Wysłany: 2010-07-30, 12:48 Vento by NEO.. Tuning rozpoczety :D
No wiec witam wszystkich na wstępie:)
Mojego Ventylka posiadam od 2005 roku, r. prod 1995, 1.8 66 kw tak zwana bida z nyndzą Zabrałem się za niego po 4 latach stania 4 tygodnie temu.. na razie zrobione:
dołożone:
- el szyby przód i tył,
- thermotronic
-el lusterka
modyfikacje zrobione:
- Felgi Wolfrace 17"
- lampy tył in pro
-kierunki boczne in pro
- nadkola vr6
Car audio:
- Radio JVC DVD avx44
-głośniki deska rozdzielcza alpine
-głośniki drzwi 4x alpine...
- kompletny układ wydechowy
- dokładka zderzaka przedniego vr6
- ciemne szyby,
- wnętrze czarna skóra VR6
- lampy przednie ( i tu czekam na propozycje
- kierunki przednie... ( jw)
-odnowa lakieru..... ale to już w Polsce....
i pytanie..... czy :
były dostępne w golfie 3 lub vento czarne podsufitki ?
czy i gdzie dostane progi vr6 (nowe) ?
a oto mój ventyl w trakcie modd ...
Ostatnio zmieniony przez Rafalogiela 2010-07-30, 12:55, w całości zmieniany 4 razy
witam wszystkich ponownie, mam szybkie pytanko, w moim ventylku jest silnik ABS 1.8 czy podejdzie do niego 1.8 ADZ?? mój ma już 300 000 km a mam tu okazje kupić od starszego sąsiada ADZ z przebiegiem 17 tys mil tylko ze silnik stoi wyciągnięty z auta już 7 lat ale jest zakonserwowany i w suchym garażu... oglądałem go i wygląda jak nowy.....
czy podejdzie? muszę dać odpowiedz do wieczora bo silnik na aukcji.....
dziękuje za pomoc... silnik zakupiłem za astronomiczna kwotę 100 funtów... przebieg 17 000 mil ale wygląda jak z pod igły... teraz kompletuje nowy osprzęt..... znalazłem wczoraj golfa czarnego na szrocie ( wersja colour concept z czarna podsufitka wszystko zaklepane w niedziele jadę po te gratki.....
jeszcze raz dzieki.. R.
Ostatnio zmieniony przez Rafalogiela 2010-08-05, 11:58, w całości zmieniany 2 razy
Rafalogiela [Usunięty]
Wysłany: 2010-08-05, 13:04
a co do kółek... to wersja przejsciowa... kółka sa juz na sprzedaż z nowymi oponkami (po zrobieniu blacharki w aucie) wyladuja rs-y z audi 18''
i nie powiesz mi ze da sie jezdzic silnmikiem ktory ma 75km na kołach 18! kolego kup jakis fajny zawias i ładne 16max! i wtedy bedzie ładnie wygladało 17 sa ju z za duze a gdzie jeszcze cal wiecej! ogolnie ventowka fajna
i nie powiesz mi ze da sie jezdzic silnmikiem ktory ma 75km na kołach 18! kolego kup jakis fajny zawias i ładne 16max! i wtedy bedzie ładnie wygladało 17 sa ju z za duze a gdzie jeszcze cal wiecej! ogolnie ventowka fajna
ee silniczek ma całe 90 km.. na 17 da się jeździć, przymierzałem 18 na 215/35/18 i dało się jechać, tylko na pełnym skręcie tarły ale to jest do obejścia vento jest tym 2gim mało jeżdżonym autkiem wiec zacząłem się bawić z nim... zwłaszcza ze wymagało kompletnego remontu lub sprzedaży ( która nie wchodziła w gre- tym autem nauczyłem sie jezdzic.. w wieku 14 lat wiec sentyment jest)
....
pozdr . rafał
Ostatnio zmieniony przez Rafalogiela 2010-08-05, 13:40, w całości zmieniany 1 raz
na 17 da się jeździć, przymierzałem 18 na 215/35/18 i dało się jechać
tylko pytanie, po co?
Na max felce 16" vento wygląda jeszcze fajnie, ale co za dużo to nie zdrowo - dalej już wygląda przeokropnie, jak wóz drabiniasty, i co to też za komfort jazdy
kolego Zobacz Sobie moj temat stary gdzies poszukaj albo Lvomati albo WAskiego i kogos kto ma fajne szerokie 16 ,100% lepiej niz na tych szczudłach 18 czy tam 17 a tak wogole to witamy kolege na forum
Popieram, mam 16 cali aluski ale szerokość 225 na gwincie 5 cm od gleby i świetnie trzyma się drogi
_________________ Gdy wsiadam do auta, śmierć siada obok i czeka...
http://img714.imageshack....ygnaturkaco.jpg
HYUNDAI S_COUPE GT - na zawsze w sercu...
"Żyj tak, by nikt przez Ciebie nie płakał, umrzyj aby wszyscy po tobie płakali..."
Ostatnio zmieniony przez Tigersoft 2010-08-11, 02:32, w całości zmieniany 1 raz
wogole niewiem z kad te wypowiedzi ze 16 najlepiej pasuje do vento... ogolnie jest to najlawiej wlozyc... wejdz do mnie na profil i zobacz jak moze wygladac furacz na 17.... nie badz jak wszyscy... dopasuj kolo 17 i wal na glebe wieksza niz ja...
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2010-09-08, 19:58
zeniTh napisał/a:
były w golfie color concept
Sory za odkop wypowiedzi ale nigdy nie było w golfie III czy Vento czarnej podsufitki......Color concept ma tylko czarne słupki i skórę w środku pod kolor auta..........
Pozdro
_________________ Grupa Mazowiecka
Ostatnio zmieniony przez Wydym 2010-09-08, 19:59, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: Pasek 1,9TDI Pomógł: 19 razy Wiek: 43 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3791 Skąd: Stare Iganie
Wysłany: 2010-09-08, 21:38
arasuk napisał/a:
wogole niewiem z kad te wypowiedzi ze 16 najlepiej pasuje do vento... ogolnie jest to najlawiej wlozyc... wejdz do mnie na profil i zobacz jak moze wygladac furacz na 17.... nie badz jak wszyscy... dopasuj kolo 17 i wal na glebe wieksza niz ja...
potwierdzam tą wypowiedz widziałem ventke na żywca i świetnie wyglada na 17
widze że kolega też w lądku-zdroju ::) jest....
takie też jest moje zdanie.., narazie kompletuje gratki montuje to i owo, cieżko jest dostac skórę zadbana, jutro dodam troszkę fotek jak wygląda z kierka od golfa 4 i resztę fotek wnętrza, puki co siedzę na e-bayu i węszę a co do gleby to będzie w polsce wymianka zawiechy na Jom-a który czeka w garażu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum