Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-01-26, 19:59
sebastian napisał/a:
Moje
Vento
coś ci isę link sypnął...
kovval napisał/a:
no zebys sie nie zdziwil przypadkiem
Jeśli CI zależy to dojdzie, po pierwsze ak bardzo ci zależy na czasie a gościu ma knto w innym banku niż ty bierzesz za pobraniem, kolo wyślę ci tego samego dnia, na drugi masz w domu. Ja mam konto w mBankum więc zazwyczaj większość Allegrowiczów też ma w mBanku (pierwszy elektroniczny, więc internauci masowo otwierali w nim konta parę lat temu) i wtedy przelew idzie w czasie rzeczywistym, czyli wysyłając przelew jest on od razu na Twoim koncie.
Na Allegro handluje i kupuje od dawien dawna przejechałem już ze 3 konta (:-)) i rzadko zdarzało mi się żeby coś szło długo (nie liczę strajków poczty ostatnio), aha no i jest jeden wyjątek: GAVEL, do którego przesyłki zawsze idą tygodniami
Ogólnie, ja wszystko wysyłam oraz jak kupuje to dopłacam do priorytetu, i zazwyczaj mam na drugi dzień, no chyba ze gościu ma konto w innym banku, więc wtedy przelew idzie 1-2 dni.
Zaś najlepsi są Allegrowicze co wpłacają kase na poczcie i oczekuję przesyłki na drugi dzień, wtedy mnie nerwy łapią, bo jak wiadomo kasa z poczty potrafi iśc nawet 2 tygodnie, minimum to 4 dni, ale zdarzyło misię to raz, zazwyczaj ponad tydzień sukinkoty obracają ta kasą...
Reasumując, niema problemu z wysyłką 24 h, jeśli od razu zrobi się przelew, bądź poprosi o przesyłkę za pobraniem jest 95% szans na to że na drugi dzień masz ją u siebie...
ja zamówiłem za pobraniem, zamówiłem też i lusterko prawe całe, bo jak się okazało, mam uszkodzone coś z mechanizmem, jakimiś wnętrznościami, także by silniczek sie obracał, ale lusterko nie, i tego niby by nie dało zrobić, a lusterko za 70 złotyszy... ciekawe czy jutro dostane
no u mnie obrazek sie wyswietla jak kliknę...
może teraz...:
Jescze jedna sprawa... mianowicie, potrzepuję mocowanie żarówki do kierunku w przednim zderzaku, bo gdzies wyleciała, pytałem sie jednego goscia na allegro to mowil, ze nie bezie pasowac do venta, bo to niby w ogole nie od zderzaka... po sklepach tego nie mają, a u nas nigdzie zadnych czesci nie mozna dostac po szrotach..., nawet tej oprawki, mocowania zarówki
_________________ Zielony borowik...
Ostatnio zmieniony przez sebastian 2007-02-19, 18:27, w całości zmieniany 1 raz
no tak on wygląda z bliska, no jest pęknięty, ale ta dokładka ma się dobrze, jest pęknięta w jednym miejscu, ale nie od tego, tylko ktos kiedyś zachaczył o krawężnik, podobnie jak ma Jaca da się to zespawać i będzie gicior, ale ze zderzakiem raczej nie...
_________________ Zielony borowik...
Ostatnio zmieniony przez sebastian 2007-02-19, 18:28, w całości zmieniany 1 raz
jeszcze potrzebowalbym oprawke zarowki w zderzak przedni pod kierunkowskaz. tu jest: http://allegro.pl/show_it...2+wys%C5%82any. ale gosciu mi napisal, ze do venta nie bedzie pasować... ez kurcze nigdzie u nas ni mają tego ustrojstwa...
te zdjęcia do zrobie, jak odbiore auto od mechanika, lakiernika, co mi go doprowdza na picus glancuś a kierunki, owszem, kupiłem nowe, komplet, ale bez żarówek i oprawek, kurna... ( a nie wiedzialem, ze to nie bedzie w komplecie) po incydencie, jedna mi wyleciała, i tego nie moge nigdzie skąbinować
ja bym ci dal w prezencie nawet , ale czekam za clarami wiec narazie sam nie mam czego wsadzic .
sam rozumiesz .
ale gdybym juz dostal cleary to co innego .
bym ci je dal . hehehe. znaczy wyslal bo z torunia do zar to kawaleczek maly stary jest hehe . pozdro . to daj znac z ta lotka .
[ Dodano: 2007-01-28, 22:54 ]
podzderzakiem znaczy .
No więc ta dokladka jest po obu stronach pęknięta, z jednej mniej, z drugiej więcej, ale może da się to zespawać
prawie wszystkie częsci już mam do autka, tylko sie okazało, ze potrzebna jest belka (wzmocnienie zderzaka przednie), Na allegro znalazlem dwie, i co Wy o nich myślicie, która się opłaca?: http://www.allegro.pl/ite...d_orginal_.html
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-01-31, 11:44
sebastian napisał/a:
co Wy o nich myślicie, która się opłaca?
Powtóze to co pisałem wcześniej, lepiej kupic oryginalną używkę niż nowy zamiennik nie wiadomej produkcji.
Ogólnie widzę ze staniało to na maxa, jak ja wjechałem w Malucha parę lat temu to za samo wzmocnienie zapłaciłem prawie 500 zł, a tu stówka...
Dzwoń do tego kolesia co ma używkę, dopytaj czy na pewno oryginalna no i targuj się, że nówka kosztuje stówę to ile on chce za tą co ma na sprzedaż. Może wyrwiesz za 50 zł, a nawet jak nie t bierz oryginalną, nie podróbkę.
dzięki, już zadzwoniłem i złożyłem zamówienie za dwa dni powinno, jak mówił, dojść. Mam nadzieje, ze to juz ostatnia częśc, jaką musze kupić, bo co chwila cos musze dokupować...
stówę, nie chciał spuścić... A przy okazji powoli odkrywam czarną przeszłośc swojego samochodu... kiedyś też miał ładnego gonga, z tyłu mu się oberwało, z przodu, ponoć podłużnica dostała, niedktóre elementu z przodu po gongu nie pasowały na swoje miejsca, więc zostały na stałe przyspawane... masakra. kabelik do halogenow mialem podłączone, wszystko by dzialalo pięknie, gdyby nie jakiś idiota, który wyciągnął włącznik świateł i wstawił zwykły, kurna romana !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum