Silnik: 2.0 2E Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 169 Skąd: Dąbrowa Tarnowska
Wysłany: 2008-03-25, 22:04
mam jeszcze trakie pytanie jakie powinno być ciśnienie na cylindrze w silniku 2.0 2E 115 KM
powiedzmy książkowe i takie przyzwoite? Bo to zrobię w pierwszej kolejności zmierzę ciśnienie i będzie wiadomo z grubsza co dalej
co do mojego dziwnego dzwieku!!!!!------------po sprawdzeni oleju i dolaniu mu 350ml teraz jest max poziom na bagnecie dziwne dzwieki ustaly w sekundzie!!!
Witam! mam problem, mianowicie, gdzies z okolic pokrywy klawiatury przy paslu rozrzadu z silnika wydobywa sie dziwny dzwiek (jakby rozwalone łozysko) klekocze, myslalem ze to napinacz rozrzadu bo sie nioslo i został wymieniony, na warsztacie mi raczki rozłozyli i nie wiedza... musze przejechac 300Km i boje sie zeby mi tam nic nie jebło...
masz kolego walniety popychacz. tez to przerabiałem. wlej mu uszczelniacz do silnika to troche pomoze. Ale jak dojedziesz to kup komplet popychaczy i je wymien bo szkoda silnika
to ja mam jeszcze pytanie w sprawie dziwnych dzwiekow.
moja vento chyba mysli o turbo hehe i proboje nasladowac je...
tzn kolo 2tys obr slychac jakis pisk tak jak rosna obr, tak to sie nasila i raz to jest raz nie... kolega sie smieje ze mewa mi wpadla pod mache i teraz ja mecze hehe
_________________ GRUPA WIELKOPOLSKA
VW Vento- pracuje tu 90 Koni i.............Jeden Osiol :-D
sprawdz naipiecie paska rozrzadu, bo moze byc przy mocno i wyje pompa olejowa, i oczywiscie kolejnie alternator, pompa wody a na koncu pompa wspomagania, to tylko 3 paski łatwo sprawdzic
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum