_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Poznajesz po osobach czy tak po ścianach. Bo po ścianach to w Gdańsku też takie są
Wiem bo kumpel opowiadal o swoich kolegach, ktorzy ukladali ta sciane w akademiku Piast. Z reszta mozna wpisac sobie w youtubie "piast puszki"
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Silnik: 1.9 Td 55Kw Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 809 Skąd: Litwa, Wilno
Wysłany: 2008-12-03, 22:40
z kumplami pilismy piwko 3 litry o z takiej wierzy :
naprawde suporewa to jest rzecz zapraszam do litwy na poprobowanie czegos takiego
_________________ 1st. auto IZ Combi 1.5 benzyna white 85r. - Dead
2nd. Opel Ascona 1.6i GLS silver sedan 87r. - Almost Dead
NOW!!! VW Vento 1,9TD AAZ GL Blue Metalic FOREVER!
Silnik: 1.9 Td 55Kw Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 809 Skąd: Litwa, Wilno
Wysłany: 2008-12-03, 22:43
w bance i my mamy takiej 5litrowej i kranik daja ale to nie to a tu w kawiarni takie cos przynosza i wyglada naprawde niezle
Wysłany: 2008-12-03, 23:10
prosze na wiosne-lato czekam klubowiczow z mila checia wiem fajny domek przy jeziorku, pokarze najfajniejsze miejsca litwy
P.S. po Wielkanocy pojade chyba do krakowa moze jet tam klubowiczow?
Ostatnio zmieniony przez Fable 2008-12-03, 23:10, w całości zmieniany 1 raz
Z takiej wiezy pilem w Krakowie w CK browar. Fajnie to wyglada i mozna sobie samemu polac bo jest kranik. Chociaz na Ibizie tez sobie lalem sam w pracy A to svyrtus to jakies dobre jest?
Wysłany: 2008-12-03, 23:12
Svyturys to najlepsze moim zdaniem piwo litewskie naprawde jakosciowe i ma duzo nagrod w europie juz gdzies dawalem linka do piwa tego naprawde super, to bylo ciemne piwo o mocy 5.2-5.4 cos takiego a jest i swiatle i niefiltrowane no rozne jest
Moze kiedys sie wybiore na jakas wycieczke krajoznawcza. Najdalej na wschodzie to bylem w Kijowie
Nie obrażaj kolego piwoszy z zachodniopomorskiego
Bosman to wieloletnia tradycja i dwie wersje (kiedyś trzy), czerwona i zielona.
W wersji czerwonej (słabszej) 5,7%
Ja tam jak widać po fotkach Tyskie preferuję. Wareczkę Strong też lubię od czasu do czasu wypić. Czasem skuszę się na Harnasia czy Tatrę albo ewentualnie Żuberka ale tylko z butelki bo z puszki szybko się wygazowuje i jest ohydne.
A z lokalnych jest niedaleko Gdańska taki browar co się Amber zowie. Swojego czasu jak sąsiad jeszcze tam pracował to skrzynkami przywoził takie piwko jak Amber Red
Rozlewali je wtedy między w butelki 0,33 ale takie niskie i pękate - nazywaliśmy je granaty Oj piło się tego sporo kiedyś.. Szkoda że chyba już go nie produkują
Ale sentyment do browaru został i czasami zaszaleję i kupię sobie od nich jakieś specjały:
np. Żywe - niepasteryzowane i bez konserwantów, całkowicie naturalne!
lub Koźlak - mocniejsze i ciemniejsze piwko typu bock
Się rozmarzyłem... Chyba się z pracy dziś szybciej zerwę i po drodze do domu sklep odwiedzę
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2008-12-05, 13:30
U nas okoliczni smakosze te małe Ambery to "młotek" nazywali. Pewnie dlatego że dobrze w łeb waliło. Ja to raz posmakowałem i jakoś mi nie podeszło. Teraz browar Amber wymyślił coś dla Kaszubów, piwko nazywa się "Remus" Widziałem już w naszym wiejskim sklepiku ale jakoś nie mogę się przemóc żeby spróbować, może dzisiaj sobie kupię jedno
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2008-12-05, 13:46
cinek82 Remusa nie piłem ale wydaje mi się że widziałem w sklepie ostatnio. Spróbuję dziś wieczorem go namierzyć
A ile to ma voltów i w jakiej mniej więcej cenie?
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2008-12-05, 14:00
U nas na wiosce chyba jest po 1,85 czy jakoś takoś. Jedno na próbę wezmę, chociaż za produktami Ambera nigdy nie przepadałem, ale spróbować można A voltów ma... nie wiem ile ale jak dzisiaj go sobie gulnę to opowiem wrażenia
Pany a ja sie ostatniego czasu racze takim:
to akurat zdjęcie tego najlżejszego ma tylko 3.8% jest ciemne i smakuje jak mocniejsze karmi moja żonka w nim gustuje
Ja wole jasne co ma 4.6% jest delikatne w smaku niczym nasza PERłA w zielonej butelce a co najważniejsze głowa po nim nie boli
fińskiego piwska sie nie czepiam bo ohydne jest ,a łeb to mało nie pęknie po nim
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Ostatnio zmieniony przez krzeszak 2008-12-05, 18:49, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2009-01-08, 17:12
eh... troche nie na temat. czyli to co z kumplami pilismy nie jest piwo, ale to jest polski produkt przywieziony z polski )) oto wczoraj pilismy:
to juz jest offtemat ale, glownie ze polski produkt! dzisiaj wieczorem wo dopiero wrocilem
Żóbróweczka nie jest zła, do tego soczek jabłkowy i wchodzi jak mleko Wracając do tematu to wielu osobom pewnie podpadnę ale ja piwa nie pije, nie lubię a wręcz nienawidzę jego zapachu Za gówniarza strasznie się strułem piwem i od tamtej pory mam awersję do tego napoju
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum