogę normalnie wejść i na stronę główną i na forum normalnie, bez antyzenzora.
Silnik: 1,9 tdi Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Sie 2007 Posty: 341 Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-06-16, 21:26
koledzy przeskanujcie kompy bo u mnie jak forum nie działało wyskoczył mi z noda komunikat ze wykryto trojana jakiś tam both.... coś tam u mojej dziewczyny też chciałem to norton wykrył jakieś 3 trojany ;/
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Wysłany: 2009-06-16, 21:59
Możecie przeskanować sobie kompy. Forum nie zarażało, ale na stronie klubowej przypiał się jakiś trojan. W tej chwili wszystko skasowane i wgrywam na nowo, także stronka jest już czyściutka, ale dla własnego spokoju warto przeskanować dysk twardy w kompie.
Silnik: 1.9 Td 55Kw Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 809 Skąd: Litwa, Wilno
Wysłany: 2009-06-16, 22:31
wszystko dziala nareszcie )) a to jakos bez forum bylo smutnowato
p.s. SEBASTIAN wrocil!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
_________________ 1st. auto IZ Combi 1.5 benzyna white 85r. - Dead
2nd. Opel Ascona 1.6i GLS silver sedan 87r. - Almost Dead
NOW!!! VW Vento 1,9TD AAZ GL Blue Metalic FOREVER!
u mnie nic nie było na laptopie a mam zainstalowanego NOD-a i Outposta. Tylko jak wchodziłem raz na stronę klubową, wyskoczył mi monit z outposta i strona się nie wyświetliła.
Wysłany: 2009-06-18, 10:50
Forum było czyste, tylko stronka zainfekowana, więc jeśli ktoś wchodził na forum bezpośrednio, nie przez stronę Klubową to go ominęłą akcja z wiruchami.
W tej chwili problem został już opanowany, wszystko wgrane na nowo, chłopaki z serwerowni znowu stanęli na wysokości zadania i na wszelki wypadek również forum postawili na nowo, zarówno to forum jak i to stare - tekstowe, które trzymam ku pamięci naszych wspólnych początków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum