Jeszcze takie cus znalazłem: http://moto.allegro.pl/it...imatyzacja.html
ale nie podobaja mi sie na dole tylne drzwi po stronie pasażera, oraz tylny zderzak, jakby był pomalowany z koloru czerwonego, bądź to tylko lakier został z innego auta. No i tak śmieszna z tyłu naklejka po lewej... ciekawe, czy pod nią nie kwitnie coś?
Z Golfem będziesz miał tą samą bajkę co z Vento. Jak już nie ma wykwitów to nie długo się zrobią i tak czy siak coś trzeba będzie poprawić. W twoim przypadku kupno mk3 to wedle staropolskiego powiedzenia "zamienił stryjek siekierkę na kijek" Jak zdecydowałbyś się na taki samochód to szukaj Ventyla z końca produkcji w TDi i będziesz zadowolony, po co zmieniać ładnego sedana na brzydszego hatchbacka
A widzisz....źle sie do tego zabierasz....szukaj furki która nie była w ogóle robiona
Tygrysisko napisał/a:
esteś na forum od kilku lat....wiesz jakie wady i zalezy mają venta.....szkody by było nie skorzystac z tej wiedzy...
święta prawda. tak też właśnie teraz szukałem pod tym kątem, bu tu mógłbym zabłysnąć.
Bartek napisał/a:
Z Golfem będziesz miał tą samą bajkę co z Vento
Bartek napisał/a:
ak zdecydowałbyś się na taki samochód to szukaj Ventyla z końca produkcji w TDi i będziesz zadowolony
Tygrysisko napisał/a:
lepiej kupic vento i konkretnie o nie zadba.
Odradzacie golfa, na rzecz venta, a przecież ro jedno i to samo, tyle, że sedan, a do HTB.
Szukałem venciaków i nic porządnego nie ma. Co też nie znaczy, że ten golf, co znalazłem ma byc idealny. Za daleko nawet, bym mógł tam podjechac i zobaczyć
spyro napisał/a:
Może poszukaj jakiejś Bory...
marzenia...
Ta polóweczka była fajna... Ale coś nie ciekawie się zapowiedziało, bo przy rozmowie telefonicznej z właścicielem odniosłem wrażenie, że jakby cos chcial ukrywać, kręcić... mało rozmowny był...
Na Borę mnie nie stac już. te 14.5, 15 tysięcy to max.............
Będę dalej szukać...
Moja propozycja: szukac zadbanego audi 80. Pomimo starszego rocznika ten samochod ma OCYNK i jak nie byl bity to ruda go nie wezmie jak Vento czy gofra.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Tylko ten silnik to ani dynamiczny ani ekonomiczny. Jeździłem kiedyś Golfem IV z tym silnikiem i rewelacji to nie było a spalanie po mieście ponad 9 litrów
sebastian napisał/a:
Odradzacie golfa, na rzecz venta, a przecież ro jedno i to samo, tyle, że sedan, a do HTB.
Skoro chcesz pchać się w te samo "bagno" to na tym forum chyba każdy napisze Ci żebyś brał Vento. Tu nie chodzi o to że ktoś Ci napisał bierz Vento bo jest najlepsze tralala. Pokazałeś ogłoszenia Golfów, więc doszedłem do wniosku że chcesz kupić Golfa a wiadomo że skoro Golf to to samo co Vento a Vento ładniejsze to nad czym tu się zastanawiać
Za 14-15 tys zł można kupić już fajną Ibizę II FL w TDi, jak chcesz małe i oszczędne autko to myślę że nie był by to głupi pomysł
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-07-21, 15:47
Gavel napisał/a:
Andrzej no co Ty... Jakbyś szukał samochodu w tym przedziale cenowym to wybrałbyś borę z tego ogłoszenia??
no jasne, że ja bym nie wziął z takim silnikiem, ale ja duży i gruby jestem to muszę mieć większy silnik w furce
Poza tym człowiek się starzeje i zmienia się zdanie z wiekiem, kiedyś byłem przeciwnikiem diesla a teraz... Ale 1,4 75 km bym nie wziął - to była jedna z niewielu Bor za cenę do 15 tys zł. Fajniejsze z dieslem to już trzeba ponad 20 tys dać.
1.4 do Bory... hahahah to chyba 1.9D jezdzi lepiej w Vento
Do Bory to by pasowal 1.4 ale TSI
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Tak, ma ocynk. Ale trzeba szukac takiego b4 bo b3 mialy bak za tylna kanapa, a b4 juz pod podloga.
Ze tez wczesniej nie pomyslalem o 80tce bo bym ja wybral zamiast Vento. Troche klocek i slabo jezdzi ale klima bylaby, zero rudej a i moznaby bylo tego 1Z i tak przerobic
no bo co tu narzekać, goły diesel, mały silnik, mały samochód to i spalanie będzie małe. Nie ma się też zbytnio co tam psuć. Warto za ta kasę? Ta cena 11 tysi to jest z opłatami. Wersja z włoch to jest.
z SDI nie poszalejesz zbytnio ale po chipie da sie wykrzesac z tego cale 75KM czyli 7 wiecej. I dodaj dwojke z przodu w przebiegu
Ostatnio zmieniony przez bradley 2009-07-22, 23:36, w całości zmieniany 1 raz
Nie kupuje auta na wyścigi, tylko szukam oszczędności.
Fakt, że nie będzie to rakieta, ale przynajmniej może mało spali tej ropki...
bradley napisał/a:
I dodaj dwojke z przodu w przebiegu
Ja na przebieg w ogóle nie patrzę, szukając ogłoszeń, bo wiem, jak jest...
lwomati napisał/a:
mi osobiście za 11 takie cuś nie podchodzi
No wiem, bo nie każdy by kupił babskie auto i jeszcze z takim gołym silnikiem.
Mi silnik zbytnio tez nie podchodzi, bo za małą ma moc, ale coś za coś...
No wiem, bo nie każdy by kupił babskie auto i jeszcze z takim gołym silnikiem.
Moze Lupo? 1.7SDI albo 1.2 TDI
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2009-07-23, 13:26
spyro napisał/a:
Przemek z Anią mają właśnie 1,9 SDI
a nieprawda bo nie mają ani S ani I tylko zwykłe D
Ale i tak dobrze się zbiera - do codziennej jazdy głównie po mieście taki silnik w takim autku w zupełności wystarczy a jak na trasie nie masz zamiaru przekraczać 150 to też nie ma co się martwić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum