jak kupowałem rodzicom radio do paska b4 to kupiłem Kenwooda i powiem ze sprawuje się fantastycznie. Teraz się meczę ze SONY
P.S żadne z rad nie działa moje pytanie czy będzie miało istotny wpływ jak używał płyty CD-RW?
Jak mam muzykę nagraną na formacie mp3 to licznik idzie, ale muzyka nie gra. Czyli nie odtwarza mp3
to radyjko nie ma mp3
Ostatnio zmieniony przez lesny1982 2009-06-26, 16:37, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2009-06-26, 19:17
Witajcie sorka ze sie tak podlacze pod temat ale mam jakiegos tam philipsa w aucie i tez mi nie czyta plyt moze ktos objasnic jak wyczyscic laser w radyjku bo zielony jestem
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2009-06-26, 19:55
No nie nie jestes sam dodam tylko ze jak radyjko jest cieple to odtworzy 5 pierwszych piosenek wiem ze i tak musze wymienic radyjko ale narazie nie mam na to funduszu wiec musze sie zadowolic tym co mam
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Silnik: w planach Pomógł: 17 razy Wiek: 45 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 943 Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-06-26, 19:56
co do czyszczenia lasera to nie używać tych płyt bo rysują soczewkę, ala środki do czyszczenia często powodują zamglenie soczewki co też powoduje brak odczytu
Arcaj, jak możesz sprawdź jak się CD zachowuje na orginalnej płycie Audio, jeżeli będzie działać bez problemu to oznacza że problem jest w nagraniu płyty
co do nagrywania to tak jak koledzy wspominali:
1)nagrywanie z jak najmniejszą prędkością
2)kupić pewną płytę
3)zamykać sesję przy nagrywaniu
4)najlepiej nie tworzyć folderów na płycie, poprawia to odczyt danych
Płyta oryginalna dobrze się odczytuje(widać to na filmie)
1) płyta jest nagrywana z prędkością x10
2)kupiłem nową płytę "Verbatim" CD-RW
3)zamykałem sesje przy nagrywaniu
4)nie tworzyłem folderów w zasadzie nigdy nie tworze jak wiem że to ma iść do samochodu
Możliwe, że twoje radyjo nie czyta płyt CD-RW. musisz kupić i nagrac na CD-R. Jeśli w ogóle czyta mp3, jak już ktoś wspomniał. Spróbuj znaleść dokładny model tego radia to sie psrawdzi to, bo tak można szukac przyczyn wiele i się głowić, a szkopół może tkwić w tym, że po prostu twopje radyjko nie czyta płyt rw i empetrójek...
No to jak, ma te mp3 czy nie ma? Skoro nie posiada, to wiadomo, że nie będzie grać i wyskoczy błąd, albo nic nie będzie. Bo jak widać z filmiku, to płytki audio ładnie bierze, a tylko z mp3 ma problem...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum