do jednego wzmaka styknie ci kondi 1 FARAD np firmy TOXIC , kondi jest potrzebny gdyz trzyma napiecie na wzmaku podczas uderzenia basu i szybko sie laduje , no wzmak jest oki
Ostatnio zmieniony przez lesny1982 2008-11-17, 11:17, w całości zmieniany 1 raz
a czy sa głosniki dostosowane do venciaków tzn 16 w drzwi zeby zadnych dystansów nie konbinowac - no i firmowe rzecz jasna? słyszł ktoś widział takie cos?
powiedz kolego najpierw ile masz hajsu na wszystko. potem bedziemy wybierać to co najlepsze w tej kasie
PS. Leśny a myślałeś nad peerlessem? + do tego monoblok nie widze sensu pakować do vento więcej jak 1 porzadny głośnik basowy na porządnym wzmaku i kablu, no chyba, że 2 z czego każdy bedzie grał w innych zakresach http://cgi.ebay.pl/PEERLE...1742.m153.l1262
Ostatnio zmieniony przez 100P 2009-01-10, 00:33, w całości zmieniany 1 raz
chodzi mi o głosniki w drzwi -tylko dobre -bo jakos nie mam ochoty pakowac w ten bagażnik rzadnych cudów -ani ciac półki tylnej - szukam takich dedykowanych wlasnie -zeby to skromnie wygladało -a orginalne sie wypierdziały juz - myśle ze za 150zł ładna parka by już była:)
za 150zł masz "ładną" parke ale z tylko wyglądu praktycznie każdy głośnik 16,5 cm ci wchodzi w drzwi także nie trzeba zadnych dedykowanych. a jak chcesz żeby to grało niestety ale muszą być pod spodem dystanse mdf + maty. oczywiście boczek po tym wygląda normalnie tak jak przed przeróbkami. zmienia sie jedynie to co pod nim.
100P -skoro znasz temat -polec mi taki zestaw w okolicach dwóch stówek ?
i co by brzmiało naprawde porządnie - juz bez ograniczen z kasiurka;p -cały czas mówimy o głosnikach w drzwi oczywiście:)
żeby to zagrało. musisz wstawić dystanse mdf i zrobić wygłuszenie całych drzwi. następnie najlepiej zakpić zestaw separowanych głośników 3 drożny z tym, że coś dobrego to się wtedy zaczyna od 600zł. może być hertz esk 165L- 3 way miałem okazje słyszeć bo sam zakładałem u kuzyna. gra bardzo dobrze, i energicznie. coś takiego
wtedy w drzwi pakujesz te 16stki, w podszybie średniotonowe 10tki a w slupek tweetery.
Poza tym lepszy będzie hertz z serii hsk z tym, że to juz sporo więcej kosztuje. nastpnie jakiś
MBquart. słyszałem że Powerbass jest niekiepski i w stosunku cena/ jakość grania- ponoć wychodzi bardzo dobrze.. są napewno lepsze zestawy, i będzie ich multum ale jaka kasa a podejrzewam, że nie chcesz mieć nagłosnienia wartego tyle co te auto. generalnie nie schodziłbym z samym przodem poniżej 250zł. jakbym miał zakładać u siebie i miałbym kasę to bym sie nie zastanawiał i wziął te hertze
O zestawach odseparowanych 3 way nie slyszalem A to w Vento tam w desce rozdzielczej sa jakies glosniki? Bo maskownice sa, ale z lewej strony bardzo duza a z prawej malutka.
Mialem Powerbass 2XL-6C i gralo pod wzmacniaczem bardzo dobrze, bas byl miekki i cieply, soprany nie powodowaly ze krew z uszu leciala. Problem okazal sie inny. Pod wplywem wilgoci w samochodzie i wibracji odkleila sie oslona przeciwpylowa w membranie i lekko wybrzuszyla sie przy laczeniu, a w jednym glosniku membrana odkleila sie od gornego gumowego resora. Nawet w Essie tego nie naprawia bo powiedzili, ze nie sprowadzaja zestawow naprawczych do glosnikow. Generalnie nie wiem co mam robic, bo glosniki sa dobre tylko membrane trzeba wymienic, a nikt tego nie chce sie podjac : /
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
O zestawach odseparowanych 3 way nie slyszalem A to w Vento tam w desce rozdzielczej sa jakies glosniki? Bo maskownice sa, ale z lewej strony bardzo duza a z prawej malutka.
Mialem Powerbass 2XL-6C i gralo pod wzmacniaczem bardzo dobrze, bas byl miekki i cieply, soprany nie powodowaly ze krew z uszu leciala. Problem okazal sie inny. Pod wplywem wilgoci w samochodzie i wibracji odkleila sie oslona przeciwpylowa w membranie i lekko wybrzuszyla sie przy laczeniu, a w jednym glosniku membrana odkleila sie od gornego gumowego resora. Nawet w Essie tego nie naprawia bo powiedzili, ze nie sprowadzaja zestawow naprawczych do glosnikow. Generalnie nie wiem co mam robic, bo glosniki sa dobre tylko membrane trzeba wymienic, a nikt tego nie chce sie podjac : /
w podszybiu sa cykawki oslony sa rozne ale glosniki te same a co do membrany sam se zrob ja robilem do basowek kiedys z jakiejs szmaty niby lepszej i dzialal normalnie
O zestawach odseparowanych 3 way nie slyszalem A to w Vento tam w desce rozdzielczej sa jakies glosniki?
powinny być tweetery no chyba, że ktoś je wyciągnął albo nie było w serii. to, że maskownice różnią się wielkością akurat tutaj nie ma żadnego znaczenia można tam zapodać średniotonowe głośniki z zestawu 3 way. te powerbassy jakby były sprawne to powinny dobrze zagrać w mdfie i przy wygłuszeniu. ale jeśli chodzi o naprawę to Ci nic nie powiem. bynajmniej nie wiem jakim cudem się te głośniki porozklejały.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum