Wysłany: 2009-06-08, 14:50 Vento by Izbalca 1,9 TD
Witam Vento Posiadam od Maja 2008 roku a jezdze od 2 sierpnia 2008( dlazego?? to w opisie nizej:) ) Od Marca Vento widnieje na forum vento-fans wiec czesc osob juz je widziala jednak trafilem niedawno na to forum i sa auta ktorych tam nie ma wiec i ja zawitalem:)
Opis
1,9 TD –Izba
Opis Modelu i Wyposarzenia:
-VW Vento 94. 1,9 TD
-Kolor Wiśnowy Metalic
-2x Airbag
-Elektryczny Szyberdach
-Centralny zamek + alarm
-Wspomaganie kierownicy
Wprowadzone modyfikacje:
- Vento kupilem w kolorze czerwonym w kiepskim stanie blacharskim...zalaczam zdjecia jak wygladal podczas zakupu... Dach zrobil sie bialy a wiekszosc elementow byla pordzewiala( Niemiec nie dbal o blacharke) i nadawaly sie do wymiany... Auto od podstaw robilem ze swoim ojcem , rozebralismy go w mak i przeszlo kapitalny remont blacharki Po dluzszym namysle wybralem sobie piekny wiśniowy kolor ,ktory moim zdaniem najbardziej pasuje na Ventylu. Wymienilismy przedni lewy blotnik, lewe przednie i tylne drzwi.prawe tylne drzwi i tylna klape...(w sumie to do wymiany nadawala sie tylna klapa i jedne drzwi ale dokupilo sie reszte bo czesci nie sa tak drogie a rdza to rdza i szpachla to szpachla zawsze peknie)
-Na wstepie wymienilismy tylne amortyzatory , sprezyny ,drazki, wszytskie filtry , oleje, pasek rozrzadu , akumulator
-Felgi Aluminiowe Aluett 15/7cala z oponami 195/50 R15
-Przednie kierunkowskazy i blendy Clear z żarówkami Tęczowymi
-Przyciemnione Szyby
-Koncowka Wydechu 165mm DTM
-Pomalowane listwy i lusterka w kolorze nadwozia
-Brewki na lampy
-Zamontowany alarm zamykany z pilota(byl ale na kluczyk)
Audio:
-Radio Sony X-plod 4x50W
-Skrzynia Basowa z glosnikiem BOSCHMANN 30MM 1300W
-Wzmacniacz 2 Kanalowy BOSS AUDIO IQ-1080 W na Mostku
-Zamontowalem 4 glosniki na przod Niskotonowe na tyl dwudrożne Peying (nie sa z gornej polki ale Skrzynia robi swoje kiedys się zmieni)
-Z Przodu oryginalne sykacze
Plany:
-Tylne Lampy CRYSTAL RED-WHITE
-Przednie Lampy Soczewkowe na Henonach
-Sportowe Zawieszenie
-Siłowniki Maski Lifty
-Wymiana Wszytskich glosnikow w drzwiach na cos z wyzszej polki
Zdjecia:)
Po Zakupie...
PODCZAS REMONTU
ZIMA NA KOLPAKACH I STALOWKACH 14:/ HEH
aktualne
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2009-06-18, 18:49, w całości zmieniany 2 razy
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-06-08, 14:54
Heh, jakbyś miał "ringi" to jakby slaw'a Ventkę oglądał Fajna, fajna zadbana furka.
Nie wiem czy to tylko u mnie, ale część zdjęć nie chce się otworzyć, i jak dodajesz zdjęcia to "kod: miniaturka na forum"
widziałem Ventylka osobiscie na tuningowisku lakierek super, efekty pracy widac a po rozmowie spokojniemoge powiedziec ze kolega izbalca, idzie w dobrym kierunku
Pozdrawiam
_________________ MNÓSTWO WYJAZDÓW, TYLE SAMO POWROTÓW
widziałem Ventylka osobiscie na tuningowisku lakierek super, efekty pracy widac a po rozmowie spokojniemoge powiedziec ze kolega izbalca, idzie w dobrym kierunku
Pozdrawiam
dzieki za dobre slowo:D niedlugo zamieszcze foty z tunigowiska bo robilem fotki naszym ventylom tylko wezme je od kumpla:) a swoja droga na youtube juz ktos zameiscil jakis filmik gdzie jest pokaz slajdow furek i edi sie zalapal:D poszukaj siebie to znajdziesz sie heh:D aha i fura Ediego tez dobra jest gleba rant:D Pozdro
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2009-06-08, 18:50
Witam nowego kolege na forum powiem lepiej nie mogłes trafic to własnie tutaj zbiera sie kupa ventomaniaków pozytywnie pokreconych z całej polski no i nawet trafiaja sie koledzy z zagranicy Vento zrobiło na mnie duże wrażenie podaba mi sie dla Ciebie za to ze dbasz o furke i ją ulepszasz to sie ceni A wiec oby Twój pobyt tutaj był naprawde długii Pozdrawiam i niech Ci kółka 3mają sie drogi
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-06-08, 20:35
Zacne audio....jak dachem rusza to jest super
A pełną butelkę piwa ruszy
Osobiście przy tej furce wyprofilowałbym zawieszenie...tzn podniósł tył lub opuścił przód....no i na początek pobawiłbym się spray-em do przyciemniania lamp
Osobiście przy tej furce wyprofilowałbym zawieszenie...tzn podniósł tył lub opuścił przód....no i na początek pobawiłbym się spray-em do przyciemniania lamp
Wiec tak co do zawiechy to wiem ze w vento przod okrutnie wysoko stoi:/ niedawno skonczylem szkole i poki co pracuje u wujka na wyplate kupuje tylne red cleary boczne cleary albo ledy sie zobaczy jak z kasa no i przednie sprezyny -40 i bede pobowal dorwac hokej z vento a kompletna zawieche a najlepiej gwintowana kiedys sie kupi przy kolejnym naplywie gotowki:) a z pelnym piwem nie probowalem tymi butelkami sciagalem widownie bo tam co ktores auto dudnilo wiec niewiadmo bylo skad to lupie a tak juz wiadomo heh:)
no no fajna foorka i filmik zajebiasty heh ja tak robilem na bagatku na dyskotece ustawilem 5 TYSKICH i wlaczyleem glosniej muzyczke :p heh wyszlo wstrzasniete a nie zmieszane :p
pzdr
izbalca, przyciemniales wszystkeis zybry wraz z przednimi nie miales po tym problemow z policja
wiec tak przyciemnialem wszystkie szyby co prawda z atestem ale wiemy ze jak trafimy na zego pana z radiowozu bedzie problem:/ poki co odpukac ale szyby mam od stycznia i do tej pory zadnej kotroli:) byl przeglad i tam sie gosciu burzyl ale i tak podpil bo wiemy dlaczego $$$$$ taka mala porada dla Was jak bedziecie jechac na przeglad z szybami spuszczajcie je:P moja dziewczyna ma wbite do glowy ze jak na policja zlapie opuszczamy przednie szyby... Pzdr
Witam:) Wczoraj od kolegi kupilem hokej z golfa GTI po malych modyfikacjach usadowilem go na ventylu a dzis kupilem sportowe zawieszenie na przod APEX -40 z regulacja twardosci:) Juz moj przod niebedzie tak wysoko stal tylko lezal:) Jutro zalazce foto bo jutro powinienem zamontowac zawieszke:)
Poki co zamieszczam fotke mojego ventylka na samym hokeju zdjecie jest robione telefonem kiepskiem jakosci ale pozyczylem koledze aparat i dzis ma mi oddac a co do zaiechy do dzis ie da rady je wsadzic jutro pracuje caly dzien moze w sobote...doczekac sie nie moge
a swoja droga jak wstawic foto bezposrednio na forum bo mam z tym problem ze niby plik moze miec tylko 20kb ale Wy jakos to robicie...
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2009-06-18, 16:48, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2009-06-18, 16:53
izbalca napisał/a:
a swoja droga jak wstawic foto bezposrednio na forum bo mam z tym problem ze niby plik moze miec tylko 20kb ale Wy jakos to robicie...
Foty już za Ciebie podnieniłem....prosta sprawa....pod zdjęciem masz bezpośredni link do zdjęcia.....obok linku jest przycisk Pobierz pozostałe kody.....klikasz na niego....pojawia Ci się dodatkowe okno...(kody do zdjęcia)....wybierasz interesującą Cię opcję i kopiujesz do pisanego postu link z danej opcji....ja skopiowałem link z pozycji Miniaturka na forum (zdjęcie otworzy się w pełnym rozmiarze)
No i wrzucam rozjaśnioną fotkę...lepiej widac hokej
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2009-06-18, 16:57, w całości zmieniany 1 raz
Wielkie dzieki juz sie nauczylem to robic:D a mam prozbe do Ciebei Tygrysiko czy moich fot tych pierwszych jakie zamiescilem na forum nie moglbys przerobic tak aby byla minaturka bo ja juz chyba tego nie moge...:):):)
Wysłany: 2009-06-18, 17:05
izbalca napisał/a:
mam prozbe do Ciebei Tygrysiko czy moich fot tych pierwszych jakie zamiescilem na forum nie moglbys przerobic tak aby byla minaturka bo ja juz chyba tego nie moge...:):):)
Już troszeczkę zacząłem....dokończe wieczorem (teraz czas mnie nagli) i wrzucę to do pierwszego postu żeby był porządek, gdyż w pierwszym poscie są uszkodzone linki
temat od razu urósł w siłę. Od razu moża stwierdzić, że ventyl zadbany. Brewki też mi się nie podobają. Widi ostatnio ściągnął brewki ze swojego, to możesz wziąć z niego przykład. Zakładaj zawiechę, wtedy ventyl zmieni się nie do poznania.
mam prozbe do Ciebei Tygrysiko czy moich fot tych pierwszych jakie zamiescilem na forum nie moglbys przerobic tak aby byla minaturka bo ja juz chyba tego nie moge...:):):)
Już troszeczkę zacząłem....dokończe wieczorem (teraz czas mnie nagli) i wrzucę to do pierwszego postu żeby był porządek, gdyż w pierwszym poscie są uszkodzone linki
nawte nie wiesz jaki jestem wdzieczny:) sam tego nie moglem zrobic a teraz moj temta ma rece i nogi na zlocie masz piwo:D
temat od razu urósł w siłę. Od razu moża stwierdzić, że ventyl zadbany. Brewki też mi się nie podobają. Widi ostatnio ściągnął brewki ze swojego, to możesz wziąć z niego przykład. Zakładaj zawiechę, wtedy ventyl zmieni się nie do poznania.
wiec chlpaki brewki to jedyne co mi sie podoba z tych bajerow na aucie spojlery zderzaki progi bleee siatka bleee a brewki tak i prosze nie rozpisywac sie na ten temat bo juz to przerabialem i poki co je mama co bedzie keidys sie okaze...kiedys sobie mowilem ze szyb nie bede sciemnial i zawiechy obnizal a teraz...:D:D:D:D
siedziec siedzi ale w bagazniku heh dzis tato pracuje caly dzien ja w poniedzialek moze we wtorek go zalozymy w kazdym badz razie do tygodnia bedzie a doczekac sie nie moge...:P:P:P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum