Witam Ventomaniakow:P padla mi pompa wody i mam zamiar sie jutro wziasc za wymiane za co sie zabrac moze pomozecie troche:P silnik 1.8 pompe juz mam:) od czego zaczac?
Silnik: 1.8 ABS +LPG Pomógł: 18 razy Wiek: 49 Dołączył: 19 Mar 2007 Posty: 620 Skąd: wielkopolska,okolice Kalisza
Wysłany: 2008-12-05, 17:55
Zaczynasz od spuszczenia płynu z układu potem trzeba wymontować pasek napędu pompy wspomagania, następnie wymontuj alternator wraz z paskiem, potem podstawę alternatora i masz dostęp do pompy wodnej . Przy okazji wymień sobie płyn w układzie chłodzenia bo to pieniądze nieduże a same korzyści
Dobra niema sprawy zrobie jakies fotki:) bede robił z kumplem w koncu na mechanika sie uczymy:P damy rade:P
Sebastian w niektorych autach paskiem jest napedzana pompa wodna z tego co wiem i niektorzy mi mowili ze w tym co ja mam rowniez wiec dlatego te pytanie ale spoko ucze sie dopiero
w niektorych autach paskiem jest napedzana pompa wodna
No oczywiście, że tak. Dlatego, prócz wymiany samego paska czy napinacza wymienia się od razu pompę wody. Na szczęście w naszych silnikach nie potrzeba robić takiego zabiegu, co znacznie skraca i czas i budżet.
1.9 TDI 1Z jest napedzana paskiem klinowym
1.6D Oplowski, napedzana jest paskiem rozrzadu i dziala jako napinacz
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2008-12-07, 10:11
w 1.8 i 2.0 paskiem welorowkowym. Nie rozrządu. Wymiana prosta. Zdejm pasek, alternator, jego podstawę. Ukaże ci się pompa przykręcona do bloku silnika. Musisz jeszcze wykręcić jedą śróbą od strony rozrządu mocującą osłonę do pompy i wszystko. Wyjmujesz pompę, dokładnie czyścisz miejsce na bloku do którego jest przykręcona, jeśli sa tam wżery wypełnij je klejem do metalu dwuskładnikowym i wyszlifuj. Zadnego silkonu. Wyjętą pompę rozkręcasz (bo pewnie kupiłeś bez korpusu) zakładasz nową do korpusu. Dajesz nowy oring (żadnego silikonu) i zakręcasz.
Rozrządem pompa jest napędzana w tych silknikach co mają aparat zapłonowy w lini wałka rozrządu - 1.4 i 1.6
Ostatnio zmieniony przez pablomed 2008-12-07, 10:15, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2008-12-07, 18:39
niby bo czemu A książeczkę którą pokazałeś też mam, i jest tam błąd polegający na tym, że nie trzeba ściągać osłony rozrządu. Tylko jedna śróba do wykręcenia co przez nią przechodzi. Zresztą jak ktoś to będzie robił a nie teoretyzował to to zobaczy. Naprawdę prosta rzecz w 1.8 i 2.0
Tak jak pisałem ,bardzo prosta (silnik AGG 2.0) ,tzn. jak umiesz wymienić rozrząd to ok.nie ma innej możliwości gdyż koło pompy napędzane jest przez pasek rozrządu .
książka mówi o silniku 2E a kolega pisze o silniku AGG 2.0
Ale zaraz, zaraz... kto mówi o 2.0? Na samym początku to chodzilo o 1.8, gdzie to Buli się pyta co i jak. A to on ma 1.8. Więc ja już nic nie wiem, bo jakies zamieszanie się zrobiło...
Włączyłem się w dyskusję ponieważ jeden z uczestników dyskusji napisał -w 1.8 i 2.0 mają pompy napędzane paskiem klinowym .Moje ,też 2.0 (AGG) ,ma pompę napędzaną paskiem rozrządu .I tyle .
no narobiło sie zamieszanie bog wie o co ! pytałem od poczatku o 1.8 i juz wszystko wiem bardzo prosty demontaz i wymiana:) i nie jest na pasku rozrzadu:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum