Wysłany: 2009-06-28, 10:42 moje ventko by marcinooooo
moje ventko rok produkcji 1993 silnik 1.8 na mono wtrysku plus gaz na razie wyglada tak i chyba raczej tak zostanie jedynie co sie zmieni to felgi szyby ciemne i wydech
Zdjęcia małe i mało widać. Zawieszenie to seryjne, czy jakieś obniżane? Widać, że zadbany. Nie widziałem takiej kierownicy w ventce Bezawaryjności życzę.
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2009-06-28, 11:59
Powitać ,autko masz ładniutkie zadbane i ładnie się prezentuje ,plany dobre widze że nie chcesz żadnego ospoilerowania i chwała ci za to ,jedyne co do modów bym dodał to niższe zawieszenie do tej nowej felgi.
fotki beda lepsze postaram sie wrzucic w najbliszym czasie Jesli chodzi o kierownice to juz byla taka i tez mi sie ona nie podoba i bedzie zmieniona Jest troche do zrobienia w nim na razie wymienilem kompletnie rorzad oleje amory tylnie i jeszcze zostalo mi przednie zawieszenie do poprawy i troche podloge mam do poprawy Pokrowce mam na siedzeniach i zawieszenie jest zwykle i nie zmieniam Dzieki za opinie
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2009-06-28, 12:10
No to wielki plus za to że od razu dbasz o paski oleje itp ,podłoga to wiadomo ,wiek i nasze warunki na ulicach ,a zwłaszcza sól zimą robią swoje ,zawieszenie niestety też w naszym kraju się sypie przez stan dróg, ale najważniejsze żę się tym nie przejmujesz tylko dążysz do celu z vento.
najpierw musze zrobic go pod wzgledem technicznym musi wszystko w nim dzialac i zrobione na tip top czyli ma byc tak wyszykowany samochod zeby z kazdej drogi wrocil i nie bylo problemow a pozniej modyfikacje ale nie za duze tylko z umiarkowaniem dziekuje za opinie wiem ze koledzy z forum maja cudownie zrobione swoje venta ja dopiero zaczynam z ventem po przedni moj samoch to byl golfik 2 bardzo dobry samochodzik lezka mi sie kreci jak wspominam o nim ale teraz mam vento i tez sobie chwale i juz sie w nim zakochalem
ale teraz mam vento i tez sobie chwale i juz sie w nim zakochalem
i o to w tym chodzi
Na forum większość ma seryjne vento. Dołożone tylko koła i zawieszenie. Więcej moim zdaniem nie ma co zmieniać, bo ventka sama w sobie jest urocza
ladna seria .
bardzo prosze . zrob cos z tymi lampami .
seryjny pomaranczowy wybitnie mi sie nie podoba ......... np. lampy po lifcie z 97 rok sa git .
kierownica faktycznie bebe.
za zadne skarby nie wkladaj "gleby" , a jak bedziesz chcial zrobic go troszku wyzej to zapraszam na pw .
dam ci pare porad , jak tanimm kosztem sprawic , by autko moglo jezdzic po schodach bez wiekszych obaw o podloge
ogolnie gratuluje podejscia .....sam zobaczysz , ze z czasem ten cie wciagnie .....
Wysłany: 2009-07-29, 23:05 nowe zdjecia mojego Ventka
przypomne jest to ventko z roku 1993 1.8 mono wtrysk 90koni benzyna +lpg jest ze mna od 3 miesiecy wczesniej mialem seata cordobe 1.9 TD i nie ma co porownywac do ventka ventkiem sie jezdzi a seatem to tragedia Jestem bardzo zadowolony z ventka Z ciekawostek napisze ze to moje autko kiedys patrolowalo nasze drogi to znaczy pracowalo w policji jak narazie wyglada tak ale duzo zmian nie bedzie dla mnie sie liczy zeby autko bylo sprawne i z kazdej drogi wrocilo bez problemu a o to zdjecia zaraz po kapieli
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2009-07-30, 08:55
marcinooooo nie zakładaj drugiego tematu o swoim Vento skoro już jeden jest.
Scaliłem dla porządku.
Aaaaa i zdjęcia wrzuć jakieś większe bo na tych miniaturkach to widać tyle co nic
co ty gadasz..... a ile ma przebiegu? skad go wyrwałes powiedz?
kanapę ma ze skaji? a co z lakierem, robione byly slady po naklejkach? i widze ze auto zadbane - a te policyjne to raczej po zajechaniu sie ich pozbywaniu - dawaj historię auta bo umieram z ciekawości
no policyjne sa najlepsze wiem cos o tym tylko moj nie jezdzil w normalnym patrolu ale dobrze sie Twoj Ventylek prezenci no i wieksze foty by sie przydaly
naprawde pracowal w policji sladow po naklejkach nie widac pewnie byl malowany ale widac slady po kogudzie i sa slady po tej szybie co dzielila tylnia czesc jak bede mial chwile zrobie zdjecia tych elementow Kupilem go od handlarza 3 miesiace temu z przebiegiem nie cale 200tys Wydaje mi sie ze raczej prawdziwy przebieg
jezeli chodzi o stan to oceniam na 4 z plusem jest pare miejsc na karoseri do zrobienia jesli chodzi o siedzenie to musze to sprawdzic jaka jest knapa bo nie sprawdzalem jutro to zrobie i napisze
Furka z policji - nie baeś się takiego zakupu - w sensie zaniedbania, ogromnego przebiegu itp?
teraz nie dawno sie do patrzylem ze to policjant na rencie Jesli chodzi o stan to naprawde nie jest zly silniczek tez ladnie pracuje oleju nie bierze blacha tez nie w najgorszym stanie mialem drobne rzeczy do zrobienia takie jak rorzad amorki tylnie jeden cylinderek byl do wymiany przednie zawieszenie tzn laczniki stabilizatorow i jedna galke ale po za tym nic wiecej a no chyba ze olej i zapomnialem centralka od gazu ale naprawde jak na razie jestem zadowolony z tego ventka widzialem mlodsze venta i gorzej wygladaly niz to moje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum