Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Szukam auta
Autor Wiadomość
sebastian 
Vento to ja!
Bora

Silnik: 1.9 TDI
Wysłany: 2008-08-18, 22:30   

spyro napisał/a:
póki nie znaleźliśmy odpowiedniego warsztatu

każdy warsztat wiąże się z dodatkowymi wydatkami. Ja tak się błąkam od warsztatu do warsztatu... Już nawet do dużego miasta pjechałem 50 km ode mnie i tylko wydałem kupe forsy, a efektóf żadnych.
spyro napisał/a:
ale jak wyjdę na prosta z kasa to będę szukał paska albo bory

też bym chciał coś lepszego, nowszego, ale przy obecnych zarobkach to nigdy tego nie osiągnę, także tylko na to mnie stać, co mam :(

Tata mi teraz powiedział - jeździj tak długo, dopóki się nie rozsypie, bo już za dużo w niego ładujesz...
:(

martinez2006 
Zapalony Ventkarz
Drukarz

Silnik: 1.8 AAM 75KM
Wysłany: 2008-08-18, 22:31   

sebastian napisał/a:
co wq dodatku jest kosztownym elementem rejestracji...
.

no mnie te koszty jednak ominęły :) . Fakt faktem w takim stanie ciężko było by mi kupić samochód u nas w kraju...

martinez2006 
Zapalony Ventkarz
Drukarz

Wysłany: 2008-08-18, 22:34   

sebastian napisał/a:
Tata mi teraz powiedział - jeździj tak długo, dopóki się nie rozsypie, bo już za dużo w niego ładujesz...

Ja po Anglii śmigałem BMW 328 z 1999 r. Ale robiłem głowicę bo uszczelka była walnięta. Szkoda mi jej było jak ją sprzedawałem. Ale co miałem zrobić - do Polski jej nie sprowadzę. Szkoda mi było tego wozu. Naprawdę super autko. Teraz tylko wspomnienia.... tamtych dni....

spyro 
www.vwvento.org

Silnik: 1,8 90KM B+G
Wysłany: 2008-08-18, 22:38   

sebastian napisał/a:
ale przy obecnych zarobkach to nigdy tego nie osiągnę, także tylko na to mnie stać, co mam
u mnie to samo i jeszcze przeprowadzka i giga remont, także narazie Ventka pojeździ jako główne autko, bo plany (chyba za ambitne skąd innąd) są takie żeby Ventka była na zawsze a inna furka jako kolejne autko w domu do jeżdżenia na na co dzień... BO tez już mam czasami dość tego mojego smoka paliwożernego. Także seba nie poddawaj się.

martinez2006 
Zapalony Ventkarz
Drukarz

Wysłany: 2008-08-18, 22:40   

spyro napisał/a:
Także seba nie poddawaj się.
Ja swoją ventką planuję na następny rok jechać do Anglii. Mam nadzieję że do tego czasu nie "rozsypie" mi się i wytrzyma te 20 h jazdy :)
Ostatnio zmieniony przez martinez2006 2008-08-18, 22:40, w całości zmieniany 1 raz  

sebastian 
Vento to ja!
Bora

Silnik: 1.9 TDI
Wysłany: 2008-08-18, 22:51   

spyro napisał/a:
Także seba nie poddawaj się.

jak tu się nie poddawać, jak znów będzie trzeba całe auto malować
to raz
i z tym pieruńskim gazem problemy - dwa...
tylko siąść i płąkać :(

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2008-08-19, 08:13   

To pomyśl, że moje autko wciąga 17 litrów gazu po mieście i znowu nikt nic nie potrafi pomóc... Po prostu nasze furki są już stare :(

Paweł J. 
Vento to ja!

Silnik: ...
Wysłany: 2008-08-19, 08:40   

sebastian, może faktycznie lepiej będzie jak sam się w to zabawisz ?? koszty mała...

spyro napisał/a:
17 litrów gazu po mieście

:wow:
spyro, no nie ?? nie mów ?? Od kiedy tak masz ?? może od tego czasu co Ci aku padał kilka razy i go wyjmowałeś ??

piru 
Zapalony Ventkarz
Ventka 1,9 D 92 r

Silnik: diesel
Wysłany: 2008-08-19, 08:52   

spyro napisał/a:
To pomyśl, że moje autko wciąga 17 litrów gazu po mieście i znowu nikt nic nie potrafi pomóc... Po prostu nasze furki są już stare :(

Jezuuuuuuu znowu Ci pali 17 litrów, a pisałeś już kiedyś że się z tym uporałeś :D

MAPET 
Vento to ja!

Silnik: VR6
Wysłany: 2008-08-19, 08:58   

spyro napisał/a:
To pomyśl, że moje autko wciąga 17 litrów gazu po mieście

e to norma spyro moj tez pali po miescie 16 wiec to nic nadzwyczajnego :D

spyro napisał/a:
Po prostu nasze furki są już stare :(

albo trefne... nie ma co wmawiac sobei ze przez to ze sa stare pala 17 zamiast 12 sa starsze auta i palą normalnie... cos jest zdupione i tyle...

PS spyro myslalem ze zorbei se dyplom na zlot dla siebei za najwieksze spalanie ale chyab ty mi go zgarniesz :D

www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne

Paweł J. 
Vento to ja!

Wysłany: 2008-08-19, 09:13   

sebastian, a to tam u Was w warsztatach nie ma tak, że płacisz za usunięcie usterki ?? przyjeżdzasz z konkretnym problemem i płacisz za jego usuniecie a nie za zbyteczne graty, które pseudo mechanik wwala je do Twojej furki...przynajmniej tak to u mnie jest...a jeśli zapłacisz i problem wróci to jedziesz z reklamacja i naprawa do skutku gratis...tak to u mnie jest na wschodzie...tzn poza Lublinem, tam gdzie ludzie cenią swoją pracę bo w samym Lublinie to różnie bywa... :buuu: największe warsztaty nie dbaja o renome tylko aby kasę doić i to niezłą kasę....

Odnośnie LPG to nie dam złego słowa powiedzieć na to zasilanie auta....powiem tak, gdy zakładałem LPG to miałem upatrzonego fachowca, ktory gazował mój poprzedni samochód instalką na śrubę i ta instalka chodzi do dziś, odziwo lepiej niż cały samochód....i pojechałem do niego...mogłem założyć gaz za 1200zł, ale założyłem za niecałe 2000zł...komplet BRC od którego wyższy technologicznie jest gaz sekwencyjny...a więc grosza nie żałowałem i to Panowie działa i to super działa...jedyne jakie koszty ponosze odnośnie LPG ta jakieś 2zł na dwa lata na filtr gazu bo śmigam na markowym LPG i się nie brudzi....

Więc tak sebastian, Twoje kłopoty to nie wina LPG tylko tak jak pisał spyro, wcześniej-wina niekompetentnych fachowców, którzy nie znają się na swojej robocie....

Odnośnie vento w TDI...taki gościu z moich okolic będzie chyba niedługo sprzedawał...chodzi dobrze...raz tylko był holowany jak mu przy -30 zamarzł (uroki TDI)...z blachą troszkę gorzej bo ma 2 czy 3 błotnikach ma bąble i spaprany tzn nie dopolerowany lakier poniżej listw bocznych więc pewnie dzięki temu będzie można stargować...vento w fulll opcji oprócz skóry...białe w środku...

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2008-08-19, 10:19   

Cytat:
Jezuuuuuuu znowu Ci pali 17 litrów, a pisałeś już kiedyś że się z tym uporałeś :D
bo tak było i problem znowu ni stąd ni zowąd wrócił... nikt nic nie wie a mi tylko ręce opadają...

MAPET napisał/a:
nie ma co wmawiać sobie ze przez to ze są stare pala 17 zamiast 12

mówiąc stare nie o to mi chodziło, tylko pisząc na post Sebastiana że mu rdzewieje auto tu i ówdzie. A że mój tyle pali... Nikt nie potrafi pomóc. Pocieszam się, że i tak te 17 gazu wychodzi mnie tak samo jak mojej Mamy matiz palący 8 l. benzyny ;) Bo co mi innego pozostało :(

MAPET 
Vento to ja!

Silnik: VR6
Wysłany: 2008-08-19, 10:30   

jedyne logiczne to sprzedac ...dla mnie proste... a nie zarzynac sie 1.8 co pali wiecej jak 2.8

sorki ale to juz dla meni glupota a nie ze pasja do vento... musisz cos z tym zrobic inaczej bym sprzedal.. pocieszenie ze pali taniej jak matiz to nie pocieszenie bo po to sie ma gaz by oszczedzac...

www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne

idgray 
Pan i władca oktanów
vwVento-Fans.com

Silnik: z przodu
Wysłany: 2008-08-19, 11:15   

spyro, wiem ile włożyłeś kasy w auto ale przy takim spalaniu to można się załamać. Ja bym pomyślał nad zmianą serducha bo wiem że auta nie sprzedasz.

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2008-08-19, 11:21   

tak pewnie trzeba bedzie kiedyś zrobić i od razu chociaż 2,0 wsadzić. Albo jakieś 16V, narazie niestety musi to poczekać :( I najbardziej wkurzające że silnik po kapitalce a tu ciągle z tym spalaniem jaja są.

piru 
Zapalony Ventkarz
Ventka 1,9 D 92 r

Silnik: diesel
Wysłany: 2008-08-19, 11:30   

idgray ma racje w 100 % tylko wymiana silnika zostaje, nic więcej skoro auto ma zostać u Ciebie do końca świata :D

Paweł J. 
Vento to ja!

Wysłany: 2008-08-19, 12:25   

MAPET napisał/a:
sorki ale to juz dla meni glupota a nie ze pasja do vento... musisz cos z tym zrobic inaczej bym sprzedal..

Jak dla mnie większą głupotą byłaby sprzedaż tego autka w tym momencie, gdy furka tyle kasy pochłonęła...najlepiej to się zabawić w swap....nie wyjdzie tak strasznie drogo bo przecież będzie mozna sprzedaż te części, które w tym momencie chodzą w spyromobile...silnik po remoncie, skrzynia, osprzęt....troszke się tego nazbiera i się zwróci...

Odpowiedz do tematu