żeby bezpiecznie ściągnąć sprężyny mam do sprzedania zaciskacz. Mocne solidne. Te z allegro za 20 zł nie polecam, bo raz ich się używa i pękają
Cena 30 zł + przesyłka
Kolejna rzecz która idzie na sprzedaż to dokładka szeroka pod przedni zderzak. Ori do Vento wykonana z >PP< co sprawia, ze podczas kontaktu z asfaltem bądź ziemia nie pęka nie łamie się. Dokładka była założona u mnie na aucie. Dół porysowany bokiem dosyć sporo. Pokazuje jeszcze filmik żeby mniej więcej oddać prawdziwy wygląd dokładki.
Następna rzecz napisz "TDI" na grill. Nie porysowany, nie ponękany prawie nówka.
Cena 40 zł + przesyłka
zostały mi jeszcze dwa ringi na koła. Są czerwone, ale jeśli ktoś chce srebrne rozpuszczalnik sobie z tym poradzi
Cena 20 zł + przesyłka
a masz moze foto jak furacz stał na tych -40? i spytam jeszcze raz,w celu upewnienia. czy to prawda,ze jak załoze -40 na seryjne amory to mi ich nie rozwali po krótkiej chwili?
benzyniak zdecydowanie będzie wyżej, bo jest lżejszy. Kilka osób jeździ na sprężynach -40 przy amorach seryjnych. mp. Mati_89(jego temacik) http://forum.vwvento.org/...r=asc&start=280
według pewnego artykułu:
Pierwszym etapem jest wymiana sprężyn na krótsze. Do wyboru mamy ogromną ilość sprężyn z katalogów wielu firm. Z najbardziej uznanych producentów należy wymienić H&R, Eibach, Vogtland, AP, KW, Weitec i OMP. Wartość obniżenia w przypadku zastosowania samych sprężyn wynosi od 25mm do 40mm. Sprężyny te można z powodzeniem stosować z seryjnymi amortyzatorami. Dostępne są również sprężyny dzięki którym możemy obniżyć samochód nawet o 80mm, lecz w tym przypadku należy liczyć się z zakupem krótszych amortyzatorów. Czemu? Stosując sprężyny obniżające więcej niż 45mm, po zamontowaniu ich w miejscu seryjnych odpowiedników i opuszczeniu samochodu na koła, amortyzator ulegnie maksymalnemu ściśnięciu, a sprężyna będzie luźno się obracać się. Sprawia to jazdę niemożliwą a wręcz niebezpieczną. Wyobraźmy tylko sobie jak w czasie jazdy sprężyna i amortyzator nie pracuje, a po wjechaniu w dziurę sprężyna może wypaść z miejsc mocowania!!!
Kilka osób jeździ na sprężynach -40 przy amorach seryjnych. mp. Mati_89(jego temacik
hehe Mati jeździ i już powoli rozgląda się za nowymi amorami tym razem sportowymi bo tez już powoli chyba odmawiają posłuszeństwa i auto skacze na nich jak żaba
ok,tak własnie chciałem zaproponowac -140 z przesyłką. jak to sie mowi - BIERE na szczescie jeb... komornik dzis mi konto odblokował. daj nr do siebie i przez tel ustalimy co i jak z przesyłką.
Mati_89, a po jakim czsie uzytkowania zaczeły Ci odmawiac współpracy? ostatnio na przegladzie wykazało mi,ze kazdy amorek ma po 75% "dobra" w sobie. jak połącze je ze springami -40 to przejezdze do konca wakacji bez oznak wozu drabiniastego?
Do sprzedania mam lampy in.pro (patrz na foto) Lampy całe, prawie nowe, lekko ubrudzone. Dodaje do tego xenon o wartości 200 zł na ksenonie przejechałem teraz niecałe 50 km
cena 650 zł + przesyłka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum