Arcaj, serwer jest opłacony. Nie ma sprawy możemy przenieść serwer ale to się będzie wiązało z opłatą roczną. Temat był poruszany wielokrotnie. Ja mogę płacić mi to nie przeszkadza.
wiem zdaję sobie z tego sprawę że tak będzie(nic w Polsce nie ma za darmo za wszystko trzeba płacić ) Na szczęście teraz wszystko działa i znowu mamy forum żeby było tak dalej
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-12-01, 22:52
Pany, była jakaś awaria ale powinno wszystko być już OK.
Odnośnie serwera to forum stoi w dużej i znanej firmie hostującej wiele "dużych" serwisów, kosztuje to całkiem sporo przy ruchu jaki generujemy. Już w tej chwili daje mi to po kieszeni, oczywiście fajnie by było mieć dedykowany serwerek ale to kosztuje kolo tysiaka miesięcznie, także nie na moją kieszeń panowie - pamiętajcie, ze wszystkie opłaty ponoszę sam z własnej kieszeni, również 3 domenki które posiadamy.
Arcaj, kiedyś rozmawiałem na ten temat. Tylko zauważ jedną rzecz. Nie wszyscy zapisani będą wnosić opłatę, bo najzwyczaj w świecie nie jesteśmy w stanie ich do tego przymusić. Rozważaliśmy wydzielenie działu i tematów dla osób, które wniosły opłatę... ale... to jest forum publiczne.
Lwomati to ja się z Tobą zgadzam. Kto może niech wpłaci zawsze będzie spyro mniał mniej. Jest nas dużo i niech każdy odłoży mniej wiecej 10 zł czyli trzy piwa w miesiącu 10 zł to nie dużo
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-12-02, 11:37
Właśnie dlatego wziąłem to na swoje barki, żeby nasze forum zawsze było publiczne i darmowe, żeby nie robić zamkniętych działów itp. Myślę, że to jest właśnie fajne, że jesteśmy otwarci na wszystkich i każdy po darmowej rejestracji ma dostęp do pełnych zasobów naszego forum.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum