Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-12-11, 10:42
No ja jeszcze nie gram ale mam zamiar Chcę na to założyć własną działalność gospodarczą a z UP wyciągnąć dotacje na złożenie działalności. Można do ok 18 tysięcy wyciągnąć Jak na razie sprzęt bez laptopa wyceniłem na 14,5 tysia.
piechu43 napisał/a:
ja już tak dorabiam od 12lat
A Ty grasz też jako Dj czy normalnie w jakimś zespole
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-12-11, 11:43
Aaa no to szacun I jak można z tego wyżyć nie
Ja teraz w sylwka idę grać (ale na razie muszę z kompa zaimprowizować bo jeszcze nie mam sprzętu ) a w styczniu na 18-tkę. Z tych dwóch imprez prawie będę miał wypłatę z mojej byłej firmy
dokładnie, można wyżyć, ale trzeba się dobrze rozreklamować, no i sprzęt musisz sobie powoli zacząć składać (2x player,mikser, nagłośnienie ok 1500 na stronę, jakieś światełka na ledach, wytwornica dymu itp.....) z czasem będziesz miał więcej imprez to sobie dokupisz. Ja tak robiłem
Wysłany: 2009-12-11, 13:18
No ja na razie rozpisałem na wniosku:
- 2x Pioneer CDJ 400
- mixer Pioneer DJM 700 S
- wzmak Crown2500
- kolumny JBL JRX 115
- mikrofon Shure (jakiś tam )
- okablowanie
- case na decki i mixer
- słuchawki Pioneer SE-MJ5
- jeszcze jakiegoś lapka muszę se wybrać
I z wnioskiem do UP
Wytwornice, światełka to tak jak mówisz wszystko z czasem. Kolega ma jeszcze oprócz tych wszystkich gadżetów projektor i "ekran" i daje karaoke w konkursach na weselach....
Ale jak mówię to wszystko z czasem, najpierw sam muszę się odbić od dna
P.S. Jak masz jakieś inne propozycje co do sprzętu to daj znać co jest wypróbowane
cinek82, zestawik ok ja bym jeszcze dodał jakieś w miarę tanie sub-basy(szczytowej1200w), bo tego nigdy nie za wiele, a na większe sale Ci się przyda, ale jak na początek jest b.dobrze
Wysłany: 2009-12-11, 16:12
sebastian napisał/a:
cinek82, podoba mi się ten Twój pomysł
Ale to nie powód do wyżalenia się, tylko do pochwalenia wspaniałym pomysłem na życie
Dziękuję bracie
Ale tak się jakoś wkręciłem w temat, że też pracę "straciłem" i się wypaplałem z moim pomysłem i się jakoś tak rozciągło.....
piechu43 napisał/a:
nie nie. Ojciec ma Vectre B kombi i do tego sporawa przyczepa
To ja z moim początkowym dobytkiem pomieszczę się w Ventce. A jak się dozbiera gratów to trzeba będzie myśleć nad jakimś kombiakiem ale żonka już powiedziała, że jak się już na tyle dorobię to Ventki nie będziemy sprzedawać Chyba że jeszcze zostanie opcja hak i przyczepka do Ventki. To zawsze taniej będzie niż utrzymywanie dwóch autek.
wiem wiem, jak to jest. Tu na forum to normalne, że temat jest np. o łożyskach, a po przetoczeniu paru postów można się dowiedzieć, że jutro będzie ładna pogoda
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2009-12-25, 04:31
cinek82 napisał/a:
No ja jeszcze nie gram ale mam zamiar Chcę na to założyć własną działalność gospodarczą a z UP wyciągnąć dotacje na złożenie działalności. Można do ok 18 tysięcy wyciągnąć
widze ze nie tylko ja wybieram sie do UP po kase
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
no jak zale itd to ostry mialem ten miesiac pracy zatrudnilem sie 3 miesiace temu jako mechanik samochodowy mialem za dniowke 100zl nie zaleznie od pracy dniowka byla od 9:00 do nawet 21:00 . Z dnia na dzien roboty w brud i tak przerobilem 2 miesiace bo zaporzyczylem kase na vento mialem mala okazje kupic i bardzo mi sie podobalo wiec robilemw szystko kasa zwrocona nie do konca bo zostalo ostatnie 700zl.A tak do konkretow w grudniu przerobilem 2 dni tylko i co najlepsze zamiast 200zl to dostalem 130zl smiech na sali, a lzy w oczach:(/ Swieta prezenty sylwester a najwazniejsze moj ventylek potrzebuje tez troche nowych czesci i za co teraz teraz dochodzi rachunek za telefon masakra powoli sie zalamalem .Obiecywanie szefoswta itd dochodzi do tego ze zarejestrowanie mnie w firmie tez sprawialo mu problemy obiecanki cacanki . teraz szukam nowe pracy bo nie mam zamiaru zarabiac 200zl przepraszam 130zl na miesiac:(
Wysłany: 2009-12-25, 18:31
Pewnie chłopie, nie zamartwiaj się tylko ciesz się świętami Będzie dobrze. Ja też jestem teraz bezrobotny z planem na własną działalność ale tez nie wiem czy mi to wyjdzie czy nie.... ale nie siedzę i nie zamartwiam się. Trzeba myśleć pozytywnie wtedy wszystko się ułoży
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2009-12-25, 19:08
cinek82, czasami juz sie nie da myslec pozytywnie w moim przypadku zawsze starałem sie myslec pozytywnie teraz wiem ze to h*ja daje poprostu w zyciu mam p...
dawid_sc, Tobie kolego współczuje i wierze zę Tobie się uda
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
dawid_sc głowa do góry wszystko będzie dobrze znajdziesz nową prace i będziesz z niej zadowolony Teraz masz pod górkę, ale pamiętaj że że kiedyś trzeba z tej górki zjechać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum