polecam te sprezynki, nie drogo i jak widac na zdjeciu ladnie mi wyciagnely auto http://www.allegro.pl/ite...wzmocnione.html
chyba ze potrzebujesz czegos bardziej firmowego...
babyy82, jeśli chcesz to ja mam u siebie sprężyny na tył....jak założysz to gwarantuję że będzie niżej.....to zwykłe sprężyny (ale niskie) i mogę oddać
hehe dzieki ale tyl uwazam ze mam na idealnej wysokosci i nie chce go ruszac tylko przod posadzic trzeba.
Cytat:
A tak poza tym to ważne abyś przód odpowiedni dorwał....chodż i na przodzie da sie regulować wysokość....z tyłu to już pikuś....możesz mieć nawet i -80...dorobisz sobie dystans pod kielich np 40mm i z -80 zrobi się -40
A ten pomysl jest dobry. Na to nie wpadlem ale faktycznie mozna wrzucic sportowe na tyl i wyregulowac dystansem:) A dystans wiem jak zrobic bo juz dawno dawno temu jeszcze chyba pod koniec lat 90 takimi dystansami podnosilismy tyl u ojca w Ventce
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2009-04-26, 23:06
buli1108 napisał/a:
polecam te sprezynki, nie drogo i jak widac na zdjeciu ladnie mi wyciagnely auto
ja mam tej firmy tylko nie wzmacniane i nie mogę o nich powiedzieć nic dobrego ale też i nic złego. Wiec jeśli nie masz dużo forsy a musisz zmienić.........
ktoś już kupił. Ale cena coś za niska. Może to był towar co spadł z tira
No to ja je w koncu kupilem. Nie wiem zobaczymy co to bedzie.
Opinie czytalem na necie i nie powinny byc najgorsze tylko ta cena dziwna.
Koles pisal ze od nastepnego miesiaca bedzie juz normalna cena.
Jak nie kupilem cegly za 100 to moze bedzie dobrze:P
A ja jestem po zmianie i teraz rewelka stoi. Moze troszke nisko ale wyjdzie w praniu w kazdym razie sprezyny za 100PLN okazaly sie nowe i dobre wiec jestem zadowolony. Wieczorem jak odzyskam zdjecia wdstawie tu jak wygladal przed zmiana i po
Przed zmiana odleglosc kola od rantu blotnika byla okolo 8 cm z przodu i 7 z tylu a przedni zderzak stal 15cm nad ziemia.
Po zmianie odstep kola z przodu 4cm tylu 6,5 a zderzak 11cm nad ziemia.
Trzymanie w zakretach na + twardosc przodu troszke twardsza ale ok tyl sporo twardszy co idzie lekko na -, calosc sztywniejsza i na wybojach jest okolo 20km/h mniej za to po gladkim bajka
Oglonie jestm zadowolony zwlaszcza ze te pieniadze
ps. podaje linki do zdjec bo jak chcialem wkleic jako obrazek to nie wyswietlily sie :/. Jak ktos umie niech zmieni albo powie jak wstawic.[/list][/code]
_________________ VW VENTO 1.9GTD 94r.
Ostatnio zmieniony przez babyy82 2009-05-11, 21:48, w całości zmieniany 2 razy
Nie chcialem jakiejs duzej gleby bo wiadomo ze samochod ma jezdzic a nie sie slizgac:P Chodzilo mi tylko zeby go ladnie ustawic i to sie udalo i to tez dzieki tobie tygrysie Dzieki za podsuniecie pomyslu z regulacja tylu bo po zmianie wymagala korekty
Co chodzi o przod to tez chciałbym go obnizyc bo jest za wysoko jak dla mnie. Zastanawiam sie nad sprezynami sportowymi -60/-40 + zwykle amorki Bilstein a jak tyl dalej bedzie za nisko to wstawie dystans pod kielich. Czy te sprezynki nie skroca zywotnosci amorkow?? Czy lepiej cale sportowe zawieszenie i wtedy ewentualnie dystans?? Co o tym myslicie??
Jak dla mnie to tez 60 na seryjne amory to za duzo. Ale przy takim zestawianiu juz nie musialbys dystansu na tyl wkladac raczej.
Ja zalozylem sprezyny 40/40 tez na blisteina ale tyl byl za nisko i dalem dystans 20mm. Efekt masz wyzej.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-05-14, 17:54
piotrekb90 napisał/a:
P.s. gdzie ewentualnie mogliby mi zrobic ten bajer z dystansem pod kielich??
Jeśli będziesz sam wymieniał sprężyny to sam możesz to zrobić.....a jeśli sprężyny założy jakiś majster to przecież wrzucenie dystansu nie będzie dla niego problemem.
znajdz kawalek rury grubosciennej o srednicy wewnetrznej 40,5 - 41,0mm i sam sobie przytniesz ile bedzie ci potrzeba.
Radze tylko najpierw zlozyc caly tyl i postawic go na kolach, potem pomierzyc ile chcialbys podniesc i dopiero dociac odpowiedni kawalek i poskladac jeszcze raz.
Ja chcialem troche szybciej i za malo ucialem wiec roboty bylo 2x tyle.
Miał ktoś styczność z tymi sprężynami http://moto.allegro.pl/it...9_97_35_30.html
Pomóżcie bo kończą mi się pomysły jaki zawias zastosować w mojej ventce....Ogólnie to chce tył wyżej niż przód a jak efekt nie będzie taki jak chce po założeniu samych sprężyn to dołoże dystans....
Jak chcesz opuścić autko i mieć przód niżej niż tył to musisz dać co najmniej 60/40, wtedy będzie powiedzmy zadowalający efekt, przy różnicy 5mm między przodem a tyłem będzie to praktycznie niewidoczne.
Ja dalem 40/40 i orginalnie stal mi rowno przod i tyl wiec dalem 2cm dystansu na tyl i jest ok.
Przy glebie 40 juz praktycznie mozna zapomniec o kraweznikach a przy 60 to napewno no i amorki juz przy 60 dostana raczej.
Kup sobie jakies 40/40 i tyl wyreguluj dystansem tak zeby ci pasowalo.
Kazdy producent inaczej siadzie mimo ze kazdy bedzie niby mial 40/40 a do tego ile ci siadzie zalezy tez troche od amorow.
Jak chcesz miec pelna kontrole nad ustawieniem samochodu to kup gwint i po sprawie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum