jedna rada. Jeżeli chcesz mieć większą moc i vento to musisz sprzedać tego i kupić inne.
Masz wybór co do silnika. Polecam 1.9 TDI 90KM, 1.9 TDI 110KM (ciężko znaleźć), 2.0 benz 115KM lub Jetta 2.0 150KM i nie polecam 2.8 vr6 174KM.
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 41 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2009-08-03, 19:51
Jak masz dobrą blache, sporo kasy to rób swapa na coś mocniejszego. Najlepiej pewno coś z 2.0 16V. Ja po zapoznaniu się z kilkoma opiniami na temat różnych silników stwierdziłem że włożę 1,8T . Mam nadzieje ze będzie to jedyne Vento z takim silnikiem, chyba że ktoś już takie posiada ? Drugi silnik nad jakim się zastanawiałem to 1,8 20V.
Poczytaj trochę na necie o silnikach i zdecyduj czy warto pchać się w swap, to jest spory wydatek.
Ja po zapoznaniu się z kilkoma opiniami na temat różnych silników stwierdziłem że włożę 1,8T
dobre dobre jeden z forumowiczów też ma chęć na taki przeszczep.
Hormon napisał/a:
Poczytaj trochę na necie o silnikach i zdecyduj czy warto pchać się w swap, to jest spory wydatek
dokładnie tanio nie jest, ale jak zainwestujesz np. 1.8T to będzie już coś. Napewno będziesz się wyróżniał spośród wszystkich.
A jeżeli zapytasz się który swap będzie najtańszy to odpowiem, że każdy będzie kosztował tyle samo, tylko koszty wzrastają wraz z nowocześniejszym silnikiem.
ja polecam silnik 2.0 16v =150Km cos piknego albo diesla 1.9 afn 110KM ma duzy potencjał i niezle mozna go podkrecic ale to idzie z wymina wielu elementów
Trzy literki: ABF
1.8T to juz jest nowa konstrukcja i podejrzewam, ze bedzie rzezba a koszty jak za VRke.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum