Vin-u jeszcze nie sprawdziłem, ale według mnie masz CL, bo masz boczki od CL, manualne lusterka, po 95 roku GL miały lakierowane całe zderzaki a ty masz góry czarne.
Ale dziwną sprawa masz 97 rok a kierunki prostokątne w błotnikach, które były do końca roku 95. Deskę masz miękką czy twardą?
Silnik: 1.9 TD
Wiek: 30 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 14 Skąd: mam pieniądze na paliwo?
Wysłany: 2014-10-19, 09:50
Na bank jest to wersja CL (mam takiego samego ). A błotnikami bym się nie sugerował, bo zapewne były wymieniane. Ot poprzedni właściciel albo miał stłuczkę, albo były już tak pordzewiałe.
Chociaż trochę dziwnie z tymi wersjami, kumpel miał na klapie glx a też miał czarne listwy i góry zderzaków, jego ventka prawie full wypas, brakuje grzanych dup i tempomatu.
moja wersja dość uboga więc może to jednak cl. Mam na oku znaczek w dobrym stanie i się na niego zdecyduje. Do tego TDI o kolegi z forum i będzie gites. Dziękuje wszystkim za pomoc i podpowiedzi
TigerZary, tak z wyglądy z zewnątrz się troszkę przyjrzałem Twojemu autku - bardzo ładnie się prezentuje - moje, jak widzisz, trochę brudne, a kolorek mamy taki sam
Miałbym więcej czasu, to bym zaczekał na Ciebie...
Dziś było troszku pastą tempo potraktowane i nieco nabrało blasku. ALe niestety wyszły mankamenty powłoki lakierniczej i blacharskiej. Ale fakt ludzie się oglądają na auto
Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 5 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2013 Posty: 653 Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-10-20, 11:00
Nie chcę Cię martwić, ale pastą Tempo to akurat zbyt wiele nie zdziałasz. Namachasz się, a efekt będzie do pierwszego pożądnego mycia. Później wymyjesz pastę i będzie praktycznie tak samo
Pozatym pasta tempo nie polerujemy auta, nawet nie wiesz ile mikrorys narobiles
Napewno nie więcej niż było, więc się nie martw. Na wiosne chce porobić trochę blacharkę to polerka mechaniczną się zajmę, ale to z kolegą musze sie zgadać bo ja nie posiadam
Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 5 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2013 Posty: 653 Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-10-20, 16:21
vwjanekvento, ma rację i to wyjdzie jak umyjesz auto (nie wodą, ale chemią która je odtłuści i wymyje resztki pasty - np. przy następnym ręcznym myciu auta dodaj do wody z szamponem trochę ludwika). No chyba, że masz sporo szczęścia to nie będzie różnicy. Tak czy inaczej pastę wyrzuć bo szkoda lakieru i Twojego czasu.
Jeżeli zaś chcesz efekt na szybko to zakup sobie jakies dobre AIO (np. Cherry Glaze). Niektóre woski też Ci zakamuflują część drobniejszych rys a przy okazji dadzą ochrone.
Dziś byłem pod szczecinem. Dzięki hotdriver za minispota oraz pogawędę. Kolega odebrał Cię jako pozytywnie nakręcony na ventkę, a to chyba komplement. Oto jedyna fotka sorki za jakość:
Rzadko się spotyka tak pozytywnie zakręconych ludzi mówiących z taką pasją o swoim bądź co bądź starym aucie. Pogoda nie dopisała bo pojechalibyśmy na Szczecin pozwiedzać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum