Witam!!!
Mam taki mały problemik mianowicie poszukuje emblematu/ znaczku na tylnią klapę do venta "VentoCL" i "Tdi" patrzyłem na allegro.pl i są ale drogie bo nowe a nie miałby kto może używanego ale w dobrym stanie czy coś i przede wszystkim taniego.
A i jeszcze może jakieś w miarę tanie tylnie oparcie (dzielone, i z podlokietnikiem(nie koniecznie z zagłówkami) ). Przepraszam ze tak się pytam ale nie mogę znaleść tego co chce wiec pomyślałem ze skoro forum dla "vent: to może się coś znajdzie . Czekam na odpowiedzi w mojej sprawie...
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-07-02, 14:24
kikan82, u mnie leży tylna kanapa w idealnym stanie, odstąpię za grosze. Tyle, żeni ejest dzileona ;(
Kanapa z Golfa GT, z którego wziąłem przednie siedzonka
Gavel, nie niemodze tylko nie wiem czemu ale jak ja mam dzielona kanape to jedna czesc akurat to z podlokietnikiem jest troche taka wykrzywiona i nie dolega to tylnej pulki odstaje znacznie i nie wiem co zrobic:((( probowalem prostowac ale ciuteczke sie polepszylo ale nadal odstaje;//
zanczy wyjolem cale siedzenie z ty mze ten material tez odczepilem ta piane tez ale nie moglem w 100 wyjac materialu przez ten gorny cycek do otwierania siedzenia i nie wiem jak go wyjac bo jak wloze kluczyk i przekrece to jest zamkniete badz otwarte ale zeby miec sam stelaz to nie mam pojecia jak to zdjac , a tak na marginesie ma ktos was bad zna jakis dobra chemie do venta (znaczy sie do kazdego jest taka sama no ale) bo myje auto czy na podworku czy na bezdotykowej zostaja slady prosze o jakies porady i przepraszam za bledy ktore podczas mojego pisania wynikly ale pisalem to w biegu ... czekam na odp pozdro
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-07-07, 22:48
Za mniejszą butelkę chyba 7 złociszy. Używałem różnych (droższych) szamponów i zawsze łupież wracał.... yyy to nie ta kwestia Nie no używałem droższych i nie widziałem różnicy, a skoro nie widać różnicy....
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2009-07-08, 07:51
A ja mojego spłukuję wodą z myjki ciśnieniowej i po wyschnięciu pastuję Tempo...No i tak co 5 miesięcy Idzie na polerkę do tej pory był 2razy Teraz we wrześniu będzie plereczka
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-07-08, 08:07
A ja szamponu nie używam....wosk to tylko raz na kilka miesięcy....myję normalną, zwykłą wodą...potem spłukuję....a na koniec używam tego:
http://moto.allegro.pl/it...bez_chemii.html
moczę tą gąpeczkę w wodzie i dobrze wyciskam....następnie przecieram całe auto pomarańczową stroną i jest git...żadnych zacieków po myciu itp przy czym gąpeczka nie rysuje i nie niszczy lakieru za to ładnie wydobywa kolor auta
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2009-07-08, 12:00
kikan82 napisał/a:
zanczy wyjolem cale siedzenie z ty mze ten material tez odczepilem ta piane tez ale nie moglem w 100 wyjac materialu przez ten gorny cycek do otwierania siedzenia i nie wiem jak go wyjac bo jak wloze kluczyk i przekrece to jest zamkniete badz otwarte ale zeby miec sam stelaz to nie mam pojecia jak to zdjac
żeby ściągnąć sam materiał z tego cycka połączonego z dziurą na kluczyk to się chyba nie da bez delikatnego nacięcia materiału, co nie przeszkadza w sumie bo potem można pod tym plastikiem to nacięcie spokojnie ukryć
ale jest też możliwość wyjęcia całego tego "cyckowatego" mechanizmu ze stelaża z tym że nie pamiętam już jak - jak wrócę do domu to postaram się zajrzeć wieczorem do tego
no wiec koledzy(jezeli mozna tak na was mowic;)) ) ze tak gabeczka i jakis szampon i do dziela:) tylko sie sprecyzujcie co do szamponu:) bo mam czarne vento i chce by slniło:)
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-07-08, 13:27
Lepiej żeby się nie śliniło Szampon, potem wysuszyć i jak masz czarnucha to bez problemu dostaniesz wosk koloryzujący i jazda, będzie się świecić jak pawianowi
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2009-07-08, 22:41
kikan82 konstrukcja tego "cyckowatego" mechanizmu jest prosta jak budowa cepa
Nie miałem co prawda pod ręką mechanizmu w wersji z kluczykiem ale zasada działania jest identyczna tylko jak masz miejsce na kluczyk to ten plastik na górze jest po prostu większy.
Aby to wyjąć to kluczykiem przekręć w taką pozycję żeby było otwarte, odegnij gąbkę i zobaczysz coś takiego:
Ten cycek w zasadzie cały jest jakby z gumy i w miejscu zaznaczonym na fotce trzyma się tylko na wcisk na małym bolcu. Wystarczy palcem go z tego bolca zsunąć i cały cycek wychodzi Ci do góry i wygląda tak:
A jak już go wyjmiesz to zobaczysz że ten plasik w którym on siedział trzeba na górze lekko ścisnąć i też bez problemu wychodzi ze stelaża.
I takim sposobem masz "goły" stelaż.
Powodzenia
znwouz sie zwracam z prosba do was o porade mianowicie co mam zrobic ze jak mam zaglowki i sa takie dwie rurki i sa matowe a zeby sie blyszczaly jest jakis sposob na to?
da rade musisz wcisnac taki guzik z boku co jest i tam gdzie wchodzi rurka od zaglowka ten plastik jest na pol przedzielony wciskasz tam nozyk albo cienki srubokret i wypychasz taka zawleczke tylko uwazaj bo sa strasznie skoczne (chociaz nie wiem czy zawleczki nie sa tylko w tylnich zaglowkach)
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-08-02, 08:56
piotrek/wawa napisał/a:
(chociaz nie wiem czy zawleczki nie sa tylko w tylnich zaglowkach)
W przednich też jest coś takiego....po prostu trzeba nóż wcisnąc w ten plastik co wchodzą zagłówki....tam jest taka szpara i trzeba tą zawleczkę odbezpieczy....już nie pamietam w którą strone
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum