zrobie odkopa bo temat niedlugo na ostatniej stronie bedzie no to tak - zeby nie bylo ze nic sie nie dzieje przez ostatnie pol roku to w skrocie powiem ze eksploatacja idzie pelna para...
od kilku miesiecy ventek wiecej stoi jak jezdzi i zaczely sie problemy niestety.... zaczelo sie pod koniec wrzesnia w drodze rozleciala mi sie jedna z opon ze staroci... no i przszla pora na zimowki czyli jeszcze wyzej jak na zlocie
pozniej przyla pora na łozyska - dwie sztuki oba z lewej strony - wstawilem SKF, w miedzyczasie problemy z aku - szkoda gadac....
na dniach wspawana nowa zlaczka elastyczna i wymienione świece - do lakiernika sie zbiram i zebrac nie moge ale postaram sie przed nowym rokiem
w miedzyczasie bylo chyba 2 powodzie (przez szyberdach) a w tamtym tygodniu kolejna - zapierdzielala mi woda przez rozszczelnienie pod lampa..
tak czy inaczej ostatnio wiecej ventka robie jak jezdze a koszty takie same...
i takie foteczki ktore zrobilempo drodze ze zlotu w Kazimierzu pod zamkiem i bardzo mi sie podobaja
_________________ VENTOCAFE daje rade...
Ostatnio zmieniony przez zlotykamil 2010-11-30, 20:07, w całości zmieniany 1 raz
odkopy znowu prawie po 2 miechach troche mi sie w pozmienialo w zyciu ale furka daje w kosc jak nigdy
Paweł J. napisał/a:
ale jeszcze mocno nie psoci
oj napsocilo...
przed swietami jeszcze bylem u lakiernika - kilka zaprawek pod rejestracja i na nadkolach z jednej strony mimo ze tylko maly prach był przy laczeniu z drzwiami to trzeba bylo jednak spawac - ale ruda ogarnieta i konserwacja jest
po swietach czekala mnie dluga trasa i niestety furka zawiodla - 150 km od domu wydmuch mi uszczelke pod glowica (zgnila ze starosci) sam zalatwilem nagrzewnice i bylo juz pozmiatane.... ale jakos sczesliwie dotoczylem sie do domu... szybki remont i z powrotem na trase - okazalo sie ze za szyko - co prawda dojechalem na miejsce ale cos mi tluko w silniku... zaprowadzilem na warsztat okazalo sie ze przy wymianie uszczelki nie zadbali o szklanki i trzeba bylo to wszystko wymienic i zalac nowym olejem ale w koncu motorek cichutki...
aa w miedzyczasie wymienialem jescze klocki bo jakims cudem wytal mi sie jeden wewnetrzny tylko do glolej blachy...
fot nie mam zadnych bo wierzcie mi mialem ochote podpalic auto .. zjadlo mi kupe nerwow o finansach juz nie mowiac - mam nadzieje ze to juz koniec bo na wiecej nie mam juz ani nerwow ani sianka
to by bylo na tyle moich zali
_________________ VENTOCAFE daje rade...
Ostatnio zmieniony przez zlotykamil 2011-01-20, 15:58, w całości zmieniany 1 raz
nie znudził - był plan ale dobrze ze nie wyszedł
ventek ma sie niezle jak na 20 latka na swieta Polske w szerz przejechał i co najwarzniejsze wrócił
pisac nie ma o nim za bardzo sensu bo eksploatuje zmieniam olej itd. moja kobitka go uzywa bo ja w sumie ciagle na piechotke i tak sie strzeje w spokoju
odswierzyłem temat bo mam mały problem ze wspomaganiem - cus mi popiskiwac zaczelo - piszczało zawsze przy skrecie do oporu wiec tak nie kreciłem ostatnio zaczeło piszczec mocniej a nawet przy delikatnym ruchu na postoju.... dolałem ciut oleju bo brakowało ale nie pomogło - dzis zauwazyłem ze kierownica chyba sie przekreciło odrobine tj. przy jezdzie na wprost jest delikatnie skrecona w prawo.... co tam sie narobiło? czy to konic maglownicy? jak tak to co sie z tym robi i ile to kosztuje? - takie dwa podstawowe pytania
ale w tym temacie ruch...... ;p hehehe
co ja moge napisac.. psociło psociło i sie doczekało... dzis moj VENTYL znalazł nowego nabywce... prawie 8 lat razem przyszła pora ! Poki co to czuje sie jak bez nogi a mineło raptem kilka godzin
Głowa nie żałuje bo szwankował troszke ostatnio i nie mogłem na nim polegac jak kiedyś, od dawna sie zbierałem no i dzis koles bez zająkniecia po 2 minutach go zabral. Ale żal dupe ściska za to ! Cuż niech sie fajnie prowadzi służy i psoci komu innemu.. Ja chyba dzis zapije smutki bo do tego to dąży... Tematu poki co nie zamykajmy bo koles moze sie odezwie hehehe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum