no i ........ pozostalismy wierni marce .
oczywiscie vw . tym razem polo w wersji 6n z pazdziernika 1999 roku.
z wyposazenia dwa jaski , elektryka szyb , wneki glosnikowe w drzwiach , wspomaganie kierownicy , open air , abs central zamek , alarm , automat swiatel. to by bylo na tyle . autko w trakcie przerejestrowywania sproadzone z belgii przez kogos ......
kremowy srodek . stan igielka no i tym razem ( po raz pierwszy ) diesel 1.9 64ps.
oto foty .
Ostatnio zmieniony przez przemolas4 2009-05-12, 23:13, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-05-13, 07:34
No i fajowsko, bynajmniej mniej nerwów z Ventką bo drugie autko jest na w razie czego, ale jak piszesz że wymiana taboru na młodszy to myślisz o Ventce w dieslu czy może Bora
No moze na nowsze Vento, Bora nie wchodzi w rachubę, kiedyś się nam podobały ale
wiem z dobrego źródła, że to nie jest zbyt udany model vw.
A na auto typu "skarbonka" już nie mamy sił.
Polo zostanie praktycznie seryjne, jedynie jakieś felunie się wymyśli.
przemolas4, jak ogólnie blacha stoi w polówkach? to samo, co w golfach III i Vento, czy lepsza trochę? Ma jakiś ocynk, czy te nowsze pola po 2001 mają dopiero ( o ile mają w ogóle )?
Idzie trafić taki egzemplarz 4/5 drzwiowy z klimą, elektryką x4 w dieslu, najlepiej TDI ? czy to szukanie igły w stogu siana?
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-07-12, 00:19
Cytat:
W środku chyba mniej miejsca niż w G3, vento?
na pewno
Z tego co z Przemkiem gadaliśmy ostatnio w środku nocy to polóweczka sprawuje się wyśmienicie, dzięki zdolnościom manualnym Przemka sporo już zaoszczędzili na pierdołach no i najważniejsze ze Polo spala śladowe ilości ropy... Szyberek na full dach to bajera na maxa.
Co do twoich pytań odnośnie klimy itp. to cięzko CI będzie nawet w nowszym egzemplarzach, chyba, ze ciągnięte spoza PL. Polówki bardzo dobrze sprzedawały sie w PL, ale niestety golasy także wyrwanie full opcji nie będzie łatwe...
fajny bajerek, ale takoego nie chciałbym... widziałem jak to wygląda z wiekiem czasi... ten materiał parcieje, brzydki się robi i w ogóle... na zimę pewnie zimniej jest przez to a i ryzyko, że ktoś może nóż wsadzić i rozerwać... prawie tak samo jak cabrio... Nawet bez zwykłego szyberka bym chciał, bo wiem, że to lubi sie psuć - przynajmniej jak w venciakach.
spyro napisał/a:
Co do twoich pytań odnośnie klimy itp. to cięzko CI będzie nawet w nowszym egzemplarzach
wiem, bo przeszukiwałem całe allegro, autogiełdę i inne motoogłoszenia i przeważnie klima ro rarytas, a już na prawdę ciężko dorwać i elektryczne szybki razem z klimą. A jak już, to cena powala na kolana... Ale będe szukać.
najważniejsze, jak już wspomniałeś...
spyro napisał/a:
ze Polo spala śladowe ilości ropy
to sie dla mnie liczy. No i mam nadzieję, że blachy lepsze ma
przemolas4
mi się ogólnie bardzo podoba. Chociaż powiem Ci, że po vento brakowałoby mi chyba trochę przestrzeni. Tej dla pasażerów i dla bagaży.
Za to wyjątkowo podoba mi się polo w wersji sedan. Prawie jak vento
...choć prawie robi wielką różnicę
Ale autko spoko i oby Ci się dobrze jeździło
Rocznik spoko. Wyposażenie spoko. A jaki przebieg?
Ile Ci spala? Silnik to 1Y może?
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-07-12, 14:56
Mi również sedan jakoś nie podchodził. Moja chrzestna w 2001 roku kupiła nówkę z salonu, właśnie sedana. d początku nie mogłem patrzyć na to auto, ten tył jakiś taki niepasujący do reszty.
Wysłany: 2009-07-12, 18:05
No bo ventka jest przecudowna w porównaniu do golfa3 - mówię poważnie, ja zawsze chciałem Vento i jego szukałem kiedy zapadła decyzja o kupnie autka (decyzja 1999 a kupno 2000 rok - bo ventek wtedy było jak na lekarstwo). Ale polo w sedanie jest strasznie brzydkie...
Mi również sedan jakoś nie podchodził. Moja chrzestna w 2001 roku kupiła nówkę z salonu, właśnie sedana. d początku nie mogłem patrzyć na to auto, ten tył jakiś taki niepasujący do reszty.
sedan jak sedan,polówka sedan to to samo co seat cordoba.My też mamy sedany i nie wiadomo co o nas mówią golfiarze.Ale ze wszystkich sedanów to najbrzydsze chyba jest renault thalia i dacia logan
Moim zdaniem też sedan polpo nie jest najgorszy i co do wielkości przypomina
trochę vento.
A to, że jest mało miejsca dla pasażerów?? A kogo my mamy wozić
jak sami na razie jesteśmy, dzieci nie mamy, a psa to i tak z przodu
na podlodze trzymamy
Polówka na prawde dobrze się sprawuje - nie narzekamy...
ja mam wlasnie takie na tyle i pieknie z booku rowna sie z karoseria , za to przy pelnym autku troszeczke minimalnie przyciera .
optymalne sa 14stki na szerszej troszke feldze...... 195 to max
Na razie jestem uwięziona w domu, jestem na chorobowym i tylko mogę do lekarza na zastrzyki wychodzić więc dopiero jak wyzdrowieje to zrobię fotki i trochę popisze o nowym - starym aucie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum