Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2014-03-02, 23:11
Mi tam się felga podoba Jeśli chodzi o polerke do dobrze poleciales z tymi papierami teraz kup sobie paste autosol i krazek bawełniany na wiertarke i jedziesz, obecnie robie tak swoje borbety i jest mega
Kolejny element układanki Oponki na prawdę w super stanie i za mały hajs szkoda tylko że dwie ale po dwie kolejne jadę w poniedziałek.
Goodyear 195/45 R16
No i powiem, że jak na 9j to dość pochowane te kółka
na poprzedniej stronie masz zdjęcia ile są przy gwincie około 1mm może nawet nie felgi mają et 35 także są równo z nadkolem ale przez plastiki na nadkolach wyglądają na schowane
Coś tam dzisiaj pstryknąłem . Najbliższe plany to progi podłoga i lakiernik Założe ori lampy h4 bez żadnego smoked'u i nic z tych rzeczy będzie klasycznie. Może zejdzie jeszcze z 1cm w dół . a reszta jak pieniądze pozwolą wszystko w swoim czasie.
Ja bym chociaż ten symboliczny smoked zostawił jednak, może dasz się przekonać, bo ładnie pasuje do autka, a tak to już nie raz pisałem tu w temacie, lubię to vento jak kilka innych, mają jakiś taki smaczek w sobie co przyciąga A czyje to czarne wozidełko? Na forum jest?
Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 5 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2013 Posty: 653 Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-03-12, 09:41
patrolfak napisał/a:
Hitchhiker napisał/a:
albo np NJSBC Poznań co niedziela).
Byłem ostatnio na M1 ale jak zobaczyłem jak ktoś pali laka puntem to mi się odechcialo tam być ale następnym razem wpadnę i poszukam venciaków
No cóż... Zawsze znajdzie się jakiś debil. Kwestia tego, żeby ich eliminować. Jakbyś był i się rozglądał to poznasz mnie łatwo po egzotycznych blachach RPZ
Nie wiem czy akurat będę w tą niedzielę ale możę na następną się uda . A i miałem pisać że ludzie raczej wrogo nastawieni do nowych twarzy i aut... przynajmniej takie wrażenie odniosłem.
Jakbyś był i się rozglądał to poznasz mnie łatwo po egzotycznych blachach RPZ
RPZ są spoko, tylko u Was to pewnie coś jak kraj 'trzeciego świata' pamiętam jak byłem Ventem w Poznaniu, to ludzie zwracali uwagę na rejestrację, bo dość niespotykana
Z nudów wypolerowałem tłumik jednak już tych wżerów usunąć się nie dało.
Zbieram już kasę na malowanie całego auta tak stwierdziłem że jak coś robić to juz porządnie jak nic mi ważniejszego w tym sezonie nie wypadnie to auto dostanie nowy lakier progi podłogę itd.
Fotka grata na dobranoc
W końcu uporałem się z denerwującym wiatrakiem chłodnicy który włączał się po każdym zgaszeniu auta niezależnie czy silnik zimny czy ciepły . Problemem był stary czujnik. kupiłem najpierw w zamienniku. wiatraki spoko nie włączały się ale za to na budziku od razu temperatura max mimo tego że silnik zimny. Wpieniło mnie to niezmiernie i pojechałem do aso zamówiłem czujnik cena trzy razy taka jak zamiennika ale co ori to ori . Wiatraki działają tak jak powinny i co najlepsze w końcu silnik trzyma 90 stopni. na starym czujniku cały czas 70 bo wiatraki dochładzały nieustannie piec . wymieniłem także czujnik termiczny w chłodnicy w sumie nie musiałem ale juz będzie z głowy na jakiś czas
Z samego rana pojechałem po skrzynię V5 z Toledo o oznaczeniu EDS , mam tylko nadzieję że nie będzie jeszcze krótsza. Planowany powrót vento do żywych to poniedziałek. Pozdrawiam
Mały aktual. Dużo się z autem nie dzieje jeździ na spoty i służy wiernie. Po ostatniej przygodzie ze skrzynią została włożona skrzynia z toledo V5 o oznaczeniu ebs . Jest to najkrótsza skrzynia. już przetestowałem przy 215 odcięcie dlatego tez jest w planie piątka z tdi która wleci niebawem. Zderzak Usa się maluje u Olsen1969 Jakoś na dniach powinien wlecieć. wymagało to także przeniesienia wlewu podtlenku jakoś że mi się dziś nudziło pomalowałem zbiorniczek spryskiwaczy w czarny mat. Wypolerowałem kolektor, jeszcze nie tak jak bym chciał ale już łapa boli Foty z wczorajszego spotu :
Zbiorniczek.
Nowy wlew podtlenku , tak wiem wychodzi ruda lecz wszystko będzie ogarniane gdy będę robił blachę.
jak widać grube modyfikacje
Na koniec coś dla ucha https://www.youtube.com/watch?v=1PnDZ2jM3pA
Ogarnąłem cały temat od początku i na prawdę ma potencjał
a jak z pracą VRki na gazocie? bo one to miekkie gniazda mają, co jak co na serio ladny ventylek, ladnie brzmi, koło eleganckie i jak ze spalaniem gazu ?
ehh.. skoncze robic swojego to ja obowiązkowo melduje sie na spocie w Poznaniu
Pozdravwiam
_________________ Wciskam gaz, zegar przestaje mierzyć czas
Lewy pas, zaglądam śmierci w twarz
Mogę zaryzykować i powiedzieć że gaz vr'owi w ogóle nie przeszkadza uwierz że już nie jednego cwaniaka na gazie objechałem. jak widziałeś pewnie zdjęcie z hamowni utraty mocy na lpg praktycznie nie ma. Znam kilka osób z naprawdę grubymi projektami i zagazowanym vr6. Także jak mogę jeździć za mnie kasy to dlaczego nie ? Spalanie hmm ostatnio w trasie zszedłem do 8 litrów czyli około 10 litrów gazu na 100. miasto około 15 pb czyli koło 17 gazu a jak ciśniesz chociaż jak szaleje to nie na lpg to wiadomo że ile wlejesz tyle spali .
jeszcze konkretnie mnie zdziwiło jak oglądałem zdjecia gdzie Ty masz schowany ten mikser xD przecież tego tam wcale nie widać, i to jakaś taka fest sekwencja jest czy tańsza? a spalanie to faktycznie małe, 10 gazu na spokojnie to luz i wiadomka, jak szaleć to tylko na pb ;D
_________________ Wciskam gaz, zegar przestaje mierzyć czas
Lewy pas, zaglądam śmierci w twarz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum