Silnik: 1,8 75 KM
Wiek: 40 Dołączył: 12 Lut 2007 Posty: 128 Skąd: Tuchowicz ok. Łukowa
Wysłany: 2007-02-14, 21:54 PO ABS-ie
Witam, moze ktoś mi pomoże, jakiś miesiąc temu padł mi czujnik od ABS-u i oczywiście świeciła się lampka i komputer ocziwiście odłączył. Noi cieszyłem sie tylko tyle czasu, dzisiaj z braciakiem wyciągaliśmy całą belke żyby wymienić na niej symer bloki oj było ciężko, jakoś poszło ale żeby je wymienić odłaczaliśmy wszystko ( ponieważ robiliśmy w domowych warunkach ) noi między innymi odpiołem pod siedzieniem kostki od AbSu. Po złożoeniu i skręceniu wszystkiego ABS świecił sie myśle sobie zgasnie po przejechaniu kawałka. Nie wiem co jest .............. hr.............. aj ja jaj. Może drugi czujnik poszedł. Uważaliśmy żeby nic nie uszkodzić nie wiem. pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!
[ Dodano: 2007-02-14, 21:58 ]
kurcze źle napisałem troche na początku. "cieszyłem sie miesiąc bo wymieniłem ten czujnik na nowy !!! "
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-02-15, 23:23
miernikiem tez sprawdzisz. Jak padł CI tylni to módł się żebyś niemiał takich czujników jak ja, bo sztuka kosztują w najlepszym przypadku około 250, a jeśli masz inny to wtedy są na allegro nawet po 80 zł.
Silnik: 1,8 75 KM
Wiek: 40 Dołączył: 12 Lut 2007 Posty: 128 Skąd: Tuchowicz ok. Łukowa
Wysłany: 2007-02-17, 11:57
Fajnie się złożyło bo pojechałem podpiąć się pod kompa i było dużo ludzi. Pojechałem do domu mówie obejrze czuniki, rozspiąłem i spjołem kostki z przodu od czujników. Przejechałem się i ku radości zgasła lampa i działa !!!!!!!!!!!!
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-02-17, 12:15
jjaarryy napisał/a:
Przejechałem się i ku radości zgasła lampa i działa
Ale może to oznaczać, ze któryś się już kończy... U mnie tez tak było kiedyś, że raz na czas zapalała się kontrolka i nie gasła, po czym po jakimś czasie
MAPET napisał/a:
symer bloki heheh
wracało d normy aż w końcu zapaliła się na zawsze i trzeba było wymienić czujniki...
Powiedz mi czy z tyłu masz taki czujnik (zobacz wtyczkę), jeśli tak to ja mam identyko, nie do dostania a jak już jest to ceny prosto z kosmosu...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum