Witam serdecznie wszystkich uzytkownikow tego forum.
Otoz, jak tu wszyscy zarejstrowani, mamy ochote pokazac swoje skromne Ventyle
Przedstawiam wam mojego Vento zakupionego 4 miesiace temu.Nie bity, nie swapowany,wszystko orginalne, jezdzace przez 65 letniego Anglika. Auto bardzo cieszy wiec bede inwestowal. Przu kupnie dostalem ksiazke servisowa oraz caly plik rachunkow,wydanych napraw w warsztatach. Niestety moj angielski nie jest tak biegly by zrozumiec wszystkie papierki. Kolor Dragon Green Metalic.,srodek : jasny berz. Na wyposarzeniu elektryczny szyberdach, central zamek i AirBag,wspomaganie (jak narazie skromnie
Zakupione nowe radyjko firmy Alpine CDE-103BT,glosniczki rowniez firmy Alpine lecz modelu nie pamietam (pudelko na strychu),kupowane pod wymiar, zadnych przerobek.
Najwiekszym atutem jest silniczek, ta pieknie chodzaca turbinka, z malym pogwizdem
spalanie od 5l do 7l :):)
-silnik 1z 90ps prawdopodobnie z chipowany (do sprawdzenia) od 130-200km/h bez zachamowan
Po zakupie, czas na serwis, czyli :
-wymiana paska rozrzadu
-nowy napinacz plus rolka
-nowe tarcze hamulcowe
-filtr powietrza,oleju i paliwa
a teraz plany, ktore beda zrealizowane do sezonu 2010
-blenda USA/us wyprodukowana w Kanadzie
-Dokladka GTI niestety od golfaIII (ciezki temat do vento)
-alu ramki na zegary
-alu klamki w drzwi
-oraz Alumki RH 17, skrecane z Pochromowanymi srubkami
-oponka??? albo naciagnieta, alboz oslonka na ranty
Co bym chcial zrobic na przyszlosc ?
-Wstawic elektryke na szyby przod tyl
-wymienic lusterka od golfa 4 cabrio
-wymienic siedzicha,kanape i boczki na jasna skore (lub obicie)
-znalesc podstawke na kubki
-soczewa z wypolerowanym szklem,kierunki dymione
-moze wieksza GLEBA
Do tematu daje swoj zestaw albumowy
Koniec wrzesnia 2009 swierzo zakupiony, bez podatku drogowego TAX ROAD i ubezpieczenia,kara za jazde 1000 funa plus holowanie
-oplacalo sie ryzyko 130 km jechalem z sercem w du..e
Sesyjka grudniowa 2009. Po stopnialych sniegach,rozsypanej soli i wymianie PRZOD ZAWIECHY,
Ventylowy nalezala sie szybka myjka
poczatek stycznia 2010 Kolejna sesyjeczka, po generalnym czyszczonku, srodkami firmy AUTO GLYM, oraz po zalozeniu tylnej zawiechy
Tego samego wieczorka nadal nie mialem dosyc, wiec wybilem po lansowac sie, po Londynie
Nastepnie dolaczam foteczki z moimi fantami,ktore juz czekaja na mnie w rodzinnym domu Pila (Wielkopolska)
Blenda USA/US made i Canada
i oto moje ukochane srobki wrocily z robocizny
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2010-01-24, 13:05, w całości zmieniany 3 razy
Dziekuje bardzo za wasze naprawde mile komentarze na temat Ventylka.
Powiem szczerze, w tym autku zmienilem tylko glebe,tarcze oraz zrobilem mu full servis. Pasek razrzadu, napinacz, oleje filtry i tak latam:)
otoz alusy niewiem co to za firma, musze w wolnym czasie zdjac i zobaczyc. Nie myslalem ze tak sie one moga podobac. Przy zmianie na 17 rh< te pozostawie poniewaz sa 15 i jest naprawde niziutko (jak dla mnie). Jezeli chodzi o klameczke do schowka mam naprawde nizly problem z kupnem. Na ebay wedruje bardzo czesto, i jak na zlosc czrnych mnostwo. Jedynym rozwiazaniem bedzie jechac do servisu i zamowic.
Jesli chodzi o przerobke po powrocie do polski, nie mam takich planow. Tu zyje i pracuje.
Jezeli chodzi o kiere z prawej strony, wiem nie jest tak gustownie jak po lewej. Juz nic ta to nie poradze.
Do polski bede jezdzil czesto ,wiec jesli natrafie na jakis spocik z mila przyjemnoscia sie pojawie.
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2010-01-17, 22:56
no no nie powiem vento jest na prawdę ładniutkie stan i wygląd jak dla mnie pierwsza klasa
po prostu autko ma w sobie to coś co przykuwa wzrok ,witamy na forum i ja osobiście czekam na felgi 17"RH bo sam mam zamiar takie kupić ale nie wiem czy jest to możliwe bez większych przeróbek
sluga, widze ze jestes maniaczek muzy... ogolnie mowiac kocham piekne dzwieki w aucie i na dzien dzisiejszy brakuje tej skrzyni na tyle. Jak narazie podziwiam dzwiek z alpine oraz glosniczkow tej samej firmy... cieszy mnie w radyjku to ze jest z BLUtach, takze nie mam problemu z jezdzeniem i rozmowa przez Fona, podlaczenie usb, oraz komptibilny z Ipod... Powiem wystarcza jak na funkcje. Jezeli chodzi o bagaznior no niestety nic w nim nie brzmi ale moze kiedys mnie wezmie na zalozenie czegos malego ale wydajnego, w schowek na apteczke... zaobaczymy a do twojego sprzetu to moze KONDENSATOR z 1 foratowy???
zawsze sie zabieram do kupna i niegdy nie mam na to ´czasu´ hehe ale chce zalozyc i jeszcze pare innych modow do porobienia jest,poki co czekam za ventylkiem az wroci od mechanika. Tak jak piszesz kolego lubie dobre dzwieki, ja jestem zadowolony z glosniczkow Clarion i z ich jakosci czystego dzwieku i wiele ludzi co ze mna jedzie i slyszy je podoba sie, jedynie co w audi chce zmienic to wlasnie bagaznik ten dusnki xsound jakos tak mi nie podchodz, owszem puka ladnie schodzi dosyc nisko ale jakos (nie mam nawetpowodu dlaczegonie)
_________________ GRUPA WIELKOPOLSKA
VW Vento- pracuje tu 90 Koni i.............Jeden Osiol :-D
Ostatnio zmieniony przez sluga 2010-01-18, 00:15, w całości zmieniany 1 raz
sluga, Powiedz mi kolego te zdjecia co robilem w nocy sa dobrej jakosci??? poniewaz mam laptopa o matrycy 10 cali i jest wporzadku a ktos mi drasnal ze jest lipa jak niewiem z tymi fotami... to prawda??
sluga, Powiedz mi kolego te zdjecia co robilem w nocy sa dobrej jakosci??? poniewaz mam laptopa o matrycy 10 cali i jest wporzadku a ktos mi drasnal ze jest lipa jak niewiem z tymi fotami... to prawda??
U mnie na matrycy 15 wyswietla ladnie
_________________ GRUPA WIELKOPOLSKA
VW Vento- pracuje tu 90 Koni i.............Jeden Osiol :-D
jak mi sie podoba jasny srodeczek w ventku.... jak juz ktos napisal wczesniej przykłuwa wzrok ...
te fele masz fajne ...17??? czy ja wiem na żywca to w golfie tylko widzilem takie wielkie ale czy na fotach czy na zywo jak dla mnie to troszke za duzo do venciaka...
zlotykamil, ja rowniez rozmyslam czy to byl dobry pomysl na zakup 17 rh... ranty polerka srubki w chromie nadadza piekny widoczek... ale fakt niewiem czy nie za duzy wymiar, balem sie po prostu ze nie dam rady smigac na tak niskim aucie, a jednak nic tu w uk nie przeszkadza...zakupie opone o niskim profilu i zobaczymy, zalozymy przymierzymy jak sie nie spoddoba to do zyda... pomyslimy na schmidt modern line skrecane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum